Door community (initieel P.uncia), Op din 24 jul 2012 14:54, 3 reacties, nieuws

8 Palestijnse dorpen moeten wijken voor oefenterrein Israëlisch legerAcht Palestijnse dorpen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever zullen met de grond gelijkgemaakt worden. Zij moeten wijken voor het Israëlisch leger (IDF) dat de gronden wil gebruiken als "oefenterreinen" voor het leger. Dat schrijft de Israëlische krant Haaretz vandaag.

Het bevel tot sloop komt van het Israëlische ministerie van Defensie. Door het besluit zullen honderden Palestijnse dorpsbewoners in de zuidelijke regio Hebron verplaatst worden, ondanks hard bewijs dat de dorpjes al sinds 1830 bestaan. Om de meer dan 1.500 bewoners naar de nabije stad Yatta te kunnen deporteren, worden zij beschuldigd van het "illegaal verblijf in een vuurzone". Enig soelaas voor de Palestijnen: zij zullen hun landbouwgronden mogen bewerken en hun vee hoeden, tenminste tijdens de weekends en de vakanties, behalve dan wanneer het leger op die momenten oefeningen houdt.

De dorpjes in kwestie bevinden zich in een zogenaamde Area C-zone, dat zijn gebieden die volledig onder Israëlische "controle" staan.

Overigens worden de Palestijnen niet verplaatst omdat men vreest dat zij in een vuurzone terecht zouden komen, maar omdat zij wel eens de IDF-oefeningen zouden durven te "bespioneren" of zelfs wapens stelen voor "terreurdoeleinden".
Annotaties:
8 palestijnse dorpen moeten wijken voor oefenterrein isralisch leger #zaplog
Parajumpers SCHROEDER Series Autumn/Winter Black Jackets Sale Men
Parajumpers Long Bear Parka Coffee Woman
Parajumpers Kodiak Jacket Black Women
Parajumpers super lightweight
Women Parajumpers New Alaska Jacket
15-01-2014 05:06 | shop parajumpers
shop parajumpers
I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.|[url=http://www.opladis.be/parajumpers/pjs.asp?id=79][B]Parajumpers Long Bear Coat Olive Women[/B][/URL]
14-01-2014 08:28 | Parajumpers Jacket
A motivating discussion is worth comment. I do believe that you need to publish more about this issue, it may not be a taboo subject but typically people don't talk about such topics. To the next! Many thanks!!|[url=http://www.opladis.be/parajumpers/pjs.asp?id=58][B]Parajumpers Gobi Jacket Coffee Men[/B][/URL]
08-01-2014 09:30 | adidas jeremy scott
=jeremy scott adidas wings
8 Palestijnse dorpen moeten wijken voor oefenterrein Israëlisch leger #zaplog
| #185775 | 24-07-2012 15:39 | Paul2
Tsja ,voor het broodnodige Lebensraum moeten lebensunwertigen wel eens verplaatst worden.
| #185779 | 24-07-2012 18:16 | EvaVanE
Mag toch?
Althans, wat wil je er tegen doen?
EvaVanE's avatar
| #185813 | 25-07-2012 07:32 | herman4394
@Gera

Er is genoeg tegen te doen.
Om te beginnen dit ruim in de publiciteit brengen. Daarna gaan we verder. De politiek beinvloeden, Nederlands en Internationaal.

Maar vergeet ook niet de jonge israeliers die het gedoe ook al jaren zat zijn,of EAJG in Nederland. Deze uitholling komt van binnen uit, maar heeft wel steun nodig (oa van ons).

Dus, alles mobiliseren wat we kunnen en volharden (SUMUD) in het naar buiten brengen van de misstanden, waar ook de Nederlandse regering aan meewerkt.

Over een paar maanden zijn de verkiezingen. Weet wat je stemt.
Jammer dat Loesewies van der Laan weggepest is indertijd. Martijn vn Dam is ook op onze hand lijkt me, maar ja.... de kadaverdicipline in de Politieke partijen maken het bijna onmogelijk dat figuren als Martijn van Dam wat kunnen uitrichten. "Doorbreek de stilte" bestaat helaas nauwelijks meer bij de PvdA.

Trouwens, heb je het burgerinitiatief over de sloop van de annexatiemuur in Palestina al getekend? Doen!
http://www.sloopdemuur.nl

SUMUD is de Palestijnse benaming voor de volharding - het willen doorgaan, doorzetten. Zij hebben het een stuk moeilijker als wij.
aanmelden / inloggen