Door community (initieel Best Well), Op zon 31 dec 2017 20:29, 6 reacties, nieuws

‘2018 wordt het jaar van de grootste financiële crisis ooit’Beleggingsgigant Vanguard: Risico dat beurzen instorten gestegen naar 70%, hoogste in 60 jaar


Volgens tal van analisten in zowel reguliere als alternatieve media staat de wereld op de drempel van de grootste financiële crisis ooit, die in tegenstelling tot de vorige crash in 2008 niet meer gerepareerd zal kunnen worden. De aanstaande instorting zal het einde betekenen van de huidige financiële orde, en tevens van een periode van 10 jaar, waarin de politieke en financiële wereld helemaal niets blijkt te hebben geleerd, en de schuldenbergen niet hebben verminderd, maar juist naar ongekende hoogten hebben doen stijgen. We nemen u mee langs een korte opsomming van recente artikelen, waarin ernstig wordt gewaarschuwd voor wat ons te wachten staat.‘Zodra deze markt instort, zal dat heel, heel snel gebeuren’

‘De absurditeit in de financiële markten van vandaag is absoluut adembenemend,’ schrijft analist Michael Snyder van The Economic Collapse Blog. Vlak voor de vorige beurscrash piekte de Dow Jones Index op Wall Street net boven de 14.0000 punten. Afgelopen week werd een nieuw record van meer dan 24.000 punten gebroken. De afgelopen 10 jaar is de economie echter slechts gemiddeld 1,33% per jaar gegroeid.

Zelfs ‘vampierinktvis bank’ Goldman Sachs waarschuwt nu dat ‘aan al het goede eens een einde komt’, en ‘er uiteindelijk een ‘bear’ (dalende) markt komt’. Dat heeft mede te maken met het einde van ‘quantitative easing’, het vrijwel onbeperkt creëren van nieuw (digitaal) geld door de grote centrale banken. Die kunstmatige manier om een nog grotere financiële en economische crisis uit te stellen is in zowel Amerika als Europa inmiddels zo goed als uitgewerkt.

‘The Economist’ schrijft daarom dat het ‘onredelijk is te verwachten’ dat de enorme winsten die op de financiële markten werden gemaakt gehandhaafd kunnen worden. Hoofdeconoom Joe Davis van beleggingsgigant Vanguard (dat ongeveer $ 5 biljoen aan ‘assets’ beheert) zet het risico op een nieuwe beurscrash inmiddels op 70%, ‘wat aanzienlijk hoger is dan in de afgelopen 60 jaar’. (2)

Bill Blain, strateeg bij Mint Partners, stelde in november dat ‘de grote crash van 2018’ in de commerciële obligatiemarkt zal beginnen, omdat niet alleen de megabanken ‘too big too fail’ waren en met belastinggeld werden gered, maar ook grote bedrijven. (3)

‘Grootste zeepbel ooit, pijn heviger dan ooit tevoren’

Snyder: ‘We bevinden ons nu in de grootste zeepbel ooit. Er zijn enorm veel statistieken die schreeuwen dat we in gevaar zijn... De enige reden waarom de aandelenprijzen zo hoog zijn was door de ongekende interventie door centrale banken. Zij creëerden biljoenen dollars (en euro’s, yens, yuans) uit het niets en stortten dat rechtstreeks in de financiële markten. Maar nu zetten de centrale banken er gelijktijdig de rem op, wat een van de grootste ‘sell’ signalen moet zijn die we ooit hebben meegemaakt.’

‘We zijn ver, ver voorbij het punt waarop er een financiële correctie had moeten komen. Nu lijkt het op een feestje waar nooit een einde aan komt, maar dat zal toch gebeuren. En als dat gebeurt, zal de pijn heviger zijn dan ooit tevoren.’ (3)

Financieel specialist David Stockman (Contra Corner blog) waarschuwt dat mensen maar beter kunnen geloven dat ‘deze grootste zeepbel ooit’ op het punt staat uiteen te spatten. ‘En deze keer zal het heel anders gaan (dan in 2008), want nu zal er geen onmiddellijk oppompen door de centrale banken volgen (omdat die dat niet meer kunnen). En dat betekent ook dat er geen vierde zeepbel zal komen.’ (4)

Onbeperkt krediet is ‘de ultieme absurditeit’

Een andere bekende analist, Charles Hugh Smith, heeft het over de ‘onontkoombare reden waarom het financiële systeem zal falen’. Het zogenaamde economische ‘herstel’ van de afgelopen 10 jaar is ook volgens hem geheel kunstmatig geweest en werd enkel aangedreven door enorme ladingen nieuw krediet. Bedrijven, staten en particulieren zitten bijna overal dieper in de schulden dan ooit tevoren. De centrale banken hebben zichzelf in de val gelokt, en kunnen de rente feitelijk niet meer laten stijgen, omdat dit broze ‘herstel’ dan onmiddellijk in een recessie of zelfs depressie verandert. Dus blazen ze met nul of zelfs negatieve rente de zeepbel almaar verder op... tot de grote klap, die miljoenen mensen en bedrijven, en complete landen, totaal bankroet zal achterlaten.

Bill Bonner legt op InternationalMan.com in Jip-en-Janneke taal uit waarom het financiële beleid van de centrale banken en overheden ‘de ultieme absurditeit’ is. Iedereen die op de middelbare school ook maar een paar lessen economie heeft gevolgd, weet dat het onbeperkt bijdrukken van geld (/ verstrekken van krediet, aangaan van nieuwe leningen en tophypotheken, etc.) bij een zeer geringe economische groei op zeker moment moet leiden tot een forse devaluatie, enorm koopkrachtverlies, en mogelijk zelfs hyperinflatie zoals Argentinië, Zimbabwe en Venezuela dat in de recente geschiedenis hebben gekend. Dan zal de welvaart van de gewone man grotendeels worden weggevaagd.

‘De kunstmatige lage rente geeft de fatale verkeerde boodschap af dat we onbeperkte middelen (tijd, geld, energie, kennis) hebben. Zonder gebaseerd te zijn op ‘gezond geld’ en schaarsheid, zonder de noodzaak de juiste keuzes te maken, wordt het kapitalisme roekeloos en onverantwoordelijk met zijn meest waardevolle middel: het kapitaal zelf. Het wordt vernietigd, verspild, weggegooid, en slecht geïnvesteerd. De groeicijfers dalen, en de wereld wordt armer.’ (6)

De Amerikaanse en Europese centrale banken weten dat een nieuwe crisis onvermijdelijk is, en nemen daarom stap voor stap maatregelen om uw en mijn rekeningen te kunnen blokkeren en (deels) te kunnen confisqueren. Ook uw goud, digitale valuta (bitcoins) en bezittingen in bijvoorbeeld bankkluisjes zijn niet langer veilig.

EU-superstaat

Zodra de crisis eenmaal losbarst, zullen ‘onze’ politici –die voor zichzelf en hun vriendjes in de financiële wereld de schaapjes lang en breed op het droge hebben- beweren dat ze ‘het nooit konden zien aankomen’, en deze calamiteit tegelijkertijd aangrijpen om de nog overgebleven (financiële) soevereiniteit van landen af te pakken, en zowel schulden als inkomsten op één grote hoop te gooien.

In Europa ontstaat dan een totalitaire EU-superstaat, waarin gezondere landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland permanent honderden miljarden zullen moeten blijven storten naar failliete staten zoals Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Portugal.

Geen bescherming, herstel kan decennia duren

U vraagt zich af hoe u zich hier eventueel voor kunt beschermen? Het antwoord is: niet. De komende crash/crisis zal iedereen treffen. Niemand weet precies hoe die instorting zal verlopen –zal het één grote klap worden, of meerdere kleinere, over langere tijd?-, maar dat de bodem die moet worden bereikt en ongekend diep zal zijn, is zeker. Onzeker is hoelang het gaat duren om daar weer bovenop te komen – veel analisten vrezen dat dit wel eens vele tientallen jaren kan gaan duren.

Invoering euro zal Nederland fataal worden

De verantwoordelijken in Den Haag zullen hun handen wel weer in onschuld wassen, maar hadden natuurlijk nooit met dit beleid moeten instemmen, en in de eerste plaats nooit akkoord moeten gaan met de invoering van de euro en de oprichting van de eurozone transferunie, die de Nederlandse staatsschuld naar € 480 miljard euro heeft doen exploderen, en ons land vermoedelijk al over enige jaren totaal berooid en leeggezogen zal achterlaten.x
Annotaties:
| #261606 | 31-12-2017 21:40 | G.B. Wolf
Ach, Sander zou er goed aan doen, om zich in het nieuwe jaar te melden bij een psychiater, met als ziektebeeld een zware depressie. Die persoon voorspelt al jaren de grootste ellende, waar steeds maar niets van uitkomt. De petro-dollar valt, us is failliet, burgeroorlog, wereldoorlog, enz.

Afgelopen november gonsde het op npo1 en bnr radio van de geruchten, dat die maand wel eens een beurscrisis zou kunnen uitbreken, omdat de vorige crises ook al in november uitbraken. Zie verder commentaar van bart op 31-12-2017 16:03 onder het artikel.

Mocht de pleuris uitbreken, zorg er dan voor, dat je geld in ieder geval van de bank is. Koop er goud voor, dat is het minst onveilig.
En mocht het zover komen, dan hoop ik, dat niet de waarheid, maar politici het eerste slachtoffer worden.

Allen een prettig en gelukkig 2018 toegewenst.
G.B. Wolf's avatar
| #261607 | 31-12-2017 21:58 | Nico de Geit
2018 - het jaar van de Hond

2018-year-of-the-dog-happy-new-year-card-vector-17982778.jpg

Iedereen een mooi hondenjaar gewenst.
Nico de Geit's avatar
| #261608 | 31-12-2017 22:32 | Best Well
Mijn hond geeft ook niets om geld maar duidelijk wel om lekker eten.
Ik geef hem nu dus maar een knuffel van de Geit en wens hem een ook mooi hondenjaar.

Iedereen een gelukkig nieuwjaar toegewenst!
Best Well's avatar
| #261620 | 02-01-2018 18:01 | G.B. Wolf
Mijn hond geeft ook niets om geld maar duidelijk wel om lekker eten.

De mijne ook, maar is nu dus 1 kg te zwaar. Moet 5 kg wegen, maar is nu 6. Dat wordt na maart a.s. veel lopen (voor de hond) en het baasje fietsen, kan die ook afvallen.
Speklaag wordt ieder najaar gekweekt, dan heeft ze het niet zo koud in de winter. Als het vriest, krijgt ze een jasje aan.
G.B. Wolf's avatar
| #261621 | 02-01-2018 18:03 | G.B. Wolf
Woooow!!! Het plaatsen van vorig bericht ging in 6 secondes! Goed voornemen van Patman om de site nu weer lekker snel te laten lopen? Verademend. Voorpagina zelfde snelheid!
G.B. Wolf's avatar
| #261622 | 02-01-2018 18:46 | Best Well
De MSM leugens gaan nog veel sneller........................
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen