Door community (initieel Best Well), Op vri 2 feb 2018 20:31, 1 reacties, nieuws

75-Jarige Verjaardag Overwinning op Nazi’s bij Slag om StalingradMeer dan een Miljoen Duitsers werden er geëlimineerd, 30 graden onder nul was het 75 jaar geleden en een twintigtal Duitse Generaals werden krijgsgevangen genomen. Het was het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag werd het gevierd met een parade waar nog altijd veteranen, bij aanwezig zijn. Voor het eerst deed ook de luchtmacht mee bij dit eerbetoon.

Ook Putin was aanwezig in de stad die tegenwoordig Wolgograd heet en speelstad is tijdens het WK. Hij legde een krans legde en sprak later de Veteranen toe en bezocht de jeugd in een Museum gewijd aan de Slag. Lees verder bij Novini.

Wij zijn er niet zeker van of Marcel Gelauff vanavand in het 8-uur journaal tijd vindt voor een item over deze 75-jarige verjaardag en keerpunt in de historie. Misschien geeft hij wel aandacht aan Ollongren en de Oekraiense Minister van Buitenlandse Zaken die elkaar vandaag ontmoetten in Den Haag en samen afspraken samen zich tegen Rusland te gaan weren. Samen...

Annotaties:
| #261872 | 03-02-2018 01:11 | jantjeuitnederland
Ik gun het de Russen, maar Gelauff hoort achter de tralies wat mij betreft.
jantjeuitnederland's avatar
aanmelden / inloggen