Door community (initieel ffloor), Op din 5 apr 2016 19:48, 2 reacties,    

100 jaar geleden: Raspoetin doodgeschoten, dl.2

Vervolg Deel 2.
Het ontstaan van bijnaam "de bevruchter" nader verklaard
Na de vernietiging van de Russische vloot in 1905 had de bevruchtende zuipboer opeens grote erkenning als hoveling en besliste wie minister werd - en wie niet, tot grote wrevel onder Russische raadslieden - maar er ontstond roddel over een badhuis. Dat zat zo:

De strontboer was dan nu wel aan het Russische hof geïntroduceerd maar er brak een klein probleempje aan de dinertafel uit - Russische boeren zijn gewend zich de hele winter niet te wassen...
De stank spoelde zelfs je ogen uit: ons aangemaakte, zelfuitspoelend natronloog = ondraaglijk en al spoedig ging het praatje dat de weduwnaar gemeenschap met de geit had... men trok hem met geweld het badhuis in: orders van tafelgenootes.
Doch aldaar liepen vele poedelende dames die maar niet zwanger konden worden want Russische kinderen worden allemaal zo rond de Kerst geboren wegens te warme ballen: zorgvuldig verpakt in watten.

Zulke, kennelijk bij stadse academici nog onbekend gebleven boerengewoonten zal nu alwéééér enige uitleg believen:
Centrale verwarming bestond nog niet en zonder watten ben je nakend: en dat geldt daar óók binnenshuis en zeker binnen hoge paleismuren wel want het vriest in je huiskamer ook zo'n -30°C onder nul want siliconenafdichting: bestond niet.
Wassen zal hier niet gaan: je wasemde huid BEVRIEST ONMIDDELLIJK bij -30°C onder nul in je huiskamer! En dan laat je dat uitkleden met stekend naaldengeprik de eerste 4 maanden vast wel uit je hoofd want alleen bovenkleding kan zonder levensgevaar worden gewisseld.
Stinkt het niet? Nee, want honden stinken ook niet: dat doen ze pas als ze met water in kontakt komen en heb je snel een hondezeepje nodig: anders beginnen je ogen vanzelf wel met uitspoelen middels eigen natronloog en dat is hier gebeurd.

Ook mijn opa aan moeders zijde waste zich 1x per jaar: hij mocht gratis mee als kindbegeleider naar Zandvoort-aan-Zee voor de jaarlijkse voetenwassing.
Mijn moeder schaamde zich dan altijd kapot: groot, zwart en adembenemend - en toen ze 14 was mocht ze de school eraf om dit niet meer mee te hoeven maken.
Maar ook mijn pappie vertelde ongeveer zo'n verhaal over zijn eigen vader Dirk die de gewoonte had om zich... 2x jaars door koeien van top tot teen te laten aflikken! Dat schrubben is heel goed want koeien zijn steriel en doen dat automatisch als ze jou wel aardig vinden: daar is heus geen reisje naar Turkije voor benodigd als maaltijd voor hun knabbelvisjes.
Maar antieke Dirk stopte er opeens mee toen de behaarde dame zijn zak te pakken kreeg en knaagde erop - hierna kwam een hele tijd niks en mijn oom Johan klaagde jaren later dat, toen hij naar school ging: "...daar liepen allemaal kleine jochies evengroot als ik en was stomverbaasd? Ik had nou werkelijk gedacht dat ik het enigste kleine mensje op de hele wereld was en hier liepen er veel meer van die kleintjes? Maar die had ik nog nooit gezien?" - hij werd 1,90 mtr lang.

Huidige geschiedvorsers hebben 'boeren-verschoningsgewoonten' uit het Meander-minimum dan kennelijk nooit zelf ervaren want ik herinner onze boerderij tijdens de "Nucleair Cooling" (1944-1969) nog wel die in deze tijdsperiode, dit vanwege toenmalig nucleair gesplitste stikstof niet boven 0°C te stoken was en je poedelde achter de koeien: en nog goed opletten dat ze niet zeiken.
Waarom boerderijen vanaf 1870 zo slecht gebouwd werden? Simpel, vòòr 1940 vroor het zeldzaam en mijn pappie van 1898 kon niet schaatsen vanwege de hitte: totdat hij 42 werd, had hij zegge en schrijve: één winter meegemaakt waarin het nog echt vroor!
Bij elke dag -18°C naar school kregen ook wij 's morgens Pleegzuster bloedwijn te drinken en zweefden naar school, maar ook boerenjongens en boerenmeisjes mixen was mijn mamma inmiddels errug goed in.
Dito in Rusland want drank = hier nog echt levensmiddel! Kleuters van 3 jaar moéten hier aan de alcohol anders vriest hun neusje eraf van de snijdende toendrawind.

Kerkelijke klootjesdrogerij nader verklaard
Vandaar ook dat in Rusland het vruchtbaarheidsprobleem zo uitstekend is onderzocht en wisten dus dat een pH-waarde van 2 het allerbeste zaad moet zijn dat er bestaat - asceten hebben dat en is altijd raak. En hier liep nog zo'n asceet die vast wel goed bevruchten zou, en dat werd voortaan zijn naam: Raspoetin, dat: "de bevruchter" betekent en er zat zelfs garantie op.

Eindelijk, eindelijk dan: ontdekten poedelende Russische dames een man die wél bevruchten kon en dat werd voortaan zijn vaste bijnaam: Raspoetin, dat: "de bevruchter" betekent.

Maar de zuipmonnik had nu wel een probleem: met de zonde van Adam zal ook de eigenschap van bizondere genezingen overboord vloeien en hij moest nog wel zijn kunststukjes herhalen?
Zoiets overkwam eerder een vluchtende koning David die: "zich sterkte in de HEERE" - maar hoe dat precies gaat is niet uitgelegd, wél dat er vele "profetenscholen" bestonden die "...en die profeteerde ook" - dat dermate gevaarlijk werd bevonden dat ze naar de rimboe werden verbannen. De Bijbel 1e-OT-deel vermeldt de namen van maar liefst twaalf extra helderzieners-studieboeken - maar die je vervolgens vergeefs zult zoeken.

Snel zette de boer zijn in het klooster onderwezen boetedoeningen en gebeden in - waarna toch nog telkens zijn bizondere gaven alsnog wel terugkeerden - waar andere wondergenezers als Jomanda, Baghwan, Maasbach, Uri Geller, Copperfield, Lou de palingboer, Saï-Baba en nog zovele bloterikken in India nogal jammerlijk moesten falen bij gebrek aan "kloosterwetenschappen" als navelstaren, vuurlopen, lang haar, berglucht met extreme zuurstofisotopen, brandnetelthee, levende yoghurt en een stevig zelfgebrouwen drankje met ongebluste gist.
In de Bijbel worden zulke Catweazle's een 'NazOreeër' genoemd = ongeschoren langharig tuig en niet te verwarren met een latere NazArener als dorpstimmerman.

Vegetarische keukengeheimen van: "het Rijk binnenin" staan om veiligheidsredenen slechts heel summier in de Bijbel - het motto van de goed bevruchtende stinkmonnik werd aan journalisten uitgelegd:
"...zoveel mogelijk zondigen want rampspoed brengt je dichter bij God als je Hem direkt nodig hebt" - en dat is inderdaad precies zoals Psalmendichter David dat zo vaak genoeg uitlegt in 75 psalmen - en de mondelinge samenvatting haalt de krant heus wel. Eindelijk een groot kapelaantjesraadsel opgelost, hoewel eh, maar hier wàààg jij je kindjes toch niet aan?

Zijn door toenmalige academici: correct bevonden Freudiaans medische stijve haalde al spoedig ook een non, alsook binnen paleismuren wonende personeelskinderen met zijn knappe genezingstoestel. Maar bisschoppen lezen ook kranten.
Er werd aangifte van gedaan - en twee bisschoppen eisten dat hij berouw toonde van zijn immoraliteit - maar vergaten eventjes dat Raspoetin helemaal geen monnik was en woonde binnen het stadhuis waar theosofe Olga Lokhtina de bazin was.
Raspoetin weigerde, joeg ze weg en stuurde de politie op hen af.

Prompt ex-communiceerde bisschop Illianus 'zijn?' pupil met een krantenfoto van zijn geslachtsdeel dat sterk conisch is, ofwel zoiets past op alles en iedereen wel, eronder zijn vermanende woorden: "...en dit is jouw god!" Nou... 33 centimeter is een schoonheid. Dit kan alleen het werk van Gods Vingers zijn geweest.

Raspoetin liet de bisschoppelijke brief aan Tsjarina Alexandra lezen en die werd erg boos, vooral van dat conische klotenplaatje erin zodat zij de bisschop het land uitjoeg en alleen het neutrale Zweden wilde hem dan wel opnemen op voorwaarde dat hij zijn bisschopstitel, alsook elke politieke aspiratie liet varen.
Dat kon de zichzelf opvretende Illianus niet laten en al spoedig moest de bisschop ook Zweden verlaten en dook op in Pruisen (=huidig oost-Polen) alwaar hij als spion gevangen werd gezet.

Wiki: absoluut niks nader te verklaren...?
Armlastig Wikipedia is op die Raspoetin in 2016 voor het laatst bijgewerkt, waarbij zijn familienaam 'Novitsj' overal werd vervangen door zijn moderne scheldnaam.
Wiki verklaart dat als twee rivierstromingen, twee uitsplitsende weggedeeltes of ook wel "losbandige" : vermoedelijk als schuinmarcheerder.
Later, na de Russische revolutie staat er nu: 'boze monnik', 'hofintigrant', 'Russisch oplichter' nog bij - maar dat de boer duizenden chronische lijders van reuma, alsook versleten gewrichten heeft afgeholpen: dit staat er niet. En reuma = vreselijk: de meeste pijnen verdwijnen in je slaap maar reuma = 24 uren v/d dag écht helse pijn!, dit omdat je afweer: je eigen lichaam opvreet.

Maar hoé: kon die stinkboer nou reuma genezen, alsook was hij immuun voor stadse ziektes als polio, cholera, tbc, syfilis??? Alsook versleten gewrichten??
Simpel: elke morgen een geschraapte rauwe ui in een drinkglas, ouwe klare erop, goed stampen en op de nuchtere maag: even languit rusten anders val je om - na 3 dagen ben je volledig genezen van volksziekte no.1.
Ouwe boerengewoontes zonder penicilline werken vandaag nog steeds: kopje onverhitte rauwe melk, een rauw ui, halve citroen en klein neutje in de powerblender tot poeder slaan en na 3 dagen verander je in een jonge kerel die echt geen elektrische fiets nodig heeft.

Verklaren kan ik boerenwijskundige verschillen met dat Wikipedia niet echt nee - meest opvallend ook aan Wiki is eigenlijk wel dat vanaf WO-1 de geschiedenis-beschrijvingen steeds "waziger" worden - dwz. geheime diensten gaan vanaf revolutiejaar 1917 beslissen wat schoolboeken wel inkan en wat niet - met als gevolg dat WO-2 slechts mogenlijk kon worden doordat alle onderwijs over WO-1 niet eens was onderwezen!

Duitse (en ook Nederlandse!) kinderen kregen wel summier het opgelegde Verdrag van Versailles te horen - maar meestal nooit de TWEE malen aangelegde beide IJzeren Gordijnen die Duitsers zowel in 1871 alsook in 1916 aanlegden tussen Duinkerken tot Maastricht en duizenden vluchtelingen werden geëlektrocuteerd - maar dat mocht het op te leiden kanonnenvlees niet weten.
Ikzelf moest elektrische bedrading van mijn pappie (ex-onderofficier) horen en maakte er als electricientje-in-de-dop een práchtig opstel over: kreeg er een nul voor!!!
In Wiki staat over deze "nuttige?" toepassing van elektrotechniek: niets in? Wat raar?

Andere, vooral op basisscholen zijn: als Estland, Letland en Litouwen in hun veel recente geschiedenisboeken onvindbaar blijken en vermeld staan als: "Russisch grondgebied" (!) maar sommige leugens zoals die bevruchter die tot "Russisch oplichter", of de evolutieleer van dominee C.Darwin, en ook kan elk kind het bedrog van "de geologische kolom" zelf wel aantonen: al zulke leugens werden 80 jaren lang in onze NL-basisscholiertjes ingepompt - tot 2007 zo ongeveer.

Nog zo'n "ambtelijk herschrijven" van 3 eeuwen geschiedenisvervalsing is Berlijn! Achtereenvolgens kregen kinderen op scholen maar liefst 5 verschillende stadsgeschiedenisssen ingepompt wo. Wilhelm's Keizerrijken, Weimar's salonsocialisten, Nationaal Zozialisten, Oostduitse communisten en toen Westberlijnse Sociaal-democraten en dat leverde 5 stuks roemruchte stadsgeschiedenissen op... maar ze zijn alle volledig verschillend van elkaar!

Ook al zo'n raar verhaaltje? Echt niet want promovendus Krijn Thijs aan de VU-Amsterdam ontdekte dat telkens de geschiedenis werd herschreven (!) aan hun "Gouden Eeuwen". En als sociale politici niet van schoolboekjes kunnen afblijven: dan zal ook de weglating van duizenden medisch opgetekende reuma-genezingen tot: "Russisch oplichter" helemaal niet zo verbazen nee.
En nog iets heel raars: vandaag de dag horen scheldwoorden als Eskimo, Indianen, hottentotten, kaffers, negers: toch niet echt in een professionele encyclopedie te staan???
Vooral zijn dochter Marie Raspoetin heeft veel gedaan aan eerherstel van haar vader - maar haar vieze familienaam kreeg zèlfs zij niet meer ongedaan.

Opvallend blijft het wel, dat Wikipedia's Raspoetin's levensverhaal zo grandióóós verknoeid is met dit, veel meer op academisch navorsing alsook met eigen boerderij-ervaringen bevindende geschiedbeschrijving.
Eén van de twee is hier duidelijk aan het fantaseren - de geïnteresseerden raad ik echter dringend aan om toch eerst delen 3 + 4 te gaan lezen alvorens met je bestraffende vinger te gaan wijzen naar een vuilbekkende komplotter. Alsook lees je hier wat Raspoetin in dat badhuis nou te zoeken had:

Poedelende Engelse eega's in dat badhuis
Eindelijk, eindelijk dan: ontdekten poedelende dames in het badhuis een man die wél bevruchten kon en dat werd voortaan zijn naam: Raspoetin dat: "de bevruchter" betekent. Maar... wàren het wel Russinnen in dat badhuis??? Antwoord: NEE, én Raspoetin ontdekte hier poedelende Engelsen!

Vanaf 1905 had de perfekt bevruchtende zuipmonnik grote erkenning als hoveling en besliste voortaan wie minister werd - en wie niet - met grote wrevel onder de Russische raadslieden - maar ook het massaal geïmporteerde geheime spionnenleger vreesde met grote vreze: maar, maar, HOE WIST HIJ ONS TE ONTMASKEREN???
Ha!! Dát zat in hun eigen hele boze, verlaten vrouwen die Wiki: "prostituees" noemt.
In NL ga je voor de laatste mollennieuwtjes naar een balletje slaan; in België naar de Molenwijk; in Washington-DC zijn 98.000 psychiaters benodigd voor de problemen van hun regeringsambtenaren - maar in Finland en zeker Rusland ga je voor het laatste mollennieuws het badhuis in en kleed je uit.
En dit is mijn verklaring als Raspoetin's nieuwste beroep: "hoveling" - en Wiki zit er echt naast: Wiki is de pennevrucht van de Engelse geheime dienst.

Morgen deel-3: De HEERE HEERE ontploft in 1908, met twéé wereldoorlogen tot gevolg.
Annotaties:
| #249824 | 05-04-2016 20:03 | ffloor
Waarom de annotatie niet functioneert weet ik niet, probeer het hier dan maar, dat wil nog wel eens helpen:
https://www.youtube.com/watch?v=kvDMlk3kSYg
| #249846 | 06-04-2016 22:07 | G.B. Wolf
@ffloor: Sorry, ik dacht de fout te hebben gevonden van het verkeerde annoteren: Het programma zet er zelf http:// voor.
Als je er een link achter plakt, werkt die niet. Als je http:// weghaalt en dan de link plakt, zet het programma op mysterieuze wijze http:// weer terug en verdwijnt de dubbele punt achter https ???
Hier kan alleen Patman (GzzN) uitkomst bieden.
De goede link naar de kloten luidt:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJHdQHGldx_AEdfG2Af91KGiEmO-xVqKXHgvrCjYUHzcF6nDE4

Indrukwekkend.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen