Door Witte Haai, Op din 30 sep 2014 11:20, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Anti EU geluid in Duitsland groeit en groeit!

Berlijn is de kurk waarop Brussel drijft. De wonderbaarlijk doordraaiende Duitse motor in tijden van crisis maakt dat schijndode kredietstaten als Spanje, Italië, Portugal, Griekenland en Frankrijk pijnlijke hervormingen kunnen ontlopen en dat de banken voor geen geld kunnen bijlenen bij het Europese bankenstelstel in Frankfurt. Zo gezien is het nieuwe Wirtschaftswunder eigenlijk het grootste probleem: het houdt de wanstaltige EU constructie overeind en drukt de structurele problematiek voorwaarts.


En daarbij komt: Duitsland is altijd het braafste EU kindje van de klas geweest. Al direct na WOII waren alle schuldbewust gebakken Duitse...
Annotaties:
| #220318 | 30-09-2014 11:39 | Ness
Als je denkt dat dit soort gokken beperkt blijft tot Amerika dan heb je het mis. Dichterbij huis kan de Deutsche Bank er ook wat van.

Zij staan bloot aan risico’s met derivaten voor een bedrag van maar liefst 75 biljoen dollar. Een bedrag dat vijf maal groter is dan het totale Europese BBP (Bruto Binnenlands Product) en het bedrag is ongeveer gelijk aan het totale BBP van…. de hele wereld.


Als die Duitse bank failliet gaat wegens overdadig gokken en graaien, gaan alle brave kindjes mee het schip in, anti EU of niet lol
Ness's avatar
aanmelden / inloggen