Door community (initieel Best Well), Op din 10 okt 2017 10:13, 15 reacties, nieuws

Aanhouding Michael P. inzake Anne Faber is verdacht en veel te laatAanhouding Michael P. inzake Anne Faber is extreem verdacht en veel te laat

De aanhouding van verdachte Michael P. inzake de vermiste Anne Faber is uitermate verdacht te noemen. Michael P. was een gedetineerde zedendelinquent en dus zou zijn DNA zeker bij politie bekend moeten zijn geweest. Op dinsdag 3 oktober werd het eerste kledingstuk van Anne gevonden; haar jas. Op 6 oktober stelde het NFI vast dat de jas van Anne moest zijn. De jas moet dus toen al op DNA sporen zijn onderzocht. Ook moet de politie het DNA profiel van Michael P. in haar bestand hebben gehad. Daar moet dus onmiddellijk een match uit voort gekomen zijn tenzij Michael P. de jas niet aangeraakt heeft, maar gezien de indruk die nu wordt gewekt dat Micheal met de vermissing (en mogelijk erger) van Anne te maken heeft, zouden we er in alle redelijkheid van uit moeten kunnen gaan dat Michael fysiek contact met de jas heeft gemaakt. We mogen er zelfs vanuit gaan dat er sprake is geweest van een worsteling of iets dergelijks. Dan is aannemelijk te maken dat er DNA sporen op Anne’s jas aanwezig zouden moeten zijn. De vermelding dat de politie Michael al sinds zondag (8 oktober) in het vizier had, maar nog even wachtte met de aanhouding met het idee dat hij hen mogelijk naar Anne zou leiden, is dus ronduit onlogisch en vreemd te noemen.

Hieronder ziet u de eerste melding van de aanhouding van Michael in het AD, leest u even goed

Redactie 09-10-17, 16:41Laatste update: 19:49

De politie kwam de verdachte man gisteren op het spoor. Welke informatie naar hem leidde wil politiewoordvoerder Bernhard Jens niet zeggen. De man is door een observatieteam van de politie in de gaten gehouden in de hoop dat het zou leiden naar de vondst van Anne. Toen dat gisteren en vandaag uitbleef, besloot de politie hem aan te houden.

Dat is dus een bericht van gister (maandag 9 oktober) waarin vermeld staat dat de politie Michael zondag (8 oktober) pas op het spoor kwam. Dat is 2 volle dagen nadat de jas van Anne door het NFI onderzocht is en 5 dagen na vondst van de jas. In tussentijd zijn ook de fiets en rugzak gevonden geweest. Ook die moeten vol met DNA sporen hebben gezeten. Die wis je niet zomaar uit met een zakdoek. Natuurlijk zal hier een “logische verklaring” op kunnen volgen in de trant van “de verdachte heeft gezegd dat hij handschoenen droeg” of “de verdachte heeft nooit zijn DNA af willen staan” of wellicht dat camerabeelden zullen “aantonen” dat Michael handschoenen droeg (u verzint het maar), maar met de huidige technische middelen, kan elk beeld wat u ziet gefabriceerd zijn. Dat bewijst alleen al de film Fast and Furious 8, waarbij hoofdrolspeler Paul Walker vertolkt wordt door de overleden Paul Walker. De Netflix serie ‘Making a Murderer’ laat zien hoe je iemand die onschuldig is een moord in de schoenen kunt schuiven of kunt laten bekennen. Het niet achterlaten van vingerafdrukken is wellicht mogelijk met handschoenen, maar geen DNA spoor achterlaten is een stuk lastiger. De vraag is dus: Waarom werd Michael pas op zondag gearresteerd? Zijn DNA moet in de database van politie en justitie hebben gezeten (als gedetineerde) en dus had er snel een match kunnen zijn.

Anne’s fiets werd op 5 oktober gevonden; 1 dag voordat het NFI al uitsluitsel had gegeven over Anne’s jas en 1 dag voordat haar rugzak gevonden werd. Toen het NFI dus op 6 oktober met uitsluitsel kwam van de jas, had meteen ook gezocht kunnen worden naar vergelijkbare DNA sporen op de gevonden fiets en had de rugzak daar dezelfde dag nog afgeleverd kunnen worden voor onderzoek? Of gebruikt de politie TNT post en had die vertraging in de pakketdienst? Waarom deed het NFI trouwens 3 dagen over het onderzoek naar de jas? Als we een beetje TV serie als CSI kijken, gaat dat allemaal een stuk sneller. Hup, in de auto die spullen en met spoed naar het NFI. Een paar uur later is dat onderzoek klaar. Waarom moet dat allemaal zo lang duren? De belangrijkste vraag is dus: waarom duurde het van 3 oktober tot 8 oktober (5 volle dagen) om tot het onderzoeksresultaat te komen (waarschijnlijk DNA onderzoek) om de match met gedetineerde Michael te komen?En had Michael geen mobiele telefoon? Nou goed; dat zou nog aannemelijk gemaakt kunnen worden in het geval van een gedetineerde. Als we overigens de berichten moeten geloven heeft Anne mogelijk geschuild onder een ecoduct bij Den Dolder (zie hier). Volgens de berichtgeving zou dat een notoire hangplek zijn voor mensen uit de kliniek waarin Michael P. verbleef (zie onderstaand filmpje afkomstig van de Telegraaf). Deze mogelijke schuilplaats zou voortkomen uit een scenario dat opgesteld werd door cartograaf Michiel Hegener (zie hier). Het is dus interessant om te weten of er zich meer mensen onder dit viaduct hebben bevonden toen Anne hier (mogelijk) langs fietste. En dan is het interessant om te horen of die mensen ook een mobiele telefoon bij zich hadden. Dan had de politie namelijk allang uit de peilingshistorie kunnen achterhalen wie zich daar allemaal hebben bevonden toen Anne langs kwam (of schuilde). Dat roept ook weer andere vragen op, zoals: Waarom heeft de politie die mensen niet verhoord? Waarom is daar niet met speurhonden gezocht? Is de (eventuele) telefoon van Michael daar ook gepeild geweest? Waarom heeft deze cartograaf Michiel Hegener dit scenario bedacht (en wordt het overgenomen door de media) en niet de politie zelf? Zodat dat scenario (of ‘het script’) straks nog gewijzigd kan worden?

Maar boven al blijft de vraag: Welke verstandige 25 jarige vrouw besluit in haar eentje een ANWB fietstocht te gaan maken op een opoefiets, tegen schemering aan, met bar slecht weer op komst? Als Anne de route vaker fietste (aldus woordvoerder en oom Hans Faber), zou dat toch kunnen betekenen dat zij de hangplek voor psychiatrische patiënten uit de kliniek ook wel vaker is gepasseerd en moet hebben geweten dat dat niet een plezierige plek is om voorbij te fietsen? Als Anne de route vaker fietste moet zij toch ook op de hoogte zijn geweest van het in de buurt zitten van deze kliniek? Natuurlijk kan er een excuus verzonnen worden in de trant van ‘Anne had ruzie met haar vriend’ of andere psychische problemen; wat haar deed besluiten even een stukje te gaan fietsen om stoom af te blazen, maar hoe geloofwaardig is dat nu eigenlijk nog? Dat hadden we dan meteen moeten horen.

We weten inmiddels dat zowel Anne als haar vriend Nathan Fidder uit de acteerwereld komen. Dat zijn onomstotelijke feiten (zie hier). Is het dan gek dat wij als nuchtere Hollanders gaan denken dat we met een setup te maken hebben met een multi-dimensionaal doel om nieuwe wetgeving door te drukken.

We zagen al dat oom Hans opriep om de AIVD in te schakelen en feitelijk de mogelijkheden van de ‘sleepwet’ te benutten. Ook zagen we de aankondiging van de ‘Samen Zoeken’ app; een soort Pokémon Go smartphone app die de bevolking vraagt om mee te zoeken naar vermisten, maar feitelijk afluisteren van de persoon die de app installeert mogelijk maakt (zie hier). De arrestatie van Michael P. is daarnaast nog maar net bekend en de PVV kondigt al aan kamer vragen te gaan stellen. Ook blijkt dat de nieuwe regeringscoalitie van plan is de vervroegde vrijlating van criminelen te beperken. Gedetineerden komen, als het aan het nieuwe kabinet ligt, niet meer automatisch na tweederde van de straf vrij maar moeten zich bewijzen. Bovendien mag de ’strafkorting’ nooit meer zijn dan twee jaar (zie hier).

Zeg dames en heren, riekt dat niet een beetje erg naar ‘Problem, Reaction, Solution‘? Riekt dat niet een beetje naar een setup waarbij het probleem gecreëerd wordt en de reactie onder het volk de oplossing moet doen omarmen? De oplossing die al op de plank lag; de oplossing die steeds meer privacy schendt en steeds meer vrijheden afpakt?

Natuurlijk zal er alles aan gedaan worden om de geloofwaardigheid in deze zaak te redden, maar als u het mij vraagt stinkt het nog meer dan de Romy en Savannah zaak. De game-ificering van vermissingen en de introductie (of ‘het in een positief jasje steken’) van nieuwe wetgeving kort daarna, mag op zijn minst verdacht heten.
Annotaties:
| #260956 | 10-10-2017 10:46 | Rotterdam
Natuurlijk is de aanhouding van ene Michael P. verdacht, want die maakt in een klap korte metten met het zoveelste door malloot Vrijland verzonnen complot rond een vermissing. Heb je je paar lezers net wijsgemaakt dat het deze 'ontvoering' in scene is gezet ten behoeve van het sleepnet, komt er een scenario naar voren dat helaas maar al te goed verklaart waarom Anne Faber ter hoogte van Den Dolder is verdwenen.
| #260957 | 10-10-2017 10:47 | Rotterdam
Klaarblijkelijk is het Vrijland vooral te doen om donaties te krijgen voor zijn zogenaamd “journalistiek werk” op de Martin Vrijland blogsite. Op 28 november 2013 gaf hij nog aan dat hij blijkbaar geen werk heeft, en dat hij “tewerkgesteld zal worden in een bijstandstraject” als hij niet gauw donatiegeld ontvangt. Hoeveel geld hij precies nodig heeft, komen we ook te weten: hij zoekt maar liefst 30 mensen die maandelijks 30 € willen doneren aan hem, wat neerkomt op een totaal maandbedrag van 900 €. En dat enkel maar opdat je wat onzinnige paranoiaverhalen zou kunnen lezen, waar het internet op zich sowieso al vol van staat?

https://hoaxwiki.wordpress.com/2014/06/27/martin-vrijland/
| #260958 | 10-10-2017 11:05 | Nico de Geit
Voor mensen met niet al te veel hersenen klinkt het inderdaad logisch: recidiverende verkrachter opgepakt, zaak opgelost. Maar wat heeft Justitie precies tegen hem? Alleen zijn misdaden uit het verleden?

Als je daar in een kliniek zit, en vrij rond mag lopen, dan is de kans groot dat je gaat kijken naar de speurwerkzaamheden. Ik zou ook gaan kijken als ik in de buurt woonde. Verdacht?

Ik hou nog steeds rekening met een heel ander scenario. Een scenario dat om bepaalde redenen niet in de openbaarheid mag komen. Een goeie spindocter die op de zaak is gezet bijvoorbeeld:

'Een spindoctor is een adviseur of voorlichter van een politieke partij of een ambtsdrager die de opdracht heeft het beleid van zijn politieke opdrachtgever zo positief mogelijk te presenteren en te verdedigen of hem of haar daarin te coachen. Het doel is het gunstig stemmen van de publieke opinie.'

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spindoctor

Dat soort specialisten worden op zo'n zaak gezet als daar aanleiding toe is. Dat staat natuurlijk niet in de krant. Het mesije is dan geraakt door een taxibusje, zelf gevallen, verdronken, pleegde zelfmoord, enz, enz. De echte daders worden vanwege politieke redenen uit zicht gehouden. De massa slikt dat.
Nico de Geit's avatar
| #260961 | 10-10-2017 12:18 | Best Well
Rotterdam (pseudoniem) is een paranoïde beroepstrol met teveel tijd die op Zaplog onderwerpen welke te veel informatie blootleggen belachelijk probeert te maken.

zie https://trollwiki.wordpress.com/2014/06/27/rotterdam

Taalkundig is Rotterdam niet erg begaafd:
Hij houdt zich bezig met het schrijven van artikels over de meest onzinnige onderwerpen


komt bijvoorbeeld moeiteloos uit zijn toetsenbord.
Best Well's avatar
| #260963 | 10-10-2017 12:44 | Rotterdam
Dat heb ik niet geschreven, Best Well. Maar dat tekent weer waar je mee bezig bent: de hele dag door linkjes plempen en die stukjes amper lezen.
| #260964 | 10-10-2017 12:50 | Rotterdam
'recidiverende verkrachter opgepakt, zaak opgelost'

Zover zijn we nog niet, maar dat lui vanachter de laptop maar van alles te suggereren kennen we nu wel.
| #260966 | 10-10-2017 18:00 | Best Well
⊕ | #260961 | 10-10-2017 12:18 | Best Well
Rotterdam (pseudoniem) is een paranoïde beroepstrol met teveel tijd die op Zaplog onderwerpen welke te veel informatie blootleggen belachelijk probeert te maken.
Vaak richt hij daarbij zijn pijlen op Martin Vrijland

zie https://trollwiki.wordpress.com/2014/06/27/rotterdam

Taalkundig is Rotterdam niet erg begaafd:
Hij houdt zich bezig met het schrijven van artikels over de meest onzinnige onderwerpen

komt bijvoorbeeld moeiteloos uit zijn toetsenbord.

Dat heb ik niet geschreven, Best Well. Maar dat tekent weer waar je mee bezig bent:

blijkbaar heeft Rotterdam een bijzonder kort geheugen, kijk hier maar eens onder :
http://zaplog.nl/zaplog/article/arjan_bos_in_de_bijstand_in_een_organisatie_met_een_interim_directeur#n260783
Best Well's avatar
| #260967 | 10-10-2017 18:10 | Best Well
Taalkundig is Rotterdam niet erg begaafd:
Hij houdt zich bezig met het schrijven van artikels over de meest onzinnige onderwerpen

Rotterdam:
Dat heb ik niet geschreven, Best Well. Maar dat tekent weer waar je mee bezig bent:

Oeps toch wel:
⊕ | #260783 | 20-09-2017 06:52 | Rotterdam
Martin Vrijland (pseudoniem) (geb. 9 januari 1972) is een paranoïde complotdenker die met zijn gelijknamige website tracht de David Icke van Nederland te worden. Hij houdt zich bezig met het schrijven van artikels over de meest onzinnige onderwerpen zoals chemtrails,
Best Well's avatar
| #260968 | 10-10-2017 18:59 | Nico de Geit
Michael hoeft alleen maar even langs de rechter.

Rechter: 'wat gebeurde er toen precies?'
Michael. versuft van de pillen: 'huh, ik weet niet meer precies'.
Rechter veroordeelt Michael. Case closed. De echte daders weer met spoed het land uit geholpen?
Nico de Geit's avatar
| #260969 | 10-10-2017 19:02 | Best Well
Waarvan is nu eigenlijk op dit moment bewijs, fietsdiefstal?
Best Well's avatar
| #260970 | 10-10-2017 19:24 | Nico de Geit
Kijk, Nederland moet niet de rape-capitol worden van Europa, want dat is Zweden al. In Nederland gebeuren dat soort dingen niet. Als hier een islamitische malloot met hoge snelheid op mensen inrijdt is het geen terrorist maar ligt het aan zijn bloedsuiker.
Nico de Geit's avatar
| #260971 | 10-10-2017 20:02 | Nico de Geit
Waarvan is nu eigenlijk op dit moment bewijs


Er is bewijs van vorige misdrijven - meer is mij niet bekend.
Nico de Geit's avatar
| #260972 | 10-10-2017 21:15 | Best Well
Bewijs van vorige misdrijven zou toch voldoende moeten zijn voor een veroordeling door het actief mee speurende publiek.
Geen rechter meer te vinden die daar niet in mee zou willen gaan.
Naam en toenaam van de door het publiek aangewezen dader worden in de pers afgedrukt en een balkje voor de ogen is ook niet meer nodig.
Eigenlijk kunnen we dit artikel hier ook maar beter afsluiten.
Best Well's avatar
| #260976 | 11-10-2017 09:17 | Nico de Geit
Misschien is Michael P de dader, misschien niet. En dan de extreem lange fietstocht met slecht weer en tegen zonsondergang. Op een omafiets. Materiaal om uit te pluizen.
Nico de Geit's avatar
| #260977 | 11-10-2017 12:30 | Best Well
De fiets die uit de vijver was gedregd was schoon. Ik zie in elk geval geen herfstblaadjes en bagger aan de spaken.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen