Door community (initieel Donkerdoorn), Op din 27 sep 2016 09:26, 3 reacties,    

Al Nusra commandant: “America staat aan onze kant”

De oorlog tegen de IS is nu officieel twee jaar oud en terwijl in de Europese straten onschuldigen sterven door aanslagen door de genoemde terreurorganisatie, blijft áan het werkelijke front de doe-alsof show draaien. Zoals ondertussen bekend, zijn de IS en andere Al Qaida-achtigen niets meer als instrumenten om "regime-change" in Syrië te bewerkstelligen (en eindelijk ruimbaan te maken voor de gewenste gasleidingen richting Europa) ondersteunt door het westen en Wahabische bondgenoten rond de Persische Golf.

Meer over het dubbelspel van het westen ten aanzien van terreurorganisaties hier in een pijnlijk interview van de bekende Duitse journalist Jürgen Todenhöfer met een commandant van het met ISIS en Al Qaida geliieerde Al Nusra Front. Dieptepunten:

-Bevestiging dat TOW's direct aan de groepen zijn geleverd (dankzij het anti-tank wapen weten de koppensnellers stand te houden).
-Zware wapens (tanks) kwamen uit Libië en Turkije.
-Special Forces uit Israel, Turkije en de Verenigde Staten zijn "embedded" bij Al Nusra.
-IS-commendanten worden gestuurd door westerse inlichtingendiensten.
-Hulpkonvooien worden tegenhouden zolang het SNA Castello-road houdt.
-De groepen krijgen directe betalingen van Golfstaten.
-Staakt-het-vuren worden gebruikt om posities op te bouwen en voor voorbereiding op nieuwe offensieven.


Hier de samenvatting in het Engels.
Annotaties:
| #254806 | 02-10-2016 12:21 | chrls.
chrls.'s avatar
| #254814 | 02-10-2016 15:59 | Ness
@Paul2: ook zonder dat interview blijft de zeer goede relatie USA/Oil Qaeda/ISIS staan als een huis. Toch een heel lullige streek van Todenhofer; natrekken en fact-checken is een gegeven tegenwoordig dus hij had kunnen weten dat zo'n verhaaltje aan flarden zou worden gescheurd. Dus is dit of stomstomstom of een gevalletje poisoning the well.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen