Door P.uncia, Op zon 16 okt 2011 17:25, 0 reacties,    

Amerika’s 25 best betaalde CEO’sAls je toevallig een miljardair of steenrijke bedrijfseigenaar bent heb je misschien een verzamelde menigte opgemerkt in de buurt van je hoofdkantoor of huis. Je weet waarschijnlijk niet waarvoor ze precies protesteren, je maakt er misschien zelfs een grapje over dat dit mogelijk iets te maken heeft met waarom ze werkloos zijn. Maar als het gaat om hun klacht dat de rijken rijker geworden zijn terwijl de dingen doorgaan met erger te worden voor de armen, onderdrukten en werklozen, moet je toegeven dat ze een punt hebben.

Zoals je kunt zien op de bijbehorende diapresentatie van Amerika's 25 best betaalde CEO's, terwijl de stagnerende economie pijn blijft doen die aan de onderkant van de Amerikaanse beroepsbevolking, is er genoeg geld voor de 0,0001 procent aan de top. (De totalen, samengesteld door Forbes statistieken goeroe Scott DeCarlo, zijn inclusief salaris, bonussen, emolumenten en de waarde van de gebruikte aandelenopties op 06 september. Bronnen zijn Compustat ExecuComp en SEC-dossiers).

Compensatie voor de CEO’s van de grootste bedrijven van Amerika is in 2011 enorm gestegen, gemiddeld 28 procent hoger dan vorig jaar, volgens GovernanceMetrics International. Als je alreeds in het bovenste kwart van hoogbetaalde plutocraten zit is je compensatie bijna verdubbeld. Cash bonussen zijn drievoudig van wat ze waren voor de recessie.

Maar de Occupy Wall Street demonstranten zijn op de verkeerde plaats om de titanen op deze lijst te bewaken. Wall Street is opvallend afwezig in de top 10. De best betaalde "bankster" is Jamie Dimon van JPMorgan Chase, die op de 12e plaats komt met 42 miljoen dollar, terwijl Larry Fink van BlackRock op de 16e plaats staat met 39,9 miljoen dollar. Goldman Sachs Lloyd Blankfein staat veel lager met 21,7 miljoen dollar.

Veel andere bankdirecteuren staan ook lager dan het S & P 500 CEO gemiddelde, dat voor 2010 12 miljoen dollar was, een daling van 20% ten opzichte van het niveau van 2007. Bank of America's Brian Moynihan en Citigroup Vikram Pandit zijn nauwelijks het vermelden waard met respectievelijk 2,3 miljoen en 1,3 miljoen dollar.
Annotaties:
aanmelden / inloggen