Door community (initieel flavius), Op zat 23 jul 2011 18:03, 2 reacties, nieuws

Aanslagen Oslo en de halve waarheden in de media
Twee gelijktijdige aanslagen hebben vrijdag gezorgd voor een schok in Noorwegen, waar zulke gebeurtenissen zeldzaam zijn.
Noorwegen steunt de Palestijnen. Is dit een doelbewuste actie om de aandacht van het mediaschandaal rond Rupert Murdoch af te leiden? De leugens en halve waarheden in de media op een rij.
Noorwegen is lid van de NAVO en doet mee met de bombardementen op doelen van de Libische dictator Muammar Kaddafi. Hij heeft al vaker gedreigd met wraakacties in Europa. Noorwegen is in het verleden ook bedreigd door terreurnetwerk Al Qaida wegens de acties in Afghanistan.
Noorwegen, het land waar in 1993 de vredesbesprekingen tussen Israël en Palestina plaatsvonden, zei op maandag 18 juli jongstleden dat de Palestijnen het recht hebben om de Verenigde Naties te verzoeken te stemmen over een Palestijnse onafhankelijke staat. Dit zei de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Jonas Gahr Stoere tijdens een persconferentie waar ook de Palestijnse president Mahmoud Abbas bij aanwezig was.
Als Noorwegen instemt met de VN-plannen met betrekking tot Palestina, is het uitgesloten dat het hier om moslimterroristen gaat.

Jonas Gahr Støre
In één van de regeringsgebouwen in Oslo hadden premier Jens Stoltenberg en Jonas Gahr Støre van de Noorse Labour partij een kantoor.
Het lijkt erop dat de aanslag tegen hen gericht is in verband met de Palestijnse kwestie. In februari gaf Noorwegen al opdracht de Israëlische ambassade in Oslo te verplaatsen omdat de ambassade een veiligheidsrisico vormde en de levenskwaliteit in het gebied negatief beïnvloedde.
Ter referentie kwam het tijdstip van de bomaanslagen overeen met het diepste punt van de vierde nacht van de Mayakalender.
Jihadisten?
De Telegraaf meldde op vrijdagavond dat de terreurorganisatie Ansar al-Jihad al-Alami (Helpers van de Globale Jihad) de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de aanslagen in Noorwegen. Dat wist de Amerikaanse krant The New York Times vrijdag te achterhalen.
Op de pagina van de terreurorganisatie op Wikipedia was gelijktijdig te lezen dat is ontkend dat deze groep erachter zit. Binnen vijf minuten was het artikel volledig gewijzigd. Men kan zich derhalve afvragen hoe transparant Wikipedia is.
Op het Arabische forum Shmukh was te lezen dat militair leider van Al-Qaida Abu Suleiman stelde dat Helpers niet betrokken was bij de operatie. Hij vervolgde zijn verklaring door te zeggen dat zij die de aanvallen hebben uitgevoerd ‘bij iedereen bekend moeten worden gemaakt’.
The New York Times meldt dat Helpers volgens Will McCants, een analist van het wetenschappelijk instituut CNA, de verantwoordelijkheid heeft opgeëist. Tegelijkertijd meldt de krant dat diverse Noorse televisieprogramma’s de betrokkenheid van de beweging ontkennen.
Op 25 februari jongstleden berichtte de BBC dat Abu Suleiman om het leven was gekomen in Irak. Hij kan hij dan nu iets ontkennen? Vanwaar deze opvallende leugens?

Utøya
De Noorse politie heeft een 32-jarige man opgepakt op het eiland Utøya waar hij op jongeren schoot. Dezelfde man schijnt gezien te zijn met een bruin busje vlak voor de explosie in Oslo.
De jongeren op het eiland hielden daar op donderdag een pro-Palestijnse dag. De aanwezigen zijn van mening dat de illegale Israëlische bezetting moet stoppen.
De opgepakte Noor is Anders Behring Breivik, een rechts-extremistische nationalist, conservatief christen, vrijmetselaar en bovendien staat hij ‘kritisch’ tegenover de islam. Hij is derde graad Master Mason van de Noorse vrijmetselaarsloge John lodge St. Olaus TD Three pillars (drie zuilen). We hebben hier te maken met een zogenoemde christen-zionist.

Breivik was voorheen de drijvende kracht achter blogsite Fjordman en schreef daarna onder het pseudoniem Fjordman jarenlang voor de anti-moslim en zionistische blogs Gates of Vienna en Jihad Watch.
Het moge dus duidelijk zijn dat de aanslagen alles te maken hebben met de Noorse stem voor de VN-resolutie met betrekking tot Palestina.
Breivik heeft bovendien sympathie voor Geert Wilders en zijn PVV. Op 28 januari schreef hij nog het volgende:
Volgens een Zweedse nieuwssite vindt de 32-jarige Anders Behring Breivik dat de media niet kritisch genoeg staan tegenover de islam. Politiek gaat tegenwoordig niet meer over socialisme tegenover kapitalisme, zo verklaarde Breivik tegenover de website, maar over nationalisme tegenover internationalisme. De PVV van Wilders is de ‘enige echte partij voor conservatieven’, zo stelt hij. Het hedendaagse socialisme maakt in zijn ogen tradities, cultuur, nationale identiteit en andere sociale structuren in de samenleving kapot.
Verder is Breivik een volgeling van Pamela Geller, een boze blanke dame die naam maakte dankzij de actie tegen het ontmoetingscentrum vijf blokken van waar vroeger het WTC in New York stond. En zij is weer dikke vrienden met Geert Wilders.
Nederlandse kranten melden slechts dat het om een ‘christenfundamentalist’ gaat. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) lijkt het erop dat de aanslagen in Noorwegen een Noorse kwesten betreffen. Vrijdag meldde de dienst al het dreigingsniveau in Nederland vooralsnog niet aan te passen. De kans op een aanslag in Nederland is momenteel beperkt. Totdat er wellicht nog een in het nauw gedreven zionist doorslaat.
Diverse ooggetuigen spreken van een tweede schutter op het eiland die momenteel nog voortvluchtig is.


| #148546 | 24-07-2011 10:56 | censuur
De annotaties werken helaas niet/ niet correct.
censuur's avatar
| #148976 | 26-07-2011 09:27 | Paul2
Aanslagen Oslo en de halve waarheden in de media
Wallstreet Journal:
Norway certainly did not buy itself much grace from the jihadis for staying out of the Iraq war, or for Prime Minister Jens Stoltenberg's demand that Israel open its borders with Gaza, or for his calls for a Palestinian unity government between Fatah and its terrorist cousin Hamas.

Norway can do all this and more, but in jihadist eyes it will forever remain guilty of being what it is: a liberal nation committed to freedom of speech and conscience, equality between the sexes, representative democracy and every other freedom that still defines the West. For being true to these ideals Norwegians have now been made to pay a terrible price."

http://www.informationclearinghouse.info/article28676.htm
aanmelden / inloggen