Antigriep-drank

Men neme:
1 flinke teen knoflook
2 deciliter melk
1 glas
Verwarm de melk tot het kookpunt. Onderwijl hak je de knoflook fijn. Met een knoflookknijper kan het natuurlijk ook. Doe dat in het glas en giet er de kokend hete melk op.
Roer tot de temperatuur redelijk is om te drinken en drink het glas in één teug leeg. Ga direct onder de wol.
De volgende ochtend lakens verschonen. Gedurende de nacht zweet je driekwart van je ziek zijn uit.
Tip: als je niet alleen slaapt moet(en) je partner(s) hetzelfde doen. Anders is het einde relatie.
Tot slot: mijn lieve Elisabeth is vermoedelijk de enige in deze wereld die het lekker vindt. Ieder ander vindt het vreselijk smaken, maar het helpt wel.
Een recept om nooit meer griep te krijgen:
1) Neem iedere morgen een douche.
2) Als je schoon genoeg bent, draai dan de warme kraan dicht.
3) Douche het koude water over je enkels en dan omhoog, vervolgens over je polsen en dan langs je armen en schouders.
4) Blijf vervolgens even helemaal onder de koude douche staan. Diep ademhalen doe je dan vanzelf wel.
Je kunt ook iedere morgen twee emmers koud water over je hoofd leeg gooien.
Of elke dag even gaan zwemmen in de zee...
Helaas heb ik daar geen tijd meer voor!
Da's twee liter. Best veel, niet?
Ik was een tikje koortsig, lijkt het...
Een oude vriend van ons dronk geen druppel alcohol meer na een ernstig verkeersongeval. Bij hem hielp het om - op de rand van het bed - een whiskeyglas met cognac (Bij voorkeur Hennesy, als ik me goed herinner) achterover te slaan.
"Wel onmiddellijk gaan liggen," zei hij, "anders wordt je ziek van de alcohol".
We hebben dat nooit geprobeerd. Knoflook en melk werkt hier beter. Totdat we lactose-intolerant worden natuurlijk, want normaal gesproken drinken we geen melk meer.
Trouwens, de aanstaande november uitgave van de engelstalige Scientific American besteed een uitgebreid artikel aan de nieuwste inzichten in de werking van vitamine D. Het helpt namelijk niet alleen tegen griep...
http://www.aov.nl/producten/fytotherapeutica/vlierbessen_groot/
http://www.refdag.nl/artikel/1246651/Vlierbes+tegen+vogelgriep.html
http://www.sambucol.com/index.cfm?id=320
Ik wil zeker niet uitsluiten dat we een tekort hebben aan vitamine D. Een gebrek aan (zon)licht speelt hierbij wellicht een rol. Daar gaan we wat aan doen.
@ P.uncia
Er zijn voedingssupplementen van uiteenlopende aard die het immuunsysteem positief beïnvloeden. Wij houden het daarbij op tarwegrassap. Mijn geliefde Elisabeth (HIV+) heeft 2,5 jaar aids-remmers geslikt zonder veel (meetbaar) resultaat. Ze stopte en startte met dagelijks een borrelglaasje van dat groene spul. In zes weken tijd steeg haar CD4-waarde (daaraan wordt je immuniteit gemeten) naar grote hoogte.
Als ik (HIV-) vijf dagen ziek ben van verkoudheid/griep, heeft zij een dag wat keelpijn. Bij haar werkt het tarwegrassap kennelijk beter dan bij mij. Ik neem knoflook met melk en mijn vrouw doet dat dan ook omdat ze het lekker vindt, hahaha.
Als iemand positieve ervaringen heeft met vlierbessenextract zou ik niets anders willen aanraden.
Tarwegrassap is op zich een boeiend verhaal en ik wil er, als iemand dat op prijs stelt, best meer over vertellen. Het is echter behoorlijk arbeidsintensief om je dagelijkse borrelglaasje te produceren.
Geen pillen dus, maar pure en kersverse natuur.
Een gebrek aan zonlicht speelt zeker een hoofdrol. Vitamine D wordt namelijk in grote hoeveelheden in de huid (uit cholesterol) aangemaakt als die wordt beschenen door UVB licht (20000 IE per half uur compleet naakt en niet ingesmeerd in de volle middag juni zon).
In voedingsmiddelen zit erg weinig vitamine D, behalve in levertraan (600-800 IE per eetlepel). Vitamine D3 supplementen zijn in ons land maar in kleine hoeveelheden te krijgen: 400 IE per pil. De ADH is een misdadige 200 IE. Ik slik nu 2 pilletjes a 2000 IE vitamine D3 plus een eetlepel levertraan per dag. Modern onderzoek gaat uit van een dagelijkse behoefte van 4000 a 5000 IE vitamine D3.
Interessante tip over dat tarwegrassap. Na wat googelen word me duidelijk dat je de zaden laat ontkiemen en de ontstane kiemen uitperst. Ik dacht dat ik zelf al arbeidsintensief bezig was met mijn eigen natto productie, maar kennelijk kan het erger! ;-)
Na ook wat te hebben gegoogled krijg ik echter het idee dat natto maken meer tijdrovend is dan tarwegrassap. Wel interessant overigens; we kenden het niet.
Tarwegrassap bevat overigens onder meer vitamine B12 en daar hebben wij ook behoefte aan, zo is gebleken.