Door community (initieel Antares), Op din 13 feb 2018 09:09, 3 reacties,    

Afrika is niet arm, we stelen haar rijkdomJaarlijks gaan er miljarden aan hulpgeld naar Afrika. Er worden grote leningen verstrekt aan zich ontwikkelende Afrikaanse economieën. Wie profiteert hiervan?

In dit rapport wordt gekeken naar wat Afrika binnengaat en wat eruit komt in financieel opzicht. De resultaten zijn schokkend.

Afrika (qua omvang het grootste continent na Azië) is rijk aan grondstoffen. De bodemvoorraden van Congo bijvoorbeeld worden geschat op 24 biljoen dollar. De winst komt echter terecht bij buitenlandse bedrijven dankzij onder andere privatisatie en belastingontwijking of verdwijnt naar het buitenland via illegale handel zoals stroperij. Veel Afrikaans geld verdwijnt naar (met name Britse) belastingparadijzen. Slechts een zeer klein deel van de Afrikaanse bevolking (165.000 versus ruim 1.000.000.000) kan meeprofiteren van de grote geldroof die gepaard gaat met de economische groei van het continent. Het aantal zeer arme Afrikanen is in de loop van de 21e eeuw verder toegenomen met 100 miljoen, volgens sommigen zelfs met 800 miljoen. Daar komt ook nog het verlies bij aan opgeleide mensen die dankzij de massa-emigratie naar rijkere landen vertrekken.

De eindbalans: + 161,6 miljard, - 202,9 miljard per jaar.
Annotaties:
Doet me denken aan Nederland.
Toen het gas werd ontdekt werd de uitvoer naar het buitenland voor 0,10 gulden per cuup verkocht in monster contracten die nooit bijgesteld konden worden.
De Nederlandse burger betaalde 0,60 gulden per cuub. Dit was rond 1968. 1973 was de oliecrisis waarbij alle energie prijzen werden aangepast behalve de uitvoer van NL gas.

De NL burger is net zo goed van hun grondstoffen beroofd. Kolen en gas.
Na het vinden van het gas, moesten de kolenmijnen sluiten en werden volgestort met beton (stel je voor dat iemand een mutje kolen gratis ging opgraven, dan nam hij geen gas af!)
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
Ps, de NL steenkolen wemelde van goed gas. een portie steenkolen in de kachel hield het huis heel de nacht warm, en je kon de volgende ochtend een nieuwe portie erop gooien zonder eerst opnieuw aan te steken.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #262001 | 13-02-2018 18:43 | ouwe knar
stel je voor dat iemand een mutje kolen gratis ging opgraven, dan nam hij geen gas af
http://www.dwarshuis.com/aardbevingen-groningen/gronings-gas/index2.php#nam-shell-exxon (NAM = Shell + ExxonMobil) En Shell is van.... *kuch*
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen