Door ouwe knar, Op vri 2 maa 2018 18:25, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Andere en betere internet browsers

Via https://www.vpngids.nl/


Er is een alternatief gebaseerd op Firefox, met de naam Waterfox. Een aantal ontwikkelaars pakt de broncode van Firefox op, en haalt al het spionage (telemetrie en data collectie) eruit. Resultaat? Een betere browser, met iets meer privacy.

Er is ook een alternatief voor Chrome, namelijk Iridium. Ook hier worden phone-home software (malware iemand?) die Google inbouwt uitgeschakeld. Resultaat? Betere browser....

En zoek ook eens naar alternatieven voor Facebook, Amazon, Twitter, Whatsapp, Youtube, Linked-In, Google, Gmail, Hotmail, etc.
...
Annotaties:
| #262267 | 03-03-2018 02:01 | G.B. Wolf
Hele goede tips, die met de -toekomstige?- sleepwet (Wiv) in het achterhoofd, nuttig kunnen zijn.
Ik heb Firefox weliswaar gesloopt, maar phone-home heb ik radicaal uitgeschakeld. Door about:config, daarna zoeken met :// en je ziet in 1 keer alle links, die in Firefox zijn verborgen. Daarna alle links verwijderd en het werd een heel stuk rustiger op de lijn.
Wel kan ik nu niet meer op google, youtube en nog een paar andere sites, maar dat is dan jammer. Ook uitzending gemist draait waardeloos, maar dan pak ik een ander systeem, -waar ik die sloopwerkzaamheden niet heb gedaan- en dan lukt het weer wel.
Morgen maar eens Waterfox installeren, later een vpn aanschaffen en dan met Tails en Tor over die vpn. Dan heeft de v-dienst (veilig voor wie?) in ieder geval het nakijken, al ben dan dan direct 'verdacht'. Het zij zo.
En zoek ook eens naar alternatieven voor Facebook, Amazon, Twitter, Whatsapp, Youtube, Linked-In, Google, Gmail, Hotmail

Die heb ik al jaren niet meer. Met google zoeken voor Linux-aangelegenheden is wel het fijnst, met de beste resultaten. Maar dat is puur technisch.
Zoeken met Startpage en Duck-duck voor het overige zoekwerk.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen