Door community (initieel Antares), Op don 25 mei 2017 12:20, 0 reacties,    

Arabische NAVO in strijd tegen terreur is een mythe (of veel erger)Tijdens de top in Saoedi-Arabië werd een verdrag ondertekend over het leveren van 34.000 troepen door landen in het Midden-Oosten aan een Arabische reservemacht in de strijd tegen terrorisme. Een rondvraag over de effectiviteit hiervan leverde kritische gezichtspunten op.

Saoedi-Arabië en de Emiraten zouden het nooit durven om hun troepen in Syrië en Irak op het slagveld in te zetten uit angst dat de troepen zouden muiten en zich zouden aansluiten bij ISIS, zegt Peter Ford, voormalige Britse ambassaseur in Syrië en Bahrein.

Misschien is dat de bedoeling...

Onafhankelijk journaliste Rania Khalek: "[...] in het bijzonder Saoedi-Arabië, hebben veel geld geïnvesteerd in extremistische groepen die opereren in Irak en Syrië."

Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan?

Peter Ford had voordat de oorlog in Irak begon kritische berichten naar Londen gestuurd. Ook heeft hij zich vanaf het eerste begin van het conflict in Syrië kritisch uitgelaten over de Britse overheid. Hij heeft zich steeds meer gedistantieerd van de officiële politiek. (Wikipedia)
Annotaties:
aanmelden / inloggen