Door Vero Legata, Op woe 4 mei 2016 09:21, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

380.000 mensen leren op dit moment Esperanto via DuoLingo!Als Esperanto spreker sinds mijn studietijd is het fijn om te zien dat het zo goed gaat met Esperanto. Dankzij het internet maakt het Esperanto al een ruime tijd een grote groei door. Mede omdat door het internet de taal ook relevanter wordt omdat je je direct kunt verbinden met mensen over de hele wereld die het ook spreken. In deze Esperanto facebookgroep met inmiddels bijna 20.000 leden spreken mensen uit de hele wereld dagelijks met elkaar over van alles en nog wat.

Echter met de komst van de handige gratis mobiele telefoon app DuoLingo gaat het helemaal de goede kant op met Esperanto. Op dit moment zijn er maar liefst 380.000 mensen...
Annotaties:
380.000 mensen leren Esperanto, leuk praten over koffie en koek en dieren.
Als het aantal nu richting 3 miljard ging, maar helaas na al die jaren (wat was het, 1960?) nog steeds een hobby aantal over de hele wereld.
Ik denk dat we met de oude Romeinse taal veel verder komen. Zelfs oud Grieks is populairder dan 380.000 op wereld niveau.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
De oude Romeinse taal hebben we in Europa zelfs nog een beetje in de genen
De Goden, de ducts via's en aqua's, planeten, en bedenk het maar zelf. Als je weleens ziek bent geweest je medicijn, plant en diernamen, voor je het weet spreek je oud Romeins
Paraplu, nee = Frans, portemonai, trottoir
Rainy day, O yes = Jimmy Hendrix, Dream away
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #250694 | 05-05-2016 20:18 | eco-ernie
ik wil niet lullig doen; maar was Esperanto niet een grote mislukking omdat men "gewoon even" vergeten was dat de chinezen op deze wereld nogal wat moeite hebben met o.a. de R-klank en dus niet uit de voeten kunnen met dit taaltje ?!
Lijkt me handig dit van te voren te weten, dat NOOIT iedereen op aarde deze taal kán spreken, al zouden ze willen...
eco-ernie's avatar
aanmelden / inloggen