Door community (initieel Best Well), Op maa 7 aug 2017 19:03, 2 reacties, nieuws

Algerijnse vrouwen eisen het recht op om een bikini te dragenRuim zes jaar na de Arabische lente die islamisten aan de macht bracht in Noord-Afrika, lijkt er in Tunesië een tegenopstand op de been te komen: de bikini-opstand.

Het is geen geheim dat islamitische landen steeds islamistischer worden, waarmee de ruimte voor vrouwen die zich niet willen confirmeren aan de belachelijk conservatieve kledingeisen van de radicale islam steeds verder afneemt. Nou: no more. In Algerije is de zogeheten bikini-opstand uitgebroken.

Dat wil zeggen: vrouwen zijn het zat dat mannen hen vertellen dat ze alleen naar het strand of het zwembad kunnen als ze zich van top tot teen bedekken met textiel. Veel Algerijnse vrouwen zien dat absoluut niet zeggen en dragen deze zomer daarom hun bikini extra vaak, en gaan ze in grote groepen naar stranden om daar te laten zien dat het dragen van een bikini nog altijd mag. Ze spreken op social media af om met grote groepen stranden te overspoelen, met bikini’s en vrouwenvrijheid.

Bij France Info legt deelneemster Warde uit waarom:

“Het initiatief werd gelanceerd op Facebook in de vroege zomer van 2017 door een kleine groep Algerijnse vrouwen, maar het is nu wijd verspreid: op donderdag 3 augustustelde één van de grootste groepen maar liefst 5.248 mensen.
De druppel die de emmer deed overlopen was een kleine groep Algerijnen die “opriepen om vrouwen die in bikini zwommen te veroordelen,” aldus Hamila – een andere verwante activiste die veel van de samenkomsten heeft bijgewoond. Deze klein “groep conservatieven” werd, aldus de vrouw, toegejuicht door de autoriteiten. “De staat hoort vrouwen te beschermen,” zegt ze.”
De actie is hard nodig. Want volgens Warda laten steeds meer vrouwen zich knechten door de conservatieve gedachtenstroom die vrouwen het liefste opsluit in boerka’s en niqabs:

“De islamisten zijn niet aan de macht gekomen, maar de maatschappij is geïslamiseerd. In de laatste twee á drie jaar is het moeilijker geweest om naar het strand te gaan. We vinden onszelf soms een beetje eenzaam in bikini, waar we vroeger in de meerderheid waren.”
Driemaal hoera dus, voor de bikini-opstand! Laten we hopen dat de actie effect sorteert, want als de radicale islam in opkomst is zijn vrouwenrechten in gevaar. En acties vanuit de samenleving zelf om die gevaarlijke trend te keren, zijn altijd het meest succesvol.
Annotaties:
| #260481 | 07-08-2017 20:31 | ..................
Wat een dom geleuter weer.
Algerije is al eeuwenlang een moslimstaat.
Het is niet meer,maar gewoon hetzelfde gebleven.

En ik snap ook niet wat dit topic te maken heeft met stop de bankiers.
| #260482 | 07-08-2017 20:36 | Best Well
hstfjuhytithyrt
Jou nickname draagt nu toch ook een burka?
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen