Door community (initieel P.uncia), Op zat 14 jan 2012 15:30, 0 reacties, nieuws

Al minstens 50 doden bij ontploffing in IrakBij de ontploffing in Basra, in het zuiden van Irak, zijn zaterdag al zeker 50 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het hoofd van de provinciale gezondheidsdiensten. De aanslag was gericht tegen sjiitische pelgrims.

De ontploffing gebeurde rond 9 uur lokale tijd op ongeveer 5 km van de stad. De zelfmoordterrorist was eten aan het uitdelen aan de pelgrims toen hij de explosieven tot ontploffing bracht. Een politieman merkte de man op en probeerde hem nog te stoppen, maar tevergeefs.

De gelovigen waren onderweg naar een plek gewijd aan imam Ali. Zaterdag is de laatste dag van de feestelijkheden ter ere van imam Hussein, een belangrijke figuur voor sjiitische moslims. Miljoenen moslims trekken voor die gelegenheid naar de heilige stad Kerbala, 110 km ten zuiden van Bagdad.

Ondanks strenge veiligheidsmaatregelen zijn aanslagen schering en inslag tijdens de periode. De afgelopen dagen kwamen bij gewelddaden al tientallen pelgrims om. De dodelijkste aanslag tot nu toe gebeurde op 5 januari en maakte 47 slachtoffers.
Annotaties:
aanmelden / inloggen