Door DOS., Op don 16 feb 2012 09:11, 5 reacties, citaat / intro / linkdump

Amnesty slaat alarm om stroomstootwapens politie VSIn ruim tien jaar zijn vijfhonderd doden gevallen door stroomstootwapens van de Amerikaanse politie. De mensenrechtenorganisatie Amnesty International eist dat aan het 'onnodige geweld' van agenten een eind wordt gemaakt.

origineel artikel

Amnesty International noemde gisteren de wijze waarop de politie gebruik maakt van de zogeheten tasers en stun guns onaanvaardbaar en wil striktere richtlijnen. Maandag telde Amnesty in de staat Alabama de vijfhonderste dode door stroomstootwapens van de Amerikaanse politie.

De wapens worden door de politie gebruikt om opstandige mensen veilig te kalmeren. Maar niet iedereen verdraagt de stoten. Het...
Annotaties:
24-09-2013 01:14 | Not Fake
Amnesty slaat alarm om stroomstootwapens politie VS #zaplog
| #175408 | 16-02-2012 10:39 | ouwe knar
Maar niet iedereen verdraagt de stoten. Het gaat geregeld fout als mensen voor de tweede keer met het wapen worden verdoofd.
Juist ja. Volgens mij kan voor sommige mensen één stroomstoot al fataal zijn. Je zal maar een zwak hart hebben of een pacemaker.

Maar ik moet toegeven, valt weer mee van Amnesty.
ouwe knar's avatar
| #175409 | 16-02-2012 10:51 | ouwe knar
http://www.amnesty.org/en/news/usa-stricter-limits-urged-deaths-following-police-taser-use-reach-500-2012-02-15
(15 February 2012)
USA: Stricter limits urged as deaths following police Taser use reach 500

http://www.wsws.org/articles/2006/mar2006/tasr-m31.shtml
Amnesty International reports 152 taser-related deaths in the US Electric shock becomes accepted police procedure
31 March 2006

http://en.wikipedia.org/wiki/Taser_safety_issues
Critics argue that TASERs as well as other high-voltage stun devices can cause cardiac arrhythmia in susceptible subjects, possibly leading to heart attack or death in minutes by ventricular fibrillation, which leads to cardiac arrest and—if not treated immediately—to sudden death. People susceptible to this outcome are sometimes healthy and unaware of their susceptibility

Amnesty International has documented over 334 deaths that occurred after the use of tasers. Amnesty International. Police sources question whether the taser was the actual cause of death in those cases, as many of the deaths occurred in people with serious medical conditions and/or severe drug intoxication, often to the point of excited delirium.
ouwe knar's avatar
| #175447 | 16-02-2012 22:02 | ffloor
Ik denk dat Amnesty met deze "opgave" gelijk kan hebben. Toen ik nog op lts zat kregen wij les om zware stroomschokken te overleven want als je na een dagje zonder rikketik opeens wakker wordt dan zit er immers geen zuurstof meer in al je hartvezels.
De meeste oorzaken van hartfalen ligt immers in penicilline dat een gemene bijwerking heeft namelijk de afbraak van B-zurencomplex waardoor al na 3 weken de hartkleppen beschadigd raken - maar al meteen na de kuur ben je al een wrak, en helemáál als je nog een volgende zware kuur eroverheen krijgt.

Een hart gaat altijd vanzelf wel weer kloppen maar dán: dan faalt het hart omdat er nog geen spat zuurstof inzit en je hebt maar zeven seconden de tijd om te hyperventileren. Dat kost je wel enórme moeite omdat je half verstijfd bent en zelfs armen en benen niet meer omhoog kan krijgen. Het is inderdaad geen prettige sensatie om zo wakker te worden.
Op dit punt maakt Amnesty nu een fout want dood door elektriciteit bestaat helemaal niet, wél schijndood en die zogenaamd 500 doden zijn allemaal levend begraven, niet voor niets eist de Wetgever dat gedurende 3 dagen een grafkist van een glazen plaat is voorzien!
Trouwens kortgeleden liet NGC een documentaire zien van een bliksemslachtoffer die zelfs helemaal geen ruggegraat meer had en dat dankzij overdreven reanimatie zelfs dít nog overleefde.

We kregen in 1962 op electriciensles dus een lichtbak met een gele lamp voor onze neus en als die aanfloepte: héél diep in-en-uit ademhalen en dat aangeleerde heeft al 5 keren mijn leven gered, trouwens dat gat waar 10.000 volt doorheenging heb ik later er maar zelf uitgesneden met een scherp mesje want het ging na een jaar nog steeds niet dicht en dat word je zat. Gewoon papierpleister erop en na ½jaartje toch dicht.
Eigenlijk niks anders dan als op de spoorbaan je motor afslaat en je volautomatisch de pook in z'n 1 duwt en dan op de startmotor de spoorweg ziet af te kruipen - ja het wordt je allemaal in je onbewuste wel ingeprent ja - maar stroomschokken overleven is geen autorijles maar een apart lescircuit voor gevaarlijke beroepen: ieder z'n vak!
Maar elektriciteitsdoden??? Kul, afkomstig van doodbidders.
| #175487 | 17-02-2012 20:52 | DOS.
Wow, ffloor leg dat eens in wat helderdere bewoording uit, klinkt als iets waar wij van kunnen leren...
DOS.'s avatar
| #175593 | 20-02-2012 20:17 | ffloor
O die nieuwe omgang met elektriciteitsschijn-'doden' kun je tegenwoordig in de meeste ziekenhuizen met EHBO-ingang goed bekijken hoor: hun verhalen staan op Internet. Tegenwoordig komen schokkenvangers er namelijk allemaal levend weer uit, lopend en wel dus incl. die 2 dode vrouwen uit Kinderdijk die de molentjes bezichtigden tijdens onweer.

Dat nu is 10 jaar geleden wel eens anders geweest ja want als je toen 5 minuten je adem inhield werd je al meteen doodverklaard - maar nu weten we hoe het moet.
Ook electriciteitswonden zijn immers heel wat anders dan gewone wonden: die putwondenafdeling zit in Leiden en dito voor bliksem zit in Groningen en wordt gerund door een bergbeklimmer, uiteraard zijn ze allemaal umc.
aanmelden / inloggen