Door Rebel, Op woe 24 sep 2008 13:43, 13 reacties, all rights reserved

AIDS einde discussie?


Door: tonge. AndereKijk.net
Het lijkt er op dat NRC-Handelsblad de discussie alweer heeft gestopt. Deze week schreef ik een ingezonden brief die ik aan Iconoclaster voorlegde. Er zijn toen twee namen onder gezet. Vandaag kreeg ik de afwijzing binnen dat de krant 'voorlopig de voorkeur geeft aan andere onderwerpen'. Het is te hopen dat Fiala zelf nog wel weerwoord krijgt.
Hieronder de tekst van de ingezonden brief:

Aids in Afrika ten onrechte geweten aan een virus

De publicatie in NRC-Handelsblad van Christian Fiala (13 september) is vooral opmerkelijk omdat media al lang niet meer gewend zijn critici van de officiële aidsopvatting aan het woord te laten. Dat is echter hoog nodig vanwege de vele onbeantwoorde vragen waar een deel van de wetenschappers, medici, onderzoeksjournalisten en vooral getroffenen zelf een antwoord op willen.

Met zichtbare tegenzin verweerde hoogleraar Inwendige Geneeskunde Joep Lange, die doorgaans elk debat met de zogeheten dissidenten afslaat, zich in deze krant (20 september) tegen de kritiek van Fiala. Blijkens zijn commentaar voor de VPRO-radio Joep Lange Podcast een dag eerder vreesde hij dat publicatie van Fiala’s artikel gevolgd zou kunnen worden door het aan het woord laten van holocaustontkenners. De nood moet wel erg hoog zijn om tot deze infame vergelijking te komen.

Dissidenten ontkennen de desastreuze epidemie van ziekte en sterfte in Afrika natuurlijk niet en dat weet Lange maar al te goed. Zij verschillen ‘slechts’ van mening met de aanhangers van de officiële visie over de oorzaken van aids en de gewenste behandelingsmethode. Het is grote winst als eindelijk het open debat weer kans krijgt, waarbij een aantal cruciale vragen dienen te worden gesteld.

In de eerste plaats de bijna godslasterlijke vraag: bestaat hiv eigenlijk wel? Tot aan het aidstijdperk was het criterium daarvoor de zuivere isolatie van het betreffende virus, maar de ontdekker ervan, de Franse wetenschapper Luc Montagnier, heeft in 1997 uitdrukkelijk verklaard daar nooit in te zijn geslaagd. In het verlengde daarvan kan men zich de vraag stellen wat de hiv-tests meten. De wetenschappers Roberto A. Giraldo en Etienne de Harven kwamen in 2006 in hun analyse van de medische literatuur tot 63 (!) factoren die kunnen leiden tot een positieve testuitslag. Malaria en tuberculose, met jaarlijks tussen de 2 en 3 miljoen doden, horen daartoe. Dat de tests geen hiv detecteren, is nota bene letterlijk te lezen in de bijsluiters van testfabrikanten. Als de tests een onspecifieke reactie vertonen op de aanmaak van allerlei antistoffen, stelt dat ook de waarde van het testen in Afrika ter discussie.

Nog altijd een beperkt gedeelte van de zieken wordt getest. Dat leidt tot een tweede bezwaar, omdat – zoals Fiala ook al aangaf – symptomen als diarree, koorts en gewichtsverlies kenmerkend zijn voor verscheidene ernstige ziektes. Aids bestaat immers uit 29 officieel onderscheiden, reeds lang bestaande aandoeningen die zonder uitzondering ook seronegatieven treffen en geen nieuwe symptomen hebben voorgebracht. Knap lijken dan ook degenen die weten waarom, bij gebrek aan houvast van een betrouwbare test, hetzelfde verschijnsel nu eens een symptoom van aids is en dan weer van tuberculose, schistosomiasis, cholera of malaria.

Een derde punt betreft het bewijs dat hiv ook seksueel overdraagbaar is. Uit de zogeheten Padian-study uit 1997, een tien jaar durende observatie van paren die aan onveilige seks deden, bleek dat niet één seronegatieve uit de onderzoeksgroep het virus kreeg overgedragen door een positieve partner. In 2003 werden de resultaten gepubliceerd van een onderzoek onder 15.000 mensen in de Masaka regio in Oeganda, die werden voorgelicht over veilig vrijen en condooms kregen. Het aantal seksuele partners nam er door af evenals het aantal gevallen van syfilis en gonorroe. Het aantal nieuwe seropositieven daalde echter niet.

Wellicht de belangrijkste vraag voor Afrika is de relatie tussen seksueel gedrag en aids. De econome Eileen Stillwaggon, die overigens het oorzakelijk verband tussen hiv en aids onderschrijft, heeft in Aids and the Ecology of Poverty (2006) aangetoond dat het aantal seksuele contacten in Afrika gemiddeld lager ligt dan in de rijke landen en de gemiddelde leeftijd waarop men het eerste seksuele contact opdoet er hoger ligt. Dit werd bevestigd door een omvangrijk onderzoek in 59 landen, in november 2006 gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet. Op basis van deze gegevens is de stelling dat aids door een seksueel overdraagbaar virus wordt veroorzaakt, onhoudbaar. Dan zou de grote epidemie immers in het Westen hebben plaatsgevonden, maar het geschatte percentage mensen met ‘hiv/aids’ ligt volgens UNAIDS overal onder de 1 procent. In Afrika is dat 6,1 procent.

Critici hebben steeds benadrukt dat aids een relatie heeft met armoede en in het bijzonder met ondervoeding, die verreweg de belangrijkste bedreiging vormt voor het menselijk immuunsysteem. Deze stelling nu valt wél te onderbouwen. Aan de staart van de zogeheten Human Development Index (HDI) van de Verenigde Naties vinden we bij de 25 armste landen er 24 in Afrika beneden de Sahara. Op plaats 25 van onderen staat veelzeggend genoeg Haïti, het land waarvan de immigranten destijds als aparte aidsrisicogroep werden gezien.

Wat na 25 jaar zo verbijstert, is dat vaststellingen als hierboven niet hebben geleid tot een herbezinning op de hiv-aidstheorie. Want welk belang kan er toch mee zijn gediend om critici niet gewoon bij het debat te betrekken?
Annotaties:
| #45103 | 24-09-2008 17:45 | drecul
Goed stuk.

Het verbaasd mij natuurlijk niets dat de Nrc 'gestopt' is.
Ik denk dat dit niet geheel op vrijwillige basis is geweest.
drecul's avatar
| #45104 | 24-09-2008 17:50 | Rebel
Ach kleine beetjes helpen ook
Rebel's avatar
| #45111 | 24-09-2008 19:32 | george_orwell
Dat zo'n Joep Lange van McAids het nodig heeft om de "dissidente" biokeuterboertjes met zulk zwaar verbaal geschut te bombarderen geeft te denken. Is hij bang voor de waarheid?
george_orwell's avatar
| #45112 | 24-09-2008 19:36 | george_orwell
Je kent toch het verhaal vcan die twee mensen die overal riepen dat McDonalds ongezond is. Werden door Mc Donalds jarenlang aangevallen met een leger advocaten. Uiteindelijk gaf de rechter de dissidenten gelijk; ze hadden het recht te zeggen dat McDonalds smerige kankerverwekkende troep verkoopt.
george_orwell's avatar
| #45113 | 24-09-2008 19:49 | Rebel
Nee vertel eens?
Rebel's avatar
| #45122 | 24-09-2008 21:09 | Rebel
Bericht van Christian Fial
Dear Je,

thank you for the further translations. Quite impressive how aggressive and personal
Joep is. This is a very good indicator that he must be very nervous and unsure about his
own arguments.
I will prepare an article but am extremely busy with my main work which is obstetrics
and gynaecology.

On the article in NRC: interestingly they contacted me and asked me to write something
because they wanted to start a debate. Obviously they succeeded which is very good. I am
happy I could contribute a bit to the debate in The Netherlands. And I am sure the
debate will continue also in other countries. Somehow I feel we are very near to the
fall of the 'empire'. Similarly to the fall of the Berlin wall.
However NRC said their strategy is not to continue a debate. So they don't want to
publish any further article for the time being and rather switch to another topic.
Therefore I will distribute my answer to you and other lists.

all the best
Christian
Rebel's avatar
| #45144 | 24-09-2008 23:12 | george_orwell
Interessant dat Christian Fial gevraagd is!
Over McLibel:

the Mc Libel duo are two of the most significant activists in the development of a movement which grew from a little cupboard office to a global assault on the politics and economics of trans-national malnutrition, exploitation, disregard for the environment, labour abuses, greed and corporate negligence and deceit which was best represented in the 1980s by the Mc Donalds food corp amongst others.

The European Court of Human Rights ruled Tuesday that two vegetarian activists convicted of defaming fast-food giant McDonald’s Corp., did not receive a fair trial in Britain.
.
The Strasbourg, France-based court ruled that David Morris and Helen Steel should have received legal aid from the British government. It awarded them US$25,934 and US$19,450.5, respectively.
.
Morris and Steel were found guilty of libeling McDonald’s in 1997 and were ordered to pay damages of 40,000 British pounds (US$71,000) and 36,000 British pounds (US$64,000), respectively, for handing out leaflets attacking the company’s working practices and policies.
.
The much-publicized trial, widely known as the ’McLibel’ case, lasted 313 court days and was the longest in English history.
( http://www.indymedia.ie/article/68631 )
george_orwell's avatar
| #45234 | 25-09-2008 19:45 | Papenhater
Volgens mijn informatie wordt Aids gewoon verspreidt door de United Nations. Hetzelfde dus als hier in Nederland: Propaganda met Vaccinaties. Werkt bijna overal.
Papenhater's avatar
| #45264 | 25-09-2008 22:48 | Franz Kafka
Morgenavond komt er een item in 'De Leugen Regeert' (Ned. 2) n.a.v. het artikel in NRC.
| #45270 | 25-09-2008 23:08 | george_orwell
Dan mag Joep Lange-carrière weer komen vertellen waarom grote bedrijven zoals Mc Donalds en het aidsfonds altijd gelijk hebben en waarom wie de status-quo van de wetenschap en de industrie niet onvoorwaardelijk steunt een nazi is.
george_orwell's avatar
| #45271 | 25-09-2008 23:11 | Rebel
Viramune en Coca Cola, mijn idee... of Heineken, Amstel, Bavaria... wie beidt er?
Rebel's avatar
aanmelden / inloggen