Door community (initieel Best Well), Op zon 18 maa 2018 11:43, 1 reacties, nieuws

706.913 Afrikaanse gelukszoekers hebben in 2017 asiel aangevraagd706.913 Afrikaanse economische indringers hebben in 2017 een poging gedaan om in een van de 27 EU lidstaten een verzoek tot asiel in te dienen. Alle aanvragers kwam uit veilige Afrikaanse landen en er was dan ook geen enkele reden om dat verzoek te honoreren. De landen waar zij vandaan kwamen waren zonder uitzondering veilige landen en voor toekennen van asiel was dan ook geen enkele reden.

Zoals uit de cijfers van het European Union Asylum Support Office (EASO) blijkt is het aantal ongewenste indringers in de periode 2015 t/m 2017 gestegen naar 3.348.336 . Het cijfer voor 2017 lag weliswaar lager dan in 2016, maar hoger dan in de twee daaraan voorafgaande jaren 2014 en 2015, waarbij dat laatstgenoemde jaar dank zij de open deur politiek van Merkel bekend zal blijven als de aftrap om onze Europese cultuur een vernietigende klap toe te bedelen.

De redenen om asiel aan te vragen van deze “indringers ” waren op voorhand al een reden om ze niet verder in de EU toe te laten dan een gesloten opvangkamp in afwachting tot repatriëring. Maar dankzij de milde wetgeving in veel EU landen, de haast van de opvangende landen zoals Griekenland en Italië om van de ontstane problemen af te komen, lieten deze veel van de gelukszoekers gewoon door stromen. Volgens veel nationale wetgevingen is het zoals b.v. ook in Nederland verboden om deze afgewezen illegalen te interneren, hangende hun gedwongen terugkeer naar hun land van oorspronkelijke herkomst.

Ofschoon illegaal verblijf in Nederland tot medio 2012 een strafbaar feit was, lukte het de PvdA , Rutte in de houdgreep te nemen en werd deze wet afgeschaft. Een reden voor talloze Afrikanen om zich mede met behulp van kerken en hulporganisaties in Nederland te vestigen. De kans om uitgezet te worden is minimaal.

Gemiddeld gebruikten 50 tot 70.000 Afrikaans gelukszoekers de route via de Middellandse Zee. Slechts door ingrijpen van de Libische kustwacht, die aangehouden boten onherroepelijk mee terug naar Libië neemt konden de totaal cijfers nog gereduceerd worden. Daarentegen probeerden talloze NGO’s juist het werk van de Libiërs te dwarsbomen. Opvallend is dat ruim 3 procent van de aangehouden gelukszoekers verklaarde minderjarig te zijn en op zoek naar hun ouders die ergens in de EU verblijven. Nigerianen voerden de lijst van de meest voorkomende nationaliteit gelukszoekers aan gevolgd door Afghanen .

De eerste maanden van 2018 was er in het aantal personen die de EU bereikten een stijging van 113 procent ten opzichte van dezelfde maanden in 2017, hetgeen betekent dat het bewaken, laat staan het sluiten van de EU grenzen slechts op een fantasietje van de Brusselse ambtenaren berust. Dat hierdoor er wel degelijk een stijgend gevaar ontstaat voor de burgers van die EU lidstaten die bekend zijn om hun ruimhartige opname beleid, waartoe wij zeker Nederland mogen tellen mag duidelijk zijn.

Terugsturen naar het land van herkomst blijkt in het merendeel van de gevallen af te ketsen op de medewerking van die landen waar de gelukszoekers vandaan zijn gekomen, terwijl de door Brussel aangekondigde sancties slechts op papier blijken te bestaan.

Annotaties:
| #262505 | 18-03-2018 16:05 | ouwe knar
Terugsturen naar het land van herkomst blijkt in het merendeel van de gevallen af te ketsen op de medewerking van die landen waar de gelukszoekers vandaan zijn gekomen,
Ja, die zijn blij dat ze ze kwijt zijn, en alles dat deze 'vluchtelingen' eventueel buit maken en naar huis kunnen sturen is mooi meegenomen.

*diepe zucht*
Heel sneu voor echte vluchtelingen
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen