Door community (initieel Witte Haai), Op zat 2 jun 2012 17:57, 4 reacties, nieuws

25 tekenen dat het slimme geld Zuid-Europa al volledig heeft afgeschreven

Als het om geld gaat is het handig om te luisteren naar wat rijke mensen te vertellen hebben, maar het is nog veel belangrijker om te kijken wat ze met hun geld doén.

De superrijken en diegenen die aan de touwtjes trekken bij de grote financiële instituten, weten veel beter wat er werkelijk speelt in de wereld dan jij en ik.

En als we hun gedrag goed observeren dan krijgen we aanwijzingen over wat er op het punt staat te gebeuren. Als je wilt weten wat er echt in Europa speelt, volg het geld. En op dit moment vloeit het geld in grote stromen vanuit Zuid-Europa naar Noord-Europa.

Wat grote bedrijven aan het doen zijn, is het geld wat ze overdag verdienen in Griekenland, er ’s nachts vervolgens weer weghalen. Het moge duidelijk zijn dat de financiële elite een Grieks vertrek uit de EU als onvermijdelijk beschouwt en dat niet alleen, ook voor de rest van Zuid-Europa geldt dat wat hen betreft.

Een financiële ineenstorting van Zuid-Europa heeft waarschijnlijk nóg een vernietigende wereldwijde recessie of depressie tot gevolg. En alhoewel de waarschuwingen er duidelijk waren, verwachtte ook bijna niemand in 2008 een crisis, maar die kwam toch.

Niet veel mensen verwachten dat er nog een keer een “Lehman Brothers moment” zal komen, maar de tekenen om ons heen vertellen wat anders. Helaas geloven sommigen pas de waarheid als het te laat is.

De volgende 25 punten geven aan waarom Zuid-Europa als verloren kan worden beschouwd:

1) Lloyd’s in Londen geeft publiekelijk toe dat het snel voorbereidingen aan het treffen is voor een ineenstorting van de Eurozone.

2) Volgens de New York Times adviseren de top juridische firma’s hun cliënten om al hun geld en andere liquide middelen weg te halen uit Griekenland.

3) Volgens CNBC hebben een groot aantal rijke Europeanen hun geld van banken in Zuid-Europa afgehaald en overgeheveld naar Noord-Europa.

4) De president van de Federal Reserve Bank van Philadelphia, Charles Plosser, zegt dat zijn instituut iedereen adviseert om hun financiële belangen in Europa te verminderen.

5) De rente op Spaanse schuldpapieren komt al dicht in de buurt van de belangrijke 7% grens.

6) Vele grote multinationals halen iedere nacht hun geld weg uit Griekenland.

7) Juergen Fitchen, co-CEO van de Deutsche Bank heeft publiekelijk verklaard dat Griekenland een “mislukt land” is.

8) Het hoofd van de Centrale Bank van Zwitzerland heeft toegegeven dat Zwitzerland werkt aan een “actieplan” over wat het zal doen als de Eurozone ineenstort.

9) De Europese Commissie heeft dringend alle lidstaten opgeroepen om plannen te maken voor als Griekenland de Eurozone verlaat.

10) Mohammed El-Erian, CEO and co-CIO van Pimco zegt dat een Grieks vertrek uit de Euro onvermijdelijk is.

11) Spaanse aandelen kelderen als een baksteen.

12) Het percentage “slechte leningen” in de boeken van de Spaanse banken is in 18 jaar niet zo hoog geweest.

13) De Spaanse bank Bankia had vorige week een 19 miljard Euro bailout nodig.

14) Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid van nog 5 Spaanse banken de status “junk” gegeven.

15) Moody’s heeft de kredietwaardigheid van 16 banken afgewaardeerd op 17 mei.

16) Volgens The Telegraph kunnen banken die het moeilijk hebben in beslag worden genomen om vervolgens door Brussel betuurd te worden als onderdeel van een geheim plan wat nu wordt gemaakt.

17) Het hoofd beleggingsstrategie van de Society Generale, Claudia Panseri, waarschuwt dat Europese aandelen misschien wel 50% van hun waarde verliezen als Griekenland de Eurozone verlaat.

18) De econoom Marc Faber waarschuwt dat er nu een 100% kans is dat er een andere (nog één dus) wereldwijde recessie komt.

19) Volgens The Telegraph heeft een ongeïdentificeerd lid van de regering Merkel laten weten dat Duitsland absoluut geen geld in een bodemloze put zal stoppen.

20) De aankomende week zal de Bank of England een “geheime top” houden met centrale bankiers van over de hele wereld om te praten over de Europese financiële crisis.

21) Volgens Zero Hedge, zo schrijft een grote Duitse krant, is de Griekse exit al een feit.

22) Volgens CNBC worden er stilletjes al voorbereidingen gemaakt voor het drukken en distribueren van Drachme’s, voor het geval dat……

23) De hoofdeconoom van Citibank, Willem Buiter, waarschuwt dan iedere nieuwe Griekse valuta welke door haar regering wordt uitgegeven, wel onmiddellijk tot 60% waardeverlies kan opleveren.

24) Reuters bericht dat er een memo bestaat waarin wordt gesuggereerd dat Griekenland bij vertrek uit de Euro een afscheidscadeautje meekrijgt van 50 miljard Euro.

25) Men probeert de Griekse bevolking de schuld te geven van de ontstane situatie. In dat kader deed Christine Lagarde, hoofd van het IMF (Internationaal Monetair fonds), enkele schokkende uitspraken.

Volgens Business Insider zullen de kosten astronomisch zijn wanneer Griekenland de Eurozone verlaat.

Het probleem in Europa bestaat niet alleen uit overheidsschuld. De waarheid is dat het gehele Europese financiële systeem groot gevaar loopt waarvan het resultaat, als het inderdaad echt fout gaat, een totale “meltdown” kan zijn.

Helaas zullen er geen “magische” oplossingen meer verschijnen aan de horizon.

Misschien zijn de mensen bij Bloomberg helderziend, of ze weten meer dan wij. Zoals je op de volgende foto kunt zien (zie de rechterkolom, 4e regel van boven - W.H.) hebben zij alvast de Drachme weer geïntroduceerd. Dit gebeurde gisteren, vrijdag 1 juni.Bron: Economic Collapse Blog
Annotaties:
| #181912 | 02-06-2012 23:04 | Eddy
Aardig wat goede punten in dit artikel. Wat betreft de multinationals die dagelijks hun geld wegsluizen uit Griekenland, dit is grotendeels ook omdat zij vaak intern cash pools opgezet hebben waardoor overtollig cash bij de lokale entiteiten dagelijks wordt afgeroomd naar de cash pool leider, zeg maar de interne bank, die meestal in een relatief belasting gunstige omgeving geplaatst wordt. Dit gebeurdt ook dagelijks bij multinationals in west europese landen.
Eddy's avatar
| #181918 | 03-06-2012 07:49 | sigmund
'Heineken haalt kasgeld weg uit Griekenland'
Multinationals, waaronder Heineken, maken zich zorgen over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone en halen uit voorzorg kasgeld weg uit het land.

Heineken kiest ervoor het geld buiten de euro te parkeren, in Amerikaanse dollars en Britse ponden. Een woordvoerder van de bierbrouwer vertelt dat van Griekenland opgeven geen sprake is. “We zijn marktleider en investeren er nog volop.”

Ook andere multinationals trekken zich terug uit het Zuid-Europese land, aldus de zakenkrant. Drankconcern Diageo en farmaceut GlaxoSmithKline zouden dergelijke stappen zetten.

Internationaal opererende bedrijven vrezen vooral dat ze niet meer bij hun geld kunnen komen, als de Europese muntunie uit elkaar valt
sigmund's avatar
| #181981 | 03-06-2012 14:22 | Qvic
Het ontstaan van een financiele crisis is de belastingbetaler laten geloven dat de waarde van aandelen van bedrijven de activa en de winsten van bedrijven vertegenwoordigen. Dus als een bank aandeel keldert in waarde op de beurs, dan wordt er in de media vertelt dat deze bank bijna omvalt en deze enkel met belasting gelden weer gezond gemaakt kan worden. Ze vertellen niet dat een aandeel van een bedrijf weinig tot niets over de activa en de winsten van een bedrijf zegt, enkel dat de bezitters van het betreffende aandeel erop verliezen en deze verliezen willen de aandeelhouders afwentelen op de belastingbetaler, die er totaal niets mee te maken heeft. Maar het wordt wel zo in de media gebracht dat de schuld bij deze belastingbetalers ligt. Tevens wordt erop beurzen enkel met vitureel geld gespeculeerd, dat geld kan net zo snel ontstaan, als verdampen en is ook geen enkele economische graadmeter voor een economie, al vertellen de media dit. Beurshandelaars zijn enkel speculanten die er enkel op gokken dat het aandeel meer waard wordt door o.a. met behulp van geruchten. De behaalde winsten worden om gezet in echt geld en dit geld wordt dan van de markt gehaald, zodat geld maar beperkt op de markt reguleerd en daardoor de rentes verhoogd kunnen worden. De verliezen worden via overheden afgewenteld op de belasting betaler. Die vervolgens overal meer voor moet betalen voor minder en om hem steeds verder uit te buiten. Zodat de belastingbetaler steeds meer moet verdienen om zijn leven te kunnen bekostigen. Dit spel van vermogensoverhevelingen van de belastingbetaler naar de handelaren is al meer dan 2000 jaar aan de gang. Mede door het socialisme om ons te laten geloven dat we gezamelijk ervoor verantwoordelijk voor zijn..
Qvic's avatar
| #182019 | 03-06-2012 18:53 | Frans Waterman
Qvic, zoiets vermoed ik ook, heb je hier ook bronnen van?
Frans Waterman's avatar
aanmelden / inloggen