Door rotterdam, Op maa 8 feb 2016 14:29, 16 reacties, citaat / intro / linkdump

Aap ontdekt op Mars

Over de goedgelovigheid van Niburu kijk ik al lang niet meer op, maar als je toch echt denkt dat er apen op Mars rondlopen en dat NASA dat verzwijgt ben je flink in de aap gelogeerd.

Mars is een droge woestenij met een dunne atmosfeer van kooldioxide, zonder vrije zuurstof. Ademen lukt dus niet. Apen leven van planten. Die zijn er niet. De gemiddelde temperatuur op Mars bedraagt -60°. Enzoverder. ...
Annotaties:
| #246356 | 08-02-2016 15:42 | Ness
Mars heeft nauwelijks een magnetisch veld, geen buffer dus. Straling/deeltjes hebben de atmosfeer weggebombardeerd. Dat is tevens de reden dat er nooit een Marskolonie zal ontstaan, want de maatregelen die je moet treffen om je in te dekken tegen dit dodelijke bombardement, samen met alle andere ellende als geen zuurstof, geen druk etc zijn domweg economisch niet haalbaar. Met CO2 als pseudo-atmosfeer kom je niet ver. Mars is in feite nogal waardeloos..

Helaas is er zoveel weerstand tegen wetenschap ontstaan dat zelfs dit soort fundamentele kennis niet meer gelóóft wordt, vandaar dit broodje aap. Maar ja, als je iets qua kennis en inzicht niet zelf kunt behappen, dan blijft er alleen de keus over tussen geloven of niet. Dat is treurig want wetenschap hoef je niet te geloven. Het bewijst zichzelf, of niet.

Maar je kunt wel smerig misbruik maken van de onwetendheid van mensen - niemand kan alles over ieder onderwerp weten, ergens komt er een moment dat mensen maar moeten accepteren wat gesteld wordt. En dan komt het op de integriteit van de expert aan. En dat is een méns, vaak zo corrupt als wat.
Ness's avatar
| #246366 | 08-02-2016 17:56 | Nico de Geit
Gek dat die Marslander alleen maar beelden in zwart wit verstuurd. Je zou streaming video in kleur verwachten.

Uit andere beelden bleek ook al dat er insectenzwermen zijn op Mars, of de NASA heeft die foto gewoon op planeet aarde gemaakt.
Nico de Geit's avatar
| #246367 | 08-02-2016 18:00 | Nico de Geit
Ik denk dat de Amerikanen helemaal geen (werkend) karretje op Mars hebben, anders zouden er beelden zijn. Niet een paar vage zwart wit foto's zoals nu, maar video in kleur.

De Marslanding zal wel weer een Hollywood productie zijn om het Amerikaanse imago op te poetsen.
Nico de Geit's avatar
| #246369 | 08-02-2016 18:36 | zanussi
http://www.planetary.org/explore/space-topics/space-missions/missions-to-mars.html

Lijst van missies naar Mars (zie ook annotatie) bevat behalve een flink aantal wagentjes een stuk of 5 vrij recente orbiters. Die het waarschijnlijk nog allemaal doen. Dus ja, waar is de info over Mars? Waar zijn de beelden?
zanussi's avatar
| #246381 | 08-02-2016 19:30 | Ness
Nou die zijn er wel, voor wie oplet, Zanussi. Men heeft echter een probleem: ooit had Mars een atmosfeer en oceanen, en ooit was daar leven, weliswaar van hele simpele aard, maar toch.. Dit mocht van de geleuvigen niet naar buiten komen. Want god heeft juist alléén op aarde de mens en zijn hele omgeving geschapen, en het kan niet zo zijn dat allerlei simpele bakketeriën en bijvoorbeeld algen ontstaan zijn in de zeëen die daar ooit waren, zomaar, zonder toestemming van pausen enzo.

Mike Rivero van whatreallyhappened.com kan daar heerlijk over uitweiden. Hij heeft ooit bij de NASA gewerkt, en toendertijd kwam dit feit al na onderzoek boven water en was het algemeen bekend binnen bepaalde kringen, maar werd heel driftig gecensureerd. Er zijn daar (hele kleine) fossielen. Er zou zelfs nu nog een restant leven van heel simpele aard kunnen zijn, in de vorm van aktieve virussen en bacteriën (en dat is dan waarneembaar). Maar het proces van afbraak van de atmosfeer gaat mi evengoed gewoon door.

Dit is 1 van de redenen waarom de panspermiatheorie heel aannemelijk is. Leven is niet geschapen, althans niet op de manier zoals de godsdienstigen dat graag willen. Het is waarschijnlijk overal te vinden (en het was er altijd al, maakt gewoon deel uit van het heelal). Leven op Mars is niet makkelijk samen te breien met bv de Biggerdiebang - roept teveel lastige vragen op.

In ideale omstandigheden zal het zich waarschijnlijk langs een specifiek patroon ontwikkelen. De mens is dan niet toevallig en niet uniek. Het enige wat onderlinge communicatie tussen bewoonde planeten tegenhoudt is de immense oceaan van afstand en tijd - maar die is afdoende.

Tijd is oneindig; leven zit vast aan 1 planeet. En die kan stuk, zoals Mars stuk is gegaan naar alle waarschijnlijkheid. De kans dat er elders een 'bereikbare' beschaving ontstaat gelijktijdig aan de onze is miniemer dan miniem. En de kans dat de overheersende soort zichzelf de das omdoet als een schorpioen in een potje, en binnen de op deze schaal heel korte tijd, binnen een flits uitsterft is mi heel groot.
Ness's avatar
| #246404 | 08-02-2016 21:26 | zanussi
Google 'ancient wars on Mars monkey' doet dan komt de aap foto van het niburu artikel op page 3 ofzo te zien.

Misschien is Mars een voorbeeld aan ons; dit blijft over van je planeet als je oorlog voert om een ideologie die oneindige economische groei veronderstelt uit te breiden.

Ik geloof niet dat leven vast zit aan 1 planeet. Leven is overal en altijd. Pansmerpia ok.

En

En de Big Bang is geen eenmalige supergebeurtenis maar iets wat overal altijd continu plaatsvind. I kid you not.
zanussi's avatar
| #246405 | 08-02-2016 21:30 | zanussi
Er zijn een aantal Star Trek - Next Generation en Star Trek - Voyager episodes die gaan over contact met space organisms = Leven wat niet aan een planeet is gebonden. Wat zeg je daarvan?
zanussi's avatar
| #246406 | 08-02-2016 21:34 | zanussi
Vaak was het holodeck betrokken. En een purge van de holodeck memory core met tachyon particles via de auxilary power supplies op het juiste moment redde dan de situatie, de space organisms en de Enterprise.

Als Star Trek iets was dan was het een subtiele boodschap aan kijkers over het electrische universum waarin wij leven.
zanussi's avatar
| #246408 | 08-02-2016 21:48 | spaceman
Ah..@Rotterdam wil grappig zijn en op deze manier zijn minachting voor het Zaplog uiten...eigenlijk niet en onrechte om heel eerlijk te wezen.

In het kader van dit onderwerp in het volgende wel interessant

https://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradox
spaceman's avatar
| #246416 | 08-02-2016 23:11 | Ness
@Zanussi: 'leven zit vast aan 1 planeet' is wat ongelukkig uitgedrukt, sorry. Ik bedoel hogere organismen. Virussen en micro-organismen kunnen in theorie en wellicht ook in de praktijk meeliften op asteroiden ed, ruimtereizen dus. Virussen hebben het eeuwige leven - want zij leven niet echt, het zijn meer 'organische bouwsteentjes' en bijzonder taai. Omdat ze niet echt leven kunnen ze niet echt dood ook, alleen stukgaan.

Ik denk niet dat het leven op Mars, mocht het bestaan, ooit verder is gevorderd dan algen ed. Er gaan, als we de aarde als voorbeeld nemen, ettelijke miljarden jaren overheen om een fatsoenlijke meercellige te bouwen from scratch. Mars heeft zoveel tijd niet gehad. En die BigBang is afgedwongen religie, geen wetenschap. Wij bangen voortdurend big, idd. Singularities everywhere, everytime lol
Ness's avatar
| #246424 | 09-02-2016 00:06 | siban
Denk ook niet dat er vergevorderd leven op mars is geweest. Het staat ook verder van de zon dan de aarde. Er zou daar wel leven kunnen ontwikkelen maar er is inderdaad iets gebeurt met Mars dat het er nu zo uit ziet.

Episode 2 Symbols of an Alien Sky: The Lightning Scarred Planet, Mars
https://www.youtube.com/watch?v=tRV1e5_tB6Y

Blijf het een prachtige docu vinden over de geschiedenis van mars. Deze comment legt een beetje uit waar deze ideeen op gebaseerd zijn

read Immanuel Velikovskys' "worlds in collision" (1950)

Velikovsky was a Russian psychologist who wondered why a 200,000 yr old humanity could only remember the last 6,000 years of its existence (imagine a fully cogent 200 yr old man who could only remember the last 6 yrs of his life) - being a psychologist, Velikovsky wondered what great trauma could have caused humanity to forget everything prior to the trauma. he spent several decades looking into this postulation

his research & conclusions resulted from studying & collating the corroborating ancient mythos (supposedly mythological history) of more than 20 entirely disconnected civilizations around the globe, from China, to the Americas, to Polynesia, Australia, Europe, etc etc

imho Velikovsky mistakenly concludes planets actually made physical contact with each other, however, as shown in this video, the "contact" was electrical rather than physical

the book is a somewhat technical, repetitive & a difficult read - but you WILL be blown away by the data presented if you stick it out !!

in summary:

venus was "nibiru", the fallen (morning) star (ancient depictions of our solar system do not include venus) - (religious connotations abound)

venus entered our solar system & made close contact with Jupiter collecting some of her atmosphere & a heck of alot of heat (Velikovsky accurately predicted venus would be much hotter than science expected, and was later found to be correct)

venus then passed Earth causing all sorts of electrical manifestations, passed us bye, then made very close contact with mars which was at that time orbiting our sun approximately where venus is now

this contact flung mars out of her original orbit (and it is likely this is when the electrical discharges occurred sculpting mars surface) installing venus where mars once was

some 750 years later, mars, travelling outwards from her original orbit, then passed the earth (about the time of moses) causing much more intense electrical phenomenon,, and as you can imagine, water being an electrostatic and electrical conductor, "danced" as a result of the high voltages expressed between earth & mars

moses didn't part the red sea - mars did due to electrostatic attraction
siban's avatar
De Amerikanen hebben ooit een aap in de ruimte geschoten. Nu denkt iedereen dat die het niet overleeft heeft. Walla, daar is ie,,
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #246444 | 09-02-2016 16:14 | tegengas
Duidelijk
tegengas's avatar
| #246589 | 10-02-2016 22:32 | Ness
Je moet voor de gein toch eens opletten hoeveel sneren er worden gegeven naar de Biggeriebang "theorie" (het is een onbewezen hypothese) in comments op propagandasites als deze: http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2016/02/solved-the-great-attractor-mystery-hundreds-of-previously-unknown-galaxies-discovered-hidden-behind-.html
Hetzelfde zie je op physicsfora. Het onding wordt geháát. Het is een geloof, geen wetenschap; het is een kniebuiging naar halstarrige godsdienstigen, die in de BB een compromis zien tussen geloof en wetenschap, want god heeft natuurlijk die BB veroorzaakt, kannieanders. Maar je komt met het idee geen steek verder. Dat het heelal oneindig is, dus geen begin en geen eind heeft qua ruimte en tijd wil er maar niet in lol
Ness's avatar
| #246609 | 11-02-2016 10:06 | Unseen
Uit andere beelden bleek ook al dat er insectenzwermen zijn op Mars, of de NASA heeft die foto gewoon op planeet aarde gemaakt.


Where On Earth Are NASA’s Rovers Sending Pictures From? Devon Island, Canada
Unseen's avatar
| #246615 | 11-02-2016 11:48 | Nico de Geit
Het is opmerkelijk dat zoveel mensen klakkeloos de NASA geloven. Zie link hierboven.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen