Door community (initieel Nico de Geit), Op zat 31 okt 2015 13:18, 12 reacties,    

8.000 jaar oude, kilometers grote patronen KazachstanKilometers grote patronen die alleen vanuit de lucht zichtbaar zijn. Volgens sommigen zeker 8.000 jaar oud. Ze werden ontdekt door iemand die op Google Earth zat te turen. De locatie: Kazachstan.
Annotaties:
| #239690 | 31-10-2015 14:32 | Ness
De 'vroege' mens was veel verder ontwikkeld dan ons op school is verteld. Het holenmensverhaal is gepushed door lieden die een opgaande lijn in beschaving willen bewijzen, en daarmee, dat bepaalde godsdiensten een gunstige invloed hebben op barbaren (ISIS™, anyone?) en beschaving teweeg brengen. Deze patronen zijn natuurlijk al veel eerder ontdekt maar stilgezwegen. Het is toch niet te missen zeg!

Overigens is de eenvoudigste verklaring voor dit soort bouwwerken dat men dacht dat er goden op de planeet neerkeken, en dat mensen die goden een teken van intellekt/bewustzijn wilden laten zien. Als je zo'n vierkantige kruisvorm opricht vanuit het midden krijg je trouwens een piramide. Daar zijn er heel veel van, ook in Oiropa.
Ness's avatar
| #239695 | 31-10-2015 15:28 | siban
Toch is er een periode geweest dat de mens voor een lange tijd in holen heeft geleefd. Volgens mij is dat ook een verklaring voor een lichte huidskleur en blauwe ogen.

Blauwe ogen zouden ook beter geschikt zijn om in het donker te kunnen zien. Kilometers diep in groten zijn de prachtigste rots tekeningen gevonden. Op plekken waar het zo krap was dat als er gebruik gemaakt was van vuur er ook sporen van roet te vinden moesten zijn.
siban's avatar
| #239703 | 31-10-2015 16:13 | Nico de Geit
Wat ga je doen als je met je ruimtevaartuig strandt op een planeet? Juist ja, dan maak je een groot herkenningsteken dat vanaf grote hoogte zichtbaar is. In de hoop dat ze je zien en je komen halen. Misschien gebeurde dat, misschien bleven de gestrande ruimtereizigers daar achter.

Misschien werden de mensen daar bezocht door ruimtereizigers en wilden ze dat ze terugkwamen. En brachten een teken aan zodat ze vindbaar waren. Een uitnodiging.

Kilometers grote patronen maak je met een doel.
Nico de Geit's avatar
| #239716 | 31-10-2015 19:21 | Ness
De NASA heeft jarenlang verborgen gehouden dat er leven en water op Mars is aangetroffen. Volgens Rivero van WRH. Die bij NASA heeft gewerkt. Anderen, en niet de minsten, zeggen dat ook. Water op Mars is inmiddels aangetoond. Maar leven aantonen mocht en mag niet van de reli-klieken. Want dan is de mens niet meer uniek in het heelal heh

Als er al astronauten zijn geland hier, en die kennis werd behouden via mondelinge overlevering, dan is het mogelijk dat zij (wij?) van Mars kwamen. En een stuk groter waren. Van zoiets zijn wel sporen te vinden op bv de oude Sumerische kleitabletten. Ik houd zo'n scenario niet voor onmogelijk. En dat ze zichzelf en Mars definitief om zeep hebben geholpen al helemaal niet. Daar zijn wij ook mee bezig, dat zit blijkbaar in de familie.

Maar buitenaardsen die hier op bezoek komen vanaf een andere ster, nah. Je kunt mogelijk wel 'sneller dan licht', ofwel sneller dan graviteit, maar iets met massa trekt dat niet, alleen informatie. SDL zou neerkomen op fysiek tegen een waterval omhoog zwemmen. Die Chinezen zijn klaarblijkelijk van plan zoiets te bewijzen, vermoed ik, met hun giga Cern. Zonder die snelheid is reizen tussen de sterren niet mogelijk, ook al om andere redenen. De ruimte is een extreem vijandige omgeving, met dodelijke straling. En gesteld dat SDL wel mogelijk is, waarom zou een buitenaardse beschaving al die moeite nemen? Het is niet alsof je ff de fiets pakt. Wat kan het hun opleveren? Niks toch...
Ness's avatar
Misschien een zon met planeten die in een ellips om de 20.000 jaar in de buurt van ons zonnestelsel komt? Alhoewel een zon natuurlijk al van verre gezien kan worden. Aan de andere kant, de ster van Bethlehem zou zo'n zon kunnen zijn vanwaar buitenaardse beschavingen dan op bezoek kunnen komen.
Ezechiël kwam op zijn wiel van vuur. Frappante bijbel uitspraak.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
Ps,
Zie hoe ik mijzelf noem!
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
Ps 2
Het is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende manier van ruimtereizen. Kijk hoe de mens Ruimte landing verkenner Philae via Rosetta op die rots heeft gezet en daarmee verder is gereisd?
Je home base is je ruimte schip, wat je daarmee tegenkomt is je ontdekking
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
Ps 3 @ Ness

Met welke snelheid reist de aarde eigenlijk door het heelal 1x lichtsnelheid? Denk ik, kunnen we dan nog wel sneller?
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #239748 | 01-11-2015 11:23 | Ness
Aan de hand van de relatieve bewegingen van een groot aantal sterren wordt geraamd dat onze Zon met een snelheid van ongeveer 220 (250 recent) km/s rondom het centrum van de Melkweg draait en één omwenteling voltooit in ongeveer 220 (225 recent) miljoen jaar.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkweg_(sterrenstelsel)

De aarde draait om de zon en heeft geen zelfstandige beweging in de zin zoals jij bedoelt Johan, dus de snelheid waarmee de zon en daarmee het hele zonnestelsel rond het centrum van de melkweg draait is doorslaggevend.

De snelheid waarmee de aarde rond de zon draait is makkelijk te berekenen via 2.pi.r:
De baansnelheid is in dat geval dus ruim 107.200 km/uur! Dit is ongeveer 30 km per seconde (zie de tabel).
http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Aarde/010.html

En dan draait de aarde ook nog es om haar eigen as. Maar al deze snelheden zijn relatief, dat wil zeggen ten opzichte van een 'vast' punt, zoals de zon (die dus zelf ook beweegt), of het centrum van dit melkwegstelsel (dat zelf ook beweegt). Maar niemand weet of het hele melkwegstelsel niet samen met al haar referentiepunten (andere melkwegstelsels ed) ook niet nog es om iets giga-groters draait.

Want zulke bewegingen kunnen haast niet waargenomen worden. Onze menselijke tijd is te kort. Onze geschiedenis is te kort. 500 jaar exact waarnemen is te kort, praktisch verwaarloosbaar. Ik ben het trouwens totaal niet eens met die uitdijing waar sterrenkundigen zich maar in blijven vastbijten. Een uitdijing maakt het heelal eindig - het wordt voorgesteld als een soort ei dat aan het big-bangen is geslagen. En dat is mi een totaal foute opvatting. http://www.astroblogs.nl/2008/09/24/waar-gaat-die-donkere-vloed-precies-heen/

Maar kort en goed, alles draait. Maar voorzover bekend, ver beneden de lichtsnelheid van 300.000 km per seconde (c = 299 792 458 m/s). En alle snelheden zijn relatief, dus gerelateerd, dus ten opzichte van iets anders.

Overigens zou Mars als thuisplaneet toch dichter bij de zon moeten staan om ingewikkeld leven mogelijk te maken, en een dampkring moeten hebben die de dodelijke straling tegenhoudt. Maar wie weet ligt de baan van de planeten niet vast maar verwijderen zij zich van de zon - en wel zo langzaam dat de beweging nooit is opgemerkt. Onze maan beweegt zich van de aarde af met 3 cm per jaar, zoveel is zeker. Bacterien/micro-organismen op Mars zijn al gevonden. http://www.leveninhetheelal.nl/zonnestelsel/body_mars.htm
Ness's avatar
| #239749 | 01-11-2015 11:29 | Ness
http://www.astroblogs.nl/2009/10/25/bevinden-wij-ons-in-het-centrum-van-het-heelal/ <-- niemand weet waar 'het centrum van het heelal' zich bevindt, waar alles dan omheen zou moeten draaien. Mi heeft het geen centrum ofwel, het is oneindig, maar dat is volledig tegen het zere been van de bigbangers/centrumdenkertjes. Geen houvast heh, da's niet te bevatten.
Ness's avatar
| #239758 | 01-11-2015 16:02 | Nico de Geit
Tijd en ruimte bevinden zich in je hoofd, nergens anders.
Nico de Geit's avatar
Iets wat oneindig is heeft inderdaad geen centrum anders ben je snel klaar. diagonaal, l x br = opp.

Maar heeft onze zon niet dezelfde snelheid als die sterren in de ruimte in een draaiing (Ik ga er van uit dat alles draait, neem maar eens een drankje teveel), en dan nog eens de snelheid rond het melkwegstelsel en de snelheid om de eigen zon.

Mijnsinziens gaan we op high speed.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen