Door community (initieel P.uncia), Op din 9 okt 2012 14:01, 0 reacties, nieuws

Aanhangers Assange moeten borg betalenDe mensen die garant stonden voor de borgtocht van Wikileaks-voorman Julian Assange, moeten duizenden ponden ophoesten. Een Britse rechter heeft hun de opdracht gegeven om de borg te betalen, omdat Assange zich niet aan de voorwaarden van zijn borgtocht hield.

De 41-jarige Assange heeft zich niet dagelijks gemeld bij een politiebureau, terwijl hij dat wel had moeten doen. Sinds 19 juni houdt hij zich schuil in de Ecuadoraanse ambassade. Rechter Howard Riddle heeft de aanhangers van Assange daarom opdracht gegeven de borg van 93.500 pond (ruim 115.000 euro) te betalen.

‘Plicht niet vervuld’

Riddle zei dat de mensen die Assange steunden weliswaar in goed vertrouwen hebben gehandeld, maar dat ze niet hun ‘plicht’ hebben vervuld om ervoor te zorgen dat Assange zich zou overgeven aan de Britse autoriteiten. ‘Ze hadden het risico en de zorgen van de rechtbank moeten begrijpen’, aldus Riddle. De rechter zei wel respect te hebben voor hun daad. ‘Ze hebben vanuit hun overtuiging en principes gehandeld. In deze tijd, die soms wel egoïstisch wordt genoemd, is dat bewonderenswaardig.’
Annotaties:
aanmelden / inloggen