Door community (initieel Best Well), Op maa 2 okt 2017 10:03, 0 reacties, nieuws

Alle acties waren gericht tegen het materiaal, niet tegen mensen”Spaanse vicepresident ontkent politiegeweld: “Alle acties waren gericht tegen het materiaal, niet tegen mensen”

Jouw liegende ogen liegen erop los. Die beelden die jij gezien denkt te hebben heb je niet gezien. Aldus de vicepresident van Spanje.

Als je denkt dat de Spaanse regering begrijpt dat het grove geweld van vandaag tegen Catalanen die wilden stemmen veel te ver ging, nou, think again. Zoals mevrouw de vicepresident duidelijk maakt op Twitter vindt Madrid dat de politie prima is opgetreden tegen het ‘illegale referendum.’

Oh ja, en die beelden van arme kiezers die in elkaar worden geslagen door agenten? Die zijn nep. Moet wel. Volgens Sáenz de Santamariá is de politie namelijk “alleen opgetreden tegen materiaal van het referendum, nooit tegen mensen.”

Catalan News on Twitter


Gek genoeg is Twitter het daar niet helemaal mee eens:


Russells Teapot on Twitter

Nuria Coe on Twitter

Michael on Twitter

Helaas voor mevrouw de vicepresident zijn de beelden er nog. En die maken duidelijk dat de politie zich bijzonder agressief gedroeg vandaag. Ouderen, vrouwen, kinderen, jonge mannen… iedereen moest het ontgelden. Zelfs Catalaanse brandweermannen werden in elkaar gerost door de stormtroepen van Madrid.


Resist on Twitter


Mooi hoor, zo’n ‘geweldloze’ reactie van de politie. Echt hartverwarmend mevrouw de vicepresident…

Geert Wilders on Twitter

jaazee on Twitter

Tim Pool on Twitter

Owen Jones🌹 on Twitter

Tijd voor regering Rajoy om op te stappen!
Annotaties:
aanmelden / inloggen