Door community (initieel ouwe knar), Op din 6 sep 2011 18:15, 4 reacties,    

Antibiotica mede oorzaak astma, allergie, eczeem, vetzucht, diabetesDoor Heidi Stevenson
29 August 2011

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het volkomen uit de hand gelopen massale antibiotica gebruik rampzalig is voor de gezondheid van onze kinderen. Het kan de reden zijn waarom zo velen moeten vechten voor een teug lucht en waarom zo velen hun voedsel niet goed meer kunnen verteren.

Recent onderzoek toont aan dat de schadelijke effecten van antibiotica veel verder gaan dan de ontwikkeling van antibiotica resistente ziekten. De populaties goede, nuttige bacteriën die samen met de slechte bacteriën door een antibioticum het loodje leggen herstellen nooit meer helemaal. Erger, die bacteriën kunnen ook nooit meer door de moeder doorgegeven worden aan haar kinderen. Het ontbreken van vele nuttige darmbacteriën is zeer waarschijnlijk de hoofdoorzaak van de huidige vele chronische aandoeningen. Trek je deze gedachtegang door, dan zal elke volgende generatie ongezonder zijn dan de vorige.

Martin Blaser, schrijft in het prestigieuze tijdschrift Nature:

Antibiotics kill the bacteria we do want, as well as those we don't. These long-term changes to the beneficial bacteria within people's bodies may even increase our susceptibility to infections and disease.

Overuse of antibiotics could be fuelling the dramatic increase in conditions such as obesity, type 1 diabetes, inflammatory bowel disease, allergies and asthma, which have more than doubled in many populations.


De ontwikkeling van 'super-bugs', tegen alle antibiotica resistente ziekte kiemen, is inmiddels duidelijk. Hiernaast komen er steeds meer duidelijke bewijzen dat de algemene lange termijn effecten van antibiotica verschrikkelijk schadelijk zijn voor onze gezondheid.
Blazer stelde in ABC News:

Antibiotics are miraculous. They've changed health and medicine over the last 70 years. But when doctors prescribe antibiotics, it is based on the belief that there are no long-term effects. We've seen evidence that suggests antibiotics may permanently change the beneficial bacteria that we're carrying.


Let vooral op de term permanent, blijvend, onomkeerbaar. Buiten de 'normale', bekende risico's van antibiotica gebruik, lijkt het erop dat de reguliere geneeskunde pandemieën van enkele verschrikkelijke chronische ziekten creëert.


Massaal gebruik van antibiotica

Tegen de tijd dat een kind in de geïndustrialiseerde wereld 18 wordt, is de kans groot dat het zo'n 10-20 antibiotica kuren heeft gehad. Dit misbruik zet zich voort tijdens de volwassenheid en antibiotica worden als het toevallig zo uitkomt ook aan zwangere vrouwen voorgeschreven.

Elk kind krijgt tijdens de geboorte via het geboortekanaal een dosis nuttige bacteriën mee. Keizersneden zijn wat dat betreft niet aan te bevelen. Als een moeder nuttige onmisbare bacteriestammen mist, mist haar kind die zeer waarschijnlijk ook, en zo is elke generatie een beetje meer deficiënt, mist steeds meer nuttige bacterie stammen en is steeds ongezonder.


De kosten van door antibiotica veroorzaakte chronische ziekten

De kosten van de gezondheidszorg stijgen elk jaar meer en meer door chronische ziekten. Het aantal kinderen dat tegenwoordig astma en/of suikerziekte heeft is schrikbarend. Die ziektes kwamen 50 jaar geleden bijna niet voor en nu zijn ze schering en inslag. Aangezien de nadruk ligt op de behandeling in plaats van het voorkomen ervan, worden de zakken van de doktoren en Big Pharma ook steeds meer gespekt.

Onderzoek naar de oorzaken wordt praktisch veronachtzaamd, zelfs nu chronische aandoeningen elk jaar vaker voorkomen. Behandeling is daarentegen de maatstaf. De slachtoffers van reguliere geneeskunde krijgen steeds meer giftige manieren van het onderdrukken van de symptomen opgedrongen, al dan niet experimenteel. Waarbij de ongewenste bijeffecten worden verzwegen.

Twee van de aller belangrijkste functies in verband met gezondheid komen bij een groot aantal kinderen in gevaar. Het vermogen om voedsel te verteren en het vermogen om te ademen wordt deze generatie ontstolen. Toch maakt de behandeling die ze krijgen ze niet beter. Het verbergt alleen de symptomen en maakt hun eigen kinderen later zelfs zieker!

Boven op al dit verlies is het ook nog zo, dat deze kinderen lijden aan allergieën. Hun lichaam is niet in staat onderscheid te maken tussen ziekte veroorzakende substanties en onschuldige substanties. Ze lijden aan auto-immuun ziekten. Hun lichaam is niet in staat vreemde stoffen en lichaamseigen stoffen te onderscheiden.

Is er ooit een generatie kinderen geweest waarvan hun bij de geboorte meegekregen gezondheidsstatus, zo aangetast was door het medische systeem, dat geacht wordt hun gezondheid te beschermen?


Iatrogene aandoeningen

Iatrogene aandoeningen, ziektes, zijn gezondheidsproblemen veroorzaakt door medische fouten. In Amerika zijn ze nu doodsoorzaak nummer 3. Vroeger doodgaan door diabetes, astma, allergieën, darm aandoeningen en kanker zijn hierbij niet meegerekend. Allemaal ziektes waarbij antibiotica aantoonbaar een rol spelen. Noch komt het leed van de slachtoffers van deze medische/farmaceutische missers in beeld.

Nemen we alle boven beschreven vroegtijdige overlijdens ook mee, hetgeen eigenlijk zou moeten, dan wordt duidelijk dat de reguliere geneeskunde de grootste moordenaar en dief van de gezondheid is, ooit. En blijkbaar zijn een van de meest onmiskenbare oorzaken van iatrogene aandoeningen antibiotica, die uitgedeeld worden als waren het snoepjes.Referenties:
Antibiotics: Killing Off Beneficial Bacteria … for Good?
Overuse of Antibiotics May Cause Long-Term Harm
Superbug risk to children given too many antibiotics, killing bacteria that fight disease
Incomplete recovery and individualized responses of the human distal gut microbiota to repeated antibiotic perturbation
Short-Term Antibiotic Treatment Has Differing Long-Term Impacts on the Human Throat and Gut Microbiome
Long-Term Persistence of Resistant Enterococcus Species after Antibiotics To Eradicate Helicobacter pylori
Annotaties:
| #155860 | 06-09-2011 19:18 | Appie
Mooi artikel, bedankt :)
Appie's avatar
| #155903 | 06-09-2011 22:47 | ouwe knar
Thanks @Appie, lijkt me ook een leuke site zo op het eerste gezicht. Ik ga eens schatgraven daaro.
ouwe knar's avatar
| #155920 | 07-09-2011 08:27 | Make_over
Zaplog word te traag om nog leuk te zijn.
Make_over's avatar
| #155927 | 07-09-2011 09:21 | sigmund
Maar soms gelukkig ook weer te leuk om nog traag te zijn....
sigmund's avatar
aanmelden / inloggen