Door community (initieel Best Well), Op woe 14 feb 2018 11:27, 1 reacties, nieuws

30.000 nieuwe nee-registraties donorregisterHet donorregister publiceert, vanwege de 'grote belangstelling' tot en met 6 maart tijdelijk de cijfers van het aantal registraties per dag. Nadat gisteren de nieuwe donorwet met een nipte meerderheid in de Eerste Kamer werd aangenomen, hebben meer dan 30.000 mensen vastgelegd dat ze na hun dood géén donor willen zijn.

24.505 mensen hebben hun nee-keuze voor het eerst vastgelegd, 6.272 hebben hun keuze gewijzigd. 2.782 mensen hebben aangegeven dat ze wel donor willen zijn, 4.453 mensen hebben hun keuze gewijzigd in ja. Tot slot hebben 2.190 mensen geregistreerd dat ze de keuze aan de nabestaanden overlaten, en hebben 1.109 mensen hun registratie naar deze optie gewijzigd.

In totaal zijn er 29.477 nieuwe registraties bijgekomen, en hebben 12.834 mensen hun keuze gewijzigd. Het Donorregister kan niet zien vanaf welke keuze de keuzewijzigingen komen.


na hun dood géén donor willen zijn.


Wie zegt dat je eerst dood mag gaan?
Dit was nog maar dag een nadat de wet is aangenomen.
Annotaties:
| #262044 | 17-02-2018 15:46 | G.B. Wolf
Bij de reacties zag ik deze link. Lijkt me wel een belangrijke overweging.

Eigen ervaring tijdens laatste (heup)operatie: Halverwege werd ik 'wakker'. Voelde geen pijn en kon horen, dat er een man/vrouw of zes door elkaar aan het praten waren, radio erbij en hoorde geklop van een plastic hamer. Alle bewustzijn bij elkaar geraapt (dat is waanzinnig moeilijk!) en kon een gekreun uitbrengen. Direct daarna hoorde ik iemand zeggen: "Ho". Vier seconden later was ik weer "weg".
Gemeld in het nagesprek: Arts druk in het computertje aan het kijken: "Ik zie hier geen melding van een incident" met een glazige blik. Dat van die plastic hamer klopte. (Ik heb altijd veel met gereedschap gewerkt en ken de geluiden ervan.)
Mezelf voorgenomen, dat dit de laatste operatie was.
Als je bedenkt, dat je weerloos in bed ligt en alles meekrijgt (maar niet kunt reageren) en dan hoort, dat ze je gaan slopen is de allerergste nachtmerrie.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen