Door community (initieel Best Well), Op zon 8 okt 2017 16:46, 3 reacties, nieuws

Anne Faber het meest waarschijnlijke scenario: ontvoering, moord of .?


Uit alle media berichtgeving tot nu toe kunnen we een waarschijnlijkheidsanalyse maken over wat de oorzaak van de vermissing van Anne Faber is. We gaan dan kijken naar het laatst verzonden appje, de locatie waar haar jas, fiets en rugzak gevonden zijn en kunnen dan al snel tot de conclusie komen dat er geen sprake is van een ongeluk. Gelukkig blijkt dat we daartoe nog wel in staat zijn, want de politie concludeerde dat afgelopen week zelf ook. Verder moeten we het zoeken maar vooral aan de ME en speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers van het Rode Kruis overlaten. Die hebben namelijk een team van speciaal door de politie opgeleide vrijwilligers die goed kunnen zoeken. U en ik kunnen dat niet. Daavoor moet u zijn bij het Ready2Help team van het Rode Kruis. Als u en ik gaan zoeken, gaan we misschien met harken en schoppen aan de slag of walsen we woest door allerlei bosjes. Er moet systematisch gezocht worden en dan kan het hele zoekgebied “professioneel” in kaart gebracht worden, volgens vooraf opgestelde richtlijnen.

Toch lijkt het erop dat we geprikkeld worden mee te denken en de media zorgen ervoor dat we onze aandacht op de vermissingszaak gefocust houden, door om het uur iets nieuws te posten over Anne. We zijn nu ook aan het zoeken in tuinen. De Telegraaf gebruikte het onderwerp zelfs om leden te werven met de emotie prikkelende titel ‘Meisje waar ben je nou?’

We worden meegezogen in een puzzeltocht. De verschijning van een foto van Anne’s fiets voor het standbeeld van de Romeinse godin Ceres activeerde de eerste speurders onder ons. Ook duiken er inmiddels berichten op van ingewikkelde gecodeerde tweets op een medium website, waarin verwijzingen naar Anne en naar een locatie zouden zitten. De grote puzzeltocht is begonnen. Er zit ook nog eens een AZC in de buurt van waar Anne’s spullen gevonden zijn, dus dat doet al snel denken aan een Marianne Vaatstra-achtige zaak. Gaan we nu een zelfde soort zoektocht krijgen als in der tijd? Nou, dat laat u waarschijnlijk wel uit uw hoofd, want mensen als Wim Dankbaar hebben het spel mogen spelen van ‘de criticaster die zich vast bijt en niet loslaat’ om vervolgens tegen straffen en hoge boetes op te lopen. Wij hebben Peter R. de Vries, de misdaadgodheid op wie we vertrouwen. We hebben daarnaast de betrouwbare mainstream media (die ons verduidelijken om vooral het werk aan de professionals over te laten). We mogen wel zoeken! Maar dan wel alleen als we Ready2Help zijn of onder begeleiding van de politie staan; de professionals.

Wat zijn dan de scenario’s waaraan we kunnen denken bij de vermissing van Anne en wat is het meest aannemelijk? Een ongeluk is uitgesloten, want dat kun je met je gezond verstand bedenken. Is zelfmoord ook uitgesloten? Niet helemaal, want je kunt ook zelfmoord plegen en voordien een stukje gaan fietsen en je jas uit gooien en iets verder op je tas in de bosjes gooien, om daarna je fiets in de vijver te dumpen en dan tot je daad over te gaan. Maar Anne is nog niet gevonden en dat zelfmoordscenario klinkt sowieso bizar. Onzin! Alhoewel in de Anass Aouragh zaak uit 2013, de 13 jarige Anass na heel veel zoekwerk (met helikopter en speurhonden) toch ineens in datzelfde stukje bos aan zijn sjaal aan een boom zou zijn gevonden (volgens de officiële lezing). Maar laten we in dit geval er nu gewoon maar eens vanuit gaan dat er meer logica in de zaak zit. Alhoewel je je natuurlijk af kunt vragen waarom een jonge vrouw van 25 een lastig stuk gaat fietsen, op een daarvoor niet al te geschikte fiets, over een terrein dat al een beetje een reputatie had, vlak voor donker en met bar slecht weer op komst. Slikken we dat “Ze deed dat wel vaker” dan voor zoete koek?

Stel dat Anne ontvoerd of vermoord zou zijn; wie zou zoiets dan doen? Ze kan natuurlijk ook nog in leven zijn en ontvoerd zijn. Ze kan ook ontvoerd en vermoord zijn en allerlei andere varianten. De aanwijzingen die we tot nu toe hebben moeten een indicatie geven van het best mogelijke scenario. Welnu, welke ontvoerder die zijn ontvoering goed plant, gooit een jas op een makkelijk vindbare plek om vervolgens de rugzak op een hele andere plek neer te leggen (of gooien) en de fiets in de vijver te dumpen? Goed, dan was het misschien een ongeplande actie met veel tegenstribbeling en worsteling of is het Anne gewoon gelukt om zelf stiekem spullen te dumpen! Wacht eens even, er is nog een andere optie! Haar ontvoerders of haar ontvoerder heeft de spullen bewust gedumpt om een vals spoor te zetten! Of heeft Anne zelf gewoon behoefte gehad aan een langgerekte vakantie en zit ze vanachter een cocktail in New Zeeland mee te genieten naar onze puzzeltocht? Nee, dan zou er wel ergens een douanebeambte op Schiphol of een computersysteem haar herkend hebben. Kortom: we weten het niet. We hebben meer technische informatie nodig.

Wilt u weten wat ik denk? We hebben te maken met een multidimensionale hoax die meerdere doelen dient. Om te beginnen moet de ‘sleepwet’ populair uit deze zaak komen. Zo deed de familie een oproep aan de AIVD om alle telefoons in de omgeving af te tappen. Dat was dus een oproep tot toepassing van die ‘sleepwet’, die feitelijk allang door de eerste kamer is (waardoor het referendum mosterd na de maaltijd is). Maar bovenal gaat het om het game-ificeren van zoektochten en het duidelijk op het netvlies krijgen dat dit professioneel en gestructureerd dient te gebeuren.

SaveOmdat de politie haar imago positief wil kleuren, heeft ze een smartphone app (een soort Pokémon Go app) in ontwikkeling die u gaat stimuleren om mee te helpen met zoeken; gestructureerd zoeken. Die app, genaamd ‘Samen Zoeken’, ligt natuurlijk allang op de plank, klaar voor introductie, maar de noodzaak moet er nog even flink ingewreven worden bij het volk. Tegelijk moet het volk blind gehouden worden voor juist het grote gevaar van deze app. Deze app heeft namelijk alles te maken met diezelfde ‘sleepwet’ en zal iedereen die de app op zijn telefoon installeert, real time kunnen afluisteren. Dat houdt in dat de politie met de introductie van deze ogenschijnlijk goedbedoelde app (waarbij u mee kunt helpen in gestructureerd zoeken naar vermiste personen) altijd & overal en direct toegankelijk, uw microfoon en camera aan kan zetten en alle sensoren van uw telefoon kan benaderen voor keiharde spionage op uzelf.

Mijns inziens is de kans groot dat we hier te maken met een setup, gebruikmakend van acteurs. Nathan Fidder, de vriend van Anne Faber is daadwerkelijk acteur bij theater- en toneelgroep Imperium en Anne zelf werkte ook voor theaterproductiebedrijf Het Huis.

Natuurlijk kunnen we bij een setup, meerdere uitkomsten verwachten. Of Anne wordt gewoon springlevend teruggevonden; of we krijgen straks een tragisch bericht over een gevonden lichaam. In dat laatste geval moeten we het dan weer doen met mediaverhalen over een forensisch onderzoek en bijvoorbeeld een groots gefilmde begrafenis of crematie. We weten het niet, we kunnen het niet bewijzen. De film Wag the Dog legt u uit waarom. Met de huidige software kun je zelfs een overleden acteur nog in een film laten spelen (zoals in het geval van acteur Paul Walker in Fast & Furious 8). We kunnen dus niets van wat we zien op waarheid controleren. Bewijs valt te fabriceren en beelden zijn te creëren of manipuleren (zie bijvoorbeeld de Netflix serie ‘Making a Murderer‘). Ondertussen maakt de media ook wel duidelijk dat pottenkijkers niet op plaatsen delict welkom zijn, door de vermeldingen over hermetische afsluiting en bewaking van een gebied. We kunnen dus niets op waarheid checken en moeten het doen met de contouren van wat we waarnemen. En als we naar de contouren kijken, dan is het duidelijk dat deze zaak weer erg bizar is. We laten ons alleen niet meer zo snel met een kluitje in het riet sturen.

Ik denk dat de gemiddelde lezer nu wel doorheeft dat de politie vooral bezig is met het game-ificeren van vermissingen om het volk te stimuleren mee te gaan puzzelen. Het uiteindelijke doel hiervan is dat u de (afluister-) app zult gaan downloaden, met als ogenschijnlijk doel ‘hulp bij opsporing’, maar heimelijk doel: afluisteren van u zelf. Daarnaast moet de ‘sleepwet’ in een positief jasje gestoken worden door mogelijk uitkomst te bieden bij het opsporen van de dader. Diezelfde ‘sleepwet’ die het mogelijk maakt om de downloaders van de ‘Samen Zoeken’ app massaal af te luisteren. Natuurlijk; dat kan nu ook al via het real time inkopen van Big Data bij bedrijven als Facebook en Google, maar het is wel handig als je als politie zelf de rechten hebt om iemands microfoon en camera altijd en overal aan te zetten en mee te kunnen luisteren en kijken.
Annotaties:
| #260924 | 08-10-2017 20:32 | Nico de Geit
Vanmiddag even wat reacties gelezen op een andere site. Wat me opvalt is het volledige vertrouwen in politie en Justitie. Veel mensen gaan er blind vanuit dat wat politie en Justitie beweren altijd waar is. De mogelijkheid dat ze lopen te rotzooien bij Justitie vanwege politieke motieven komt niet eens in ze op.
Nico de Geit's avatar
| #260925 | 08-10-2017 21:16 | Best Well
Gelukkig hebben Nederlanders een heel kort geheugen.
Zo kort dat ze zelfs zijn vergeten te tekenen voor een referendum tegen de sleepwet.
Graag geven ze hun vertrouwen (en hun hele hebben en houden) in handen van potentiële criminelen.
Top criminelen werken bij justitie of bij de VVD
Neem bijvoorbeeld Fred Teeven welke eerst het bonnetje van 4,7 miljoen kwijt is.
Voor al die mensen die ook altijd bonnetjes van een paar miljoen kwijtraken is het sleepnet natuurlijk wel weer handig om de administratie weer op orde te krijgen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Teevendeal
Best Well's avatar
| #260926 | 08-10-2017 21:19 | Best Well
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen