Door Witte Haai, Op zon 4 jan 2015 18:30, 5 reacties, citaat / intro / linkdump

5 redenen waarom de magnetron schadelijk is voor je gezondheid

De magnetron verovert de Nederlandse keuken. In 2001 was het bezit van de magnetron gestegen tot 80 procent van de huishoudens. Meer dan 95 procent van alle Amerikaanse huishoudens heeft een magnetron.


Huishoudelijke apparaten kunnen van grote invloed zijn op de voedingswaarde van je eten en je gezondheid. Veelvuldig gebruik van de magnetron kan leiden tot gezondheidsaandoeningen.

1. Microgolven vernietigen voedingsstoffen

Door voedsel op te warmen in de magnetron kunnen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Een voedzame maaltijd kan veranderen in ‘dood voedsel’ als gevolg van diëlektrische verwarming in de magnetron. De...
Annotaties:
| #226502 | 05-01-2015 05:09 | Ness
Stop een ei in een magnetron en kijk wat er gebeurt. Daarna gebruik je uitsluitend nog de oven functie, als er nog een restant hersens in je kop zit.

De truuk van een magnetron zit 'm hierin: de moleculen waaruit het voedsel bestaat worden van binnen uit 'opgewarmd'. Per element waaruit de moleculen bestaan, dus per hele kleine *dingetjes* waar ik het steeds over heb.

Opwarmen is trilling toevoegen waarmee alles wat goed is aan voedsel, dus voeding, aan flarden wordt gerukt. Wat overblijft is een restant afval dat helaas nog wel degelijk smaakt naar voedsel, maar geen enkele levende stof meer bevat. Helemaal NIKS want alles is stuk.

Als je een beetje oplet kun je de onaangename straling die van voedsel uit een magnetron komt voelen aan je handen. Het lijkt wel energie te onttrekken ipv toe te voegen nog voordat je het eet. Dat komt omdat alle pure elementen waaruit de voeding bestaat 'tegen de haren zijn ingestreken'.

Dus zal het hoopje prut met afval de normale conditie proberen te herstellen door energie (spin) te onttrekken aan alles wat leeft. In de eerste plaats aan degene die zo stom is dat gif te hanteren, het heet op te eten of het voorgeschoteld krijgt zonder te begrijpen wat er is gebeurd.
Ness's avatar
| #226503 | 05-01-2015 05:42 | Ness
As is ongeveer net zo voedzaam als eten uit de magnetron maar het smaakt niet echt lekker. Eevengoed neemt het lichaam ook as op hoor. Wat overblijft van voedsel na mishandeling in een magnetron zijn die elementen die in die staat nog wel kunnen worden opgenomen. Suikers en vetten in staat van ontbinding.

Wat er met eiwitten gebeurt wil ik niet eens weten - alhoewel het DNA binnen die eiwitten uiteraard aan flarden is gerukt dus niet 'past' in een menselijk lichaam. Eet smakelijk! Wordt vet en verhonger tegelijkertijd, het kan, kijk maar naar USA!
Ness's avatar
| #226514 | 05-01-2015 12:58 | ouwe knar
Een naar mijn smaak een totaal onzin artikel van ninefornews.
Nee ik heb al lang geen magnetron meer en dat blijft ook zo.
Jammer van de gemiste kans, om uit te leggen wat het verschil is tussen verhitten door straling van de magnetron en door straling van warmte.

Levert natuurlijk ook weer de nodige onzin comments op.

Deze was echt leuk:
Daarentegen is de magnetron uitermate effectief om de chip in je ID of paspoort te neutraliseren. Gewoon enkele seconden op de hoogste stand doet wonderen.


Bij onderstaande comment vraag ik mij af of dit inderdaad zo is, en niet/minder plaats vind bij 'normaal' verhitten. Eiwitten denatureren bijvoorbeeld ook bij gewoon koken. Iemand merkte op dat ontdooien in de magnetron goor eten oplevert, maar langzaam in warm water niet. Kan zijn doordat in de magnetron het eten nog eens voor een tweede keer wordt gekookt. De plastic bakjes die overal om heen zitten even niet in aanmerking genomen.
Er is niet alleen ‘wrijving’ tussen de moleculen maar door de enorme chaotische ‘dooreenschudding’ ervan vindt er ook overdracht van atomen plaats hetgeen de samenstelling van de resulterende moleculen drastisch kan wijzigen.
Een voorbeeld: twee onschuldige elementen zoals CO2 en H2O kunnen door het overspringen van één zuurstofatoom van het eerste naar het tweede, veranderen in CO en H2O2, ttz. twee giftige en ongewenste stoffen.


En nog iets: de patiënte in de US die een bloedtransfusie onderging met bloed, opgewarmd in de MGO, was op staande voet overleden!
Bronnen? Opgewarmd of per ongeluk gekookt bloed.

De ene straling is de andere niet. Uh....
ouwe knar's avatar
| #226517 | 05-01-2015 14:01 | spaceman
Voor wat het waard is:

HANS HERTEL

In the tiny town of Wattenwil, near Basel in Switzerland, there lives a scientist who is alarmed at the lack of purity and naturalness in the many pursuits of modern mankind. He worked as a food scientist for several years with one of the many major Swiss food companies that do business on a global scale. A few years ago, he was fired from his job for questioning procedures in processing food because they denatured it.


http://www.mercola.com/article/microwave/hazards2.htm
spaceman's avatar
| #226540 | 05-01-2015 22:46 | Qvic
Ach, het is met al ons voedsel dan verhit wordt. Of dat nu met een magnetron of een braadpan, of een frituurpan, of gewoon koken gaat is allemaal om het even. Al het voedsel wat verhit wordt wat boven de 63 graden Celsius, zal al het vitamines en mineralen vernietigen. Van negatief geladen voedsel (wat ons energie geeft), maken we positief geladen voedsel van (wat ons energie kost). De mens is oorspronkelijk een planten eter, zie maar aan ons gebit en ons darmkanaal. Ons darmkanaal is te lang om uit dierproducten voedingsstoffen te halen. Ook als we het verhitten. De voedingsindustrie heeft met haar machtige lobby ons vele fabeltjes op de mouw gespeld, die door grote volksstammen wereldwijd nog steeds hardnekkig volhouden dat deze leugens over ons voedsel, de waarheid zouden zijn. Het zogenaamde onafhankelijke voedingscentrum die deze leugens ook maar blijft propageren, liggen zelf ook aan het financiële infuus van de voedingsindustrie. Dus hoezo onafhankelijk. Voor verse groente is het ook slecht gesteld, want 1 uur naar de pluk is de vitamine C al gehalveerd (elk uur neemt het met de helft af, dus na 6 uur heb je nog maar 1/64 ste deel vitamine C nog in je kropje sla e.d. zitten) om het echt gezond voedsel te houden zou iedereen een moestuin moeten hebben en pas oogsten als je gaat eten. Onze welvaart is wel ten koste gegaan van onze gezondheid.
Qvic's avatar
aanmelden / inloggen