Door benb, Op don 5 mei 2011 13:00, 1 reacties,    

Alweer een Amerikaanse oorlogsmisdaad vastgelegd op videoIn de tweede week van april zond de Iraanse nieuwszender PressTV amateur-videobeelden uit van Amerikaanse troepen in Irak die met echte ammunitie schoten op ongewapende gevangenen tijdens een oproer in een Amerikaans detentiecentrum in januari 2005. De beelden tonen disproportioneel geweld van de Amerikaanse troepen tegen gevangenen in het Amerikaanse detentiecentrum in Camp Bucca. Het Pentagon schat dat er ongeveer 20.000 Irakezen in gevangenschap zitten in 2008 - ongeveer 17.000 in Camp Bucca in de buurt van Basra in Zuid-Irak en meer dan 3.000 in Camp Cropper in Bagdad.

Het Pentagon probeerde naar verluidt het bloedvergieten te verdoezelen, door te vertellen dat de rel gebeurde nadat de gevangenen in opstand kwamen tijdens een zoektocht naar smokkelwaar. De American Civil Liberties Union onthulde later dat de rel uitbrak nadat de Amerikaanse troepen een kopie van de Koran ontheiligde. Vier gevangenen werden doodgeschoten en vijf anderen zijn gewond geraakt tijdens het geweld.

De video toont zwaarbewapende Amerikaanse soldaten verzameld in een afgeschermde weg met omheinde barakken aan beide zijden. De soldaten vuren op de gevangenen die opgesloten zitten in houten barakken af achter hoge hekken. Sommige van de soldaten lijken te granaten gooien. De soldaten zijn ontspannen en ongedwongen. Ze lachen als gevangenen worden getroffen. Een toeziend officier wordt gefilmd als hij zegt dat de gevangenen slechts gewapend zijn met modder, maar de officier doet verder niets.

Congres en Pentagon moeten dit incident onderzoeken. Maar dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren.
Annotaties:
| #135544 | 05-05-2011 13:25 | Jan de Moor
No further comment!
aanmelden / inloggen