Door community (initieel P.uncia), Op din 18 sep 2012 13:51, 1 reacties, nieuws

25 miljoen dollar voor Assad, dood of levendEen bevelhebber van het Vrije Syrische Leger heeft een beloning van 25 miljoen dollar uitgeloofd voor wie de Syrische president Bashar al-Assad 'dood of levend' te pakken kan krijgen, zo heeft het Anatolische persbureau dinsdag gemeld.

Wie de bevelhebber van het rebellenleger is, is er niet aan toegevoegd. Het geld komt uit schenkingen van zakenlui die Al-Assad niet genegen zijn.

Volgens inwoners van de noordelijke Syrische metropool Aleppo zijn daar in de rebellenwijken bij het ochtendgloren zware gevechten uitgebroken. De strijd barstte los in het zuidwestelijke Boestan al-Kasr en de naburige wijk Izaa. Het regeringsleger bombardeerde beide wijken. Daarna startten er gevechten in het meer zuidelijke Soekkari. Bij een bombardement op de oostelijke wijk Sakhoer zijn twee burgers omgekomen.
Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn maandag doorheen het hele land minstens 137 mensen gedood onder wie 72 burgers.

Terug naar school

In Syrië is maandag het nieuwe schooljaar begonnen. Maar volgens de Syrische regering zijn 2.072 van de 22.000 scholen in het land beschadigd of totaal verwoest. Daarnaast zijn er 600 scholen niet beschikbaar voor schoolkinderen omdat er tijdelijk vluchtelingen wonen. Door het geweld van de voorbije maanden kwamen ongeveer 90 leerkrachten om het leven.

Om een einde te kunnen maken aan het bloedvergieten werkt de nieuwe VN-gezant koortsachtig aan een plan voor nauwe samenwerking met de regionale machten. Mogelijk zal Lakhdar Brahimi binnenkort opnieuw naar Syrië reizen voor een gesprek met Al-Assad.
Annotaties:
| #187996 | 18-09-2012 17:01 | doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Het is in-en in triest, wat zijn die gasten toch gestoord, achterlijk middeleeuws gespuis.
aanmelden / inloggen