Door community (initieel Tzolkin), Op zon 3 jan 2010 15:08, 14 reacties,    

Als alle diensten zo opzichtig falen mogen we dan spreken van een complot? (I)


Als we de officiële persberichten en wat ons verder nog bereikt via de MSM niet kunnen rijmen met de logica is het tijd om de feiten nog eens op een rijtje te zetten.

Wat weten we?

Wel, pappie, thuis in Nigeria had de leiding over de nationale wapenindustrie (DICON) in samenwerking met Israel, meer specifiek de Mossad. Er was dagelijks contact. Israël doet veel in Nigeria, van wapenproductie tot anti-terrorisme. En hoewel een moslim werkte Muttalab nauw samen met Israël. In de media wordt hij dan ook helemaal verkeerd voorgesteld. Zijn bankiersactiviteiten zijn slechts een dekmantel.

Wat weten we over de twee "Al Qaeda-leiders" die door voormalig president George W. Bush werden vrijgelaten en die als de breinen achter de aanslag worden gezien?

Volgens ABC werd het tweetal vrijgelaten uit Guantanamo zonder ooit voor een rechter te hebben gestaan en ondanks de wetenschap dat ze te boek stonden als 'hooggeplaatste' terroristen.

Guantanamo-gevangene #333, Muhamad Attik al-Harbi, en gevangene #372, Said Ali Shari, werden op 9 november 2007, naar Saoedi Arabië gestuurd volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie.


Beide Guantanamo-gevangenen worden omschreven als "military commanders" en zijn te zien op een video uit januari 2009 samen met de man die beschreven wordt als een van de belangrijkste leiders van Al Qaeda in Yemen, Abu Basir Naser al-Wahishi, de voormalige persoonlijke assistent van Osama bin Laden.


Hoewel er een hoop poeha wordt gemaakt over de rechtzaken tegen een andere Al Quaeda leider in New York, verschijnt er geen woord in de kranten wanneer hooggeplaatste terroristen worden overgedragen aan de Saoedische vriendjes van de familie Bush en daarna worden vrijgelaten. Op dit moment zou het VS vooral om die twee vriendjes van Bush in Jemen gaan. Ze worden beschoten met kruisraketten en Amerikaanse straaljagers.

CBS: "CIA was vooraf op de hoogte"

CBS News is erachter gekomen dat de CIA al in augustus 2009 informatie toegspeeld kreeg over een persoon die "the Nigerian" gedoopt werd en verdacht werd van contacten met "terriristische elementen" in Jemen. Bronnen vertellen CBS News dat "The Nigerian" Umar Farouk Abdulmutallab blijkt te zijn. Toch werd die link niet gelegd toen Abudulmutallab's vader op 19 november 2009 de VS Ambassade in Nigeria meedeelde dat hij zich zorgen maakte over de relaties van zijn zoon met extremisten in Jemen.


De officiële verklaring van de CIA

De CIA geeft toe uitgebreide informatie gekregen te hebben van de vader; informatie waar niets mee gedaan werd omdat ze niet in de gaten hadden dat de persoon voor wie ze gewaarschuwd werden dezelfde was die ze zelf al sinds augustus volgden als "the Nigerian".

"We hoorden voor het eerst van hem in november, toen zijn vader naar de VS-ambassade in Nigeria kwam en om hulp vroeg bij het zoeken van zijn zoon. Voordien kenden we de naam van de man niet," zei Paul Gimigliano, een woordvoerder van CIA. "Eveneens in november hebben we ervoor gezorgd dat hij werd opgenomen in de terroristen-database van de regering met vermelding van mogelijke banden met extremisten in Jemen. We hebben ook belangrijke biografische informatie doorgegeven aan het National Counterterrorism Center.


CIA, Israel en Jemen

Een organisatie die beweert Al Quada in Jemen te zijn beweert dat de aanslag een vergelding was voor aanvallen van de VS op Al Qaeda-bases in Jemen waar de door Bush vrijgelaten Al Qaeda-leiders zich zouden bevinden.

De regering van Jemen echter stelt, zo bericht de BBC, dat de Al Qaeda-terroristen, onder leiding van Bush-duo, in werkelijkheid Israëlische agenten zijn ondanks het feit dat ze aanvallen tegen de VS hebben georganiseerd.

De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh heeft gezegd dat zijn veiligheidsdiensten een groep Islamitische terroristen heeft gearresteerd die banden hebben met Israëlische geheime diensten. Mr Saleh zei niet welk bewijs hij had voor de banden van de groep met Israël, een vijand van Jemen. De arrestaties hielden volgens officiële bronnen verband met een aanslag op de VS-ambassade in Sanaa vorige maand, waarbij 18 mensen om het leven kwamen.


"Er werd een terroristische cel gearresteerd en doorverwezen naar het gerecht vanwege vanwege banden met Israëlische geheime diensten," zo zei Mr Saleh tijdens een bijeenkomst aan de al-Mukalla Universiteit in de provincie Hadramawt. "Details over de rechtszaak zullen later meegedeeld worden," aldus Mr. Saleh


De aanslag van 17 september was al de tweede op een VS-ambassade sinds april. Militanten brachten autobommen tot ontploffing en vuurden raketten af op het zwaar bewaakte gebouw. Mr Saleh maakte de identiteit van de verdachten niet bekend, maar officiële bronnen zeiden dat het ging om dezelfde cel - geleid door Abu al-Ghaith al-Yamani - wiens arrestatie een week eerder was aangekondgd.


Naast deze berichten uit Jemen horen we ook de aanhoudende berichten uit Pakistan dat India en Israël betrokken zijn bij terroristische aanslagen tegen doelwitten die de VS steunen, het recente bericht dat de Nigeriaan in Amsterdam aan boord werd geholpen door een Indiër en de slechts gedeeltelijk bevestigde berichten dat er een tweede Indiër op het vliegtuig in Detroit werd gearresteerd.

Getuige Haskell beschreef in een interview met CNN/Inside Edition wat hij op Schiphol had gezien. Dit had CBS op 30/12/2009 te melden:

Het systeem waarmee ministerie van Buitenlandse Zaken State Department VS-visa opvolgt heeft tot twee keer toe gefaald om vast te stellen dat visa werden afgegeven aan de Nigeriaanse terreurverdachte Umar Farouk Abdulmutallab waarmee hij gedurende lange tijd naar de VS kon reizen.


Volgens de autoriteiten faalde het systeem de eerste keer op 19 november 2009, de dag dat zijn vader, Dr. Umaru Mutallab, een prominente bankier in Nigeria, zei zich zorgen te maken dat zijn 23-jarige zoon onder invloed van "religieuze extremisten" in Jemen stond.


Het systeem faalde een tweede keer toen de informatie toen de zorgen van Mutallab de volgende dag aan Washington werden overgemaakt. Pas na de aanslag op 26 december kwamen de VS-autoriteiten erachter dat Abdulmuttalab een visum had gekregen van de VS-ambassade in Londen voor de periode van 16 juni 2008 tot 12 juni 2010.


Zo blijkt dat door een toevallige samenloop van omstandigheden het systeem dat na 11 september in het leven werd geroepen, een systeem om het misbruik van studentenvisa voor terroristische aanslagen door alleen opererende studenten met banden met religieuze extremisten tegen te gaan, hopeloos faalde.

We gaan in gedachten naar het gesprek van 19 november. Een van de rijkste mannen op deze planeet, directeur van een grote bank, lid van de regering, het hoofd van de nationale wapenindustrie, bevriend met de VS-ambassadeur in Nigeria maakt een afspraak op de VS-ambassade. Die wordt niet ontvangen door een ambtenaartje. De ambassadeur zal ervoor gezorgd hebben dat de hoogste attaché hem te woord staat. Mr. Muttalab zal wellicht zelfs zijn ontvangen door de ambassadeur zelf.

Maar het is zelfs sterker: we hebben bevestiging dat de baas van de CIA in Nigeria met Mutallah heeft gesproken.

Stel je nu eens voor hoe deze man met macht en invloed, met vrienden in de hoogste kringen van de CIA en de Mossad werd behandeld op de ambassade toen hij, als liefhebbende vader, kwam vertellen dat zijn zoon misschien wel een terrorist is en om hulp kwam vragen. Hij zal gezegd hebben dat:


 • Zijn zoon een gevaar voor anderen en zichzelf is en gevraagd hebben om hem
  goedte behandelen

 • Ze zijn zoon niet moesten toestaan naar de VS te reizen omdat hij wellicht
  betrokken was bij terroristische activiteiten.

 • Hij onmiddellijk optreden eiste en op de hoogte gehouden zou willen worden
  van de genomen maatregelenAls de officiële lezing over de gang van zaken waar is dan zou het zo zijn gegaan.

Als de officiële lezing over de gang van zaken waar is dan had hetgeen in dat vliegtuig gebeurde nooit gebeurd kunnen zijn. We weten echter dat er iets heel anders is gebeurd. Ga eens zoeken op Google naar "muttalab, nigeria, bank, mossad, defense".

Dan kijken we eens naar een artikel van Wayne Marsden over wat er allemaal misging op Schiphol en wat de overeenkomsten zijn met het geval van shoe bomber Richard Reid:

De Mutallab-zaak lijkt ook veel op een andere aanslag op een vliegtuig, die van de lachwekkende "shoe bomber" Richard Reid.

..... vader Mutallab is regelmatig in de VS en hij is getrouwd met een Jemenitische vrouw ...


Marsden wijst op de goede familierelaties van vader met Jemen via zijn vrouw. Hij wijst ook op de rol van Israël in de manier waarop Mutallab door de vele veiligheidsobstakels op de luchthaven geloodst werd, dezelfde eenvoudige manier waarop een gekende terrorist door de VS door de visumprocedure werd geloodst. Wat we nog niet hebben gezien is hoezeer deze werkwijze getest is in het geval van de "shoe bomber".

Passagiers die van Amsterdam naar de VS vliegen worden al een aantal jaren onderworpen aan een serieuze ondervraging door veiligheidspersoneel met banden met een Israëlische beveiligingsfirma.

Passagiers met bestemming VS wordt op Schiphol een hele reeks vragen gesteld: waar ze hebben verbleven in Nederland en in het land waar ze vandaan komen. Er wordt naar hotelrekeningen gevraagd en de privé-verblijfadressen in Nederland worden genoteerd. Mutallab stapte in Lagos aan boord van een KLM-vlucht naar Schiphol,waar hij overstapte op een Northwest/Delta-vlucht naar Detroit .

Zes maanden voor Reid's bijna-aanslag op American Airlines vlucht 63 van Paris naar Miami in december 2001, op een moment dat herinneringen aan 11 september bij iedereen nog vers in het geheugen lagen, poogde Reid aan boord te gaan van een El Al-vlucht van Schiphol naar Tel Aviv.

Reid werd door de El Al-beveiliging apart genomen en geïdentificeerd als een terreur-verdachte. Reid had een enkele reis contant betaald en wilde niet zeggen wat hij in Israël ging doen.

Maar in plaats van Reid over te dragen aan de Nederlandse marechaussee voor verdere maatregelen kreeg hij van de Shin Bet-beveiliging toestemming aan boord van de El Al-vlucht te stappen,opdat ze hem in Israël vijf dagen lang in de gaten konden houden.

Zes maanden later probeerde Reid op een vlucht van Parijs naar Miami zijn schoen tot ontploffing te brengen. Israël had Britse, Amerikaanse of andere geheime diensten niet op de hoogte gebracht van hun bezorgdheid over Reid. Diens tante, Claudette Lewis, bij wie Reid opgroeide in Londen, zei later dat ze dacht dat Reid was "gehersenspoeld".

Reid zei later dat El Al niet had gemerkt dat hij op de vlucht naar Tel Aviv al explosieven in zijn schoen had. Dat is opzienbarend gezien de extreme beveiliging op Israëlische vliegtuigen. De banden tussen de El Al-beveiliging en de Mossad zijn heel nauw, met een constante uitwisseling van hooggeplaatst personeel.

De beveiligingsfirma die Reid aan boord had laten gaan van American Airlines vlucht 63 op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs was ICTS (International Consultants on Targeted Security) International. De hele top van ICTS bestaat uit mensen die ooit voor de beveiliging El Al werkten.

Het was ICTS die de procedures voor het doorlichten van passagiers op Schiphol en andere luchthavens ontwikkelde via hun dochteronderneming ICTS Holland Products BV.

De feiten - Wat zijn we tot nu toe te weten gekomen:


 • Onze terrorist reisde naar Jemen om daar andere terroristen
  te ontmoeten

 • De terroristen in Jemen hadden in Guantanamo gezeten maar
  werden op last van de regering Bush vrijgelaten hoewel ze misschien wel
  de gevaarlijkste gevangenen waren.

 • De regering van Jemen deelt mee dat ze Islamitische terroristen
  met bewezen banden met Israëlische geheime diensten hebben gearresteerd

 • De vader van onze terrorist,van wie verteld wordt dat hij
  een "gepensioneerde Nigeriaanse bankier" is, blijkt in werkelijkheid
  de baas van de Nigeriaanse wapenindustrie die nauw samenwerkt met de Israëlische Mossad

 • Het visum voor de VS van onze terrorist werd nooit ingetrokken,
  ook niet toen bekend werd dat op een lijst van verdachte terroristen stond

 • Onze terrorist, kwam Nederland binnen vanuit Nigeria en
  kwam zonder paspoort door de douane, iets wat zonder assistentie van een
  overheidsdienst onmogelijk is.

 • Onze terrorist werd, terwijl op Schiphol was, geholpen door
  een Indisch uitziende man die beweerde dat de Nigeriaanse terrorist een
  Soedanese vluchteling zonder paspoort (hij kwam zonder paspoort de EU binnen, technisch onmogelijk)

 • Toch beweren de Nederlandse autoriteiten dat dezelfde terrorist
  die geen paspoort had wel over een geldig visum voor de VS beschikte,en
  dat terwijl hij op een terroristenlijst stond die ook de Nederlandse autoriteiten
  kunnen inzien.

 • De beveiliging op Schiphol is uitbesteed aan een Israëlische
  beveiligingsfirma die niet alleen de beschikking had over de meest geavanceerde
  technologie maar ook dezelfde firma was die de opsporingsmethodes voor mogelijke
  terroristen ontwikkelde

 • De parallellen tussen deze zaak en die van Richard Reid gaan
  veel verder dan wordt toegegeven


Waar dit heen gaat

We gaan nog maar eens terug naar 2007. Waarom werden de twee terroristen vrijgelaten uit Guantanamo en overgedragen aan de Saoedis? En waarom lieten de Saoedis ze korte tijd later vrij? Jemen zou, als het op een na belangrijkste centrum voor terroristen, onder leiding van de twee door Bush in vrijheid gestelde verdachten, heel verdacht moeten zijn.

Met al deze feiten is er meer reden de Bush-regering en Israël te verdenken dan Al Qaeda. Er is geen echt bewijs dat Al Qaeda vanuit Jemen zou opereren zonder de hulp van de Amerikanen of de Saoedis of zelfs van, zoals beweerd door de regering van Jemen, Israël.

Waarom gebeurt zoiets dat tegen alle logica ingaat en dat alleen verklaard kan worden als onderdeel van een plan op grotere schaal voor de regio waarbij de "war on terror" slechts een dekmantel is.

Wanneer Pakistan de Amerikanen meedeelt dat Israël en India betrokken zijn bij terrorisme en dat wordt genegeerd, is dat dan vanwege een gebrek aan geloofwaardigheid? Of omdat de VS er zelf bij betrokken zijn
Annotaties:
11-07-2014 09:14 | minecraft games
Als alle diensten zo opzichtig falen mogen we dan spreken van een complot? (I) #zaplog
| #87454 | 03-01-2010 15:57 | freedomfiles
Zeer interessant stuk. Ik heb nog een annotatie toegevoegd m.b.t. de wapenhandel in Nigeria, waarin wat meer informatie wordt gegeven over de Defence Industries Corporation (DIC) in Kaduna, waar vader Mutallab general manager was.
freedomfiles's avatar
| #87457 | 03-01-2010 16:57 | Gompie (ongeregistreerd) toon reactie
| #87459 | 03-01-2010 17:13 | Tzolkin
Kijk Gompie, zo vallen de stukjes van de puzzel steeds beter in elkaar. Nog niet alle stukjes, maar genoeg om het plaatje duidelijk te zien.
| #87471 | 03-01-2010 17:57 | Hans
Heel interessant, maar een beetje te ingewikkeld voor Jan Peter en de gemiddelde Nederlander.
De media vatten het samen in een van dik hout zaagt men.... verhaal.
De Nederlandse troepen worden in augustus teruggetrokken uit Uruzgan, maar gaan dan opbouwen in Jemen of Somalië.

De war on terror wordt onder Obama gewoon ng 8 jaar verlengd
Hans's avatar
| #87522 | 03-01-2010 22:55 | Franz Kafka
Nog een extra motief: het Amerikaanse Visa Waiver Program.
| #87529 | 04-01-2010 00:22 | Gompie (ongeregistreerd) toon reactie
| #87572 | 04-01-2010 14:06 | Tzolkin
Gompie: Ene Zbigniew Brzezinski voorspelde dat allemaal in zijn boek "the grand chessboard", zo heb ik vernomen. Laat die Brzezinski nu een belangrijk adviseur van de VS presidenten zijn. En zijn dochter is bij de vriendjes van de media ondergebracht.
| #87578 | 04-01-2010 15:00 | freedomfiles
@ Tzolkin : The Grand Chessboard is inderdaad een zeer goed boek wat informatie geeft over de Amerikaanse strategie in het Midden Oosten en Centraal Azie. Ook is Brzezinski voormalig national security advisor van de VS. Wat het feit dat zijn dochter journaliste is hier verder mee van doen heeft ontgaat me echter. Speelt zij een rol in dit verhaal ?
freedomfiles's avatar
| #87579 | 04-01-2010 15:01 | freedomfiles
"Nog een motief: Als Iran wordt aangevallen en de Straat van Hormuz afgesloten, is Jemen van cruciaal belang om troepen en materieel naar, en als dat nodig mocht zijn ook uit Saoedi-Arabië te verplaatsen. "

Jemen ligt helemaal niet aan de Straat van Hormuz. Indien men daar vanuit S.A. wil komen, dan gaat dat via Oman of de Emiraten.

"Jemen ligt zeer strategisch; je heb niet alleen de toegang tot Saoedi-Arabië vanuit de Arabische Zee (Aden) over land, maar het beheerst ook de toegang tot de Rode Zee. "

Dat klopt inderdaad.
freedomfiles's avatar
| #87583 | 04-01-2010 15:43 | Gompie (ongeregistreerd) toon reactie
| #87584 | 04-01-2010 15:51 | Gompie (ongeregistreerd) toon reactie
| #87661 | 04-01-2010 23:34 | Tzolkin
Wat het feit dat zijn dochter journaliste is hier verder mee van doen heeft ontgaat me echter. Speelt zij een rol in dit verhaal ?


Nee, ik dacht ermee te illustreren dat vadertje vriendjes heeft bij de media. Maar ze is vast heel goed hoor..!
| #87792 | 05-01-2010 16:57 | Tzolkin
Het Wayne Madsen Report heeft vandaag een zeer interessant vervolgverhaal:

"Plane incident a false flag involving trinity of CIA, Mossad, and RAW"

http://www.bushstole04.com/fakewar/madsen_253.htm
| #87807 | 05-01-2010 18:25 | Tzolkin
En dan lees je dit:

Iran accepts Clinton non-deadline on nuclear talks

Iran said Tuesday it welcomes Secretary of State Hillary Rodham Clinton’s comments that there is no hard-and-fast deadline for starting nuclear dialogue.

On Monday, Clinton said the Obama administration remained open to negotiating with Iran over its nuclear program, though it will move toward tougher sanctions if Iran does not respond positively. She stressed there was no hard-and-fast deadline for Iran.


Heeft dan Iran dat verhaal in Jemen uitgelokt zodat de VS zich daarmee bezig moesten houden zodat Iran dan weer...?

:)
aanmelden / inloggen