Door community (initieel P.uncia), Op woe 4 apr 2012 15:01, 1 reacties, nieuws

Anders Breivik weigert psychiatrische behandelingAnders Behring Breivik, de man die in de zomer van 2011 77 mensen doodde in Noorwegen, weigert een psychiatrische behandeling. Dat blijkt uit een brief die de Noorse krant Verdens Gang woensdag publiceerde.

In zijn brief van maar liefst 38 pagina's stelt Brevik dat hij niet ontoerekeningsvatbaar is. Dat is een reactie op het rapport waarin twee psychiaters hem als schizofreen paranoïde omschreven, en dus ontoerekeningsvatbaar. Volgens Breivik staan er meer dan 200 fouten in het rapport van de experts. Het gaat om spelfouten, maar ook om passages die verzonnen zouden zijn om hem schizofreen te doen lijken. Hij noemt zichzelf in zijn brief ook "extreem pragmatisch".

Breivik weigert dan ook elke psychiatrische behandeling. 'Een politieke activist een psychiatrische behandeling geven is werkelijk het ergste wat hem kan overkomen. Dat zou de ultieme vernedering zijn, erger dan de dood', aldus Breivik.

Breivik moet zich op 16 april voor de rechter verantwoorden voor zijn daden. Als de Noorse rechter Breivik toch als ontoerekeningsvatbaar beschouwt, zal hij (mogelijk levenslang) opgesloten worden in een psychiatrische afdeling.

Anders Behring Breivik doodde op 22 juli 2011 acht mensen in de Noorse hoofdstad Oslo, met behulp van een autobom. Daarna trok hij naar het Noorse eiland Utöya, waar hij nog eens 69 mensen doodde tijdens een zomerkamp van de jongerenorganisatie van Labour Party. Breivik staat nog altijd achter het manifest dat hij op de dag van de aanslagen verspreidde, en zijn advocaten willen zo zijn geestelijke gezondheid aantonen.

Breivik heeft altijd onschuldig gepleit en aangevoerd dat hij uit zelfverdediging handelde, tegen het immigratiebeleid van de Noorse overheid.
Annotaties:
| #177695 | 04-04-2012 19:46 | Revontulet94
Weinig onderzoek nodig om te weten dat deze vent de genen heeft van een koelbloedige moordenaar. Ik vind TBS ook niet nodig bij iemand die zoiets ergs heeft gedaan, aangezien je dit soort personen sowieso nooit meer vrij hoeft te laten.
Revontulet94's avatar
aanmelden / inloggen