• Totaal aantal artikelen: 73653, totaal aantal comments: 260494, hoogste aantal gelijktijdige bezoekers: 1957 op 13-08-2015 03:00

 • { Rx = Ax Vx Fx Cx }

  De populariteit van de artikelen wordt bepaald op basis van een formule die wij karakteriseren met
  { Rx Ax Vx Fx Cx }

  { Rx } is de rangorde van het artikel op basis van het aantal favs { Fx }, het aantal annotaties { Ax }, het aantal reacties { Cx } en het aantal views { Vx }. Deze factoren worden gewogen naar de verdeling ervan in de database.

  Op dit moment is de wegingsfactor:
  Rx → Favs/12 + Annotaties/1 + Comments/14 + Views/2014 + Names/5

Nieuws heeft een nieuwe vorm: ZapLoggen

En iedereen mag mee doen... Het Web 2.0 is de sociale revolutie van het internet. Communities bepalen tegenwoordig zelf wat hun nieuws is. Het ZapLog is de logische evolutie op het weblog, het forum én de social nieuwssite.... Social Blogging is here!

aanmelden / inloggen


Bloggen

Het ZapLog is een Blog. Na registratie heeft u direct uw eigen weblog ofwel ‘channel’. U kunt artikelen schrijven over alles wat u interessant vindt, deze voorzien van trefwoorden en delen met anderen. Dat laatste gaat vanzelf, let maar op...

Het ZapLog zorgt ervoor dat uw weblog wordt voorzien van de beste techniek en mogelijkheden, van een automatische trefwoordenindex tot RSS-feeds (in en uit) en tagging.

Bookmarken

Het ZapLog is ook een Social Bookmark Site. Kruisbestuiving zit in z’n genen. U hoeft helemaal niets zelf te schrijven, u kunt uw channel ook vullen met artikelen van anderen. Of een beetje van beide. Schrijven anderen op hun channel op het ZapLog dingen die u ook op uw channel wilt hebben of ziet u op een website buiten het ZapLog iets dat u wel op uw channel wilt hebben, dan kunt het (social) bookmarken. Het artikel, of een intro daarvan, wordt dan in uw channel opgenomen, tussen uw eigen artikelen.

Discussieren

Het ZapLog is ook een Forum. Uw artikelen zullen aanleiding geven tot leuke discussies, het ZapLog kan de discussies naar aanleiding van de artikelen op uw channel tonen zoals een forum dat zou doen. Ziet u op een ander channel een discussie die u op uw channel wilt hebben, dan kunt u de discussie gewoon naar uw channel bookmarken.

Koppensnellen

Het ZapLog is een RSS-reader en leest ook de headlines van geselecteerde websites in. Dat heet RSS-aggregatie, naast de content van de medezappers, staan ook de artikelen van geselecteerde websites tot uw beschkking om uw channel / newsstream te vullen. Deze content is vluchtig (wordt niet bewaard) tenzij u met één klik de content permanent op het ZapLog plaatst.

Youtube, Delicious, Flickr, Qik, Google-reader, NUJIJ of je eigen weblog

U kunt het Zaplog koppelen aan uw eigen webfeeds / RSS-feeds en het Zaplog koppelen aan (uw/andermans) Google-reader, Youtube, Flickr, Delicious, Qik en NUJIJ-accounts zodat u de content die u daar plaatst eenvoudig kunt doorklikken naar het ZapLog. Dan hoeft u geen dingen dubbel te doen.

Zappen

Terwijl u artikelen schrijft, hergebruikt van andere channels, bookmarkt van andere websites en discussieert, houdt het ZapLog de populariteit van die artikelen bij. Hoe meer channels een artikel hebben gebookmarkt, hoe meer mensen het artikel hebben bekeken en hoe meer commentaar op de artikelen, hoe populairder ze worden.

De populairste artikelen plaatsen we op de voorpagina van het ZapLog. Niet wij, maar u bepaalt onze voorpagina.

U kunt elke dag even langs het beste Zappen dat nieuws dat wij met z’n allen kunnen vinden op het internet.