Door community (initieel Best Well), Op don 14 sep 2017 16:33, 0 reacties, nieuws

Arjan Bos van de website Earth Matters valt volledig door de mand


Arjan Bos van de website Earth Matters valt volledig door de mand in zijn poging om zijn gezicht op een komische manier te redden met onderstaande video.De maskers zijn natuurlijk leuk bedacht, maar hij lijkt zich vooral op Martin Vrijland te richten en dat is begrijpelijk, want vooral ik kaartte hem recentelijk aan als 1 van de personen die bezig is ‘kritisch nadenken’ te koppelen aan wollige verhalen en desinfo. Arjan beweerde zelfs in een recent interview bij weer een zoveelste verschijning in de alternatieve media, Lilian Ferru (zie hier), dat hij 50 dagen gevast zou hebben. Vijftig dagen zonder eten. Dat is knap want er zijn hongerstakers dood gegaan na 50 dagen niet eten. Ook hoor je Arjan wollige verhalen vertellen over een vriend die in zijn opa veranderde en zie je hem het 666 handgebaar maken op 1 van zijn filmpjes. We gaan het maar niet hebben over de 33 k volgers op Facebook. Dat getal wordt alleen herkend door mensen met een neus voor de vrijmetselarij. Veel interessanter wordt het echter als Arjan zichzelf in onderstaand filmpje ontmaskert.

Natuurlijk heb ik Arjan een compliment gegeven voor de grappige setting en ik heb mijn excuus aangeboden voor het gemiste dagje golf (wat hij ongetwijfeld “sarcastisch” bedoelde). Het is overigens interessant om te zien hoe die alternatieve media zo “professioneel” kunnen filmen en editen. Maar dat komt wellicht omdat Earth Matters een goedlopende business is? Er is nogal wat geknipt en geplakt in onderstaand filmpje en Arjan komt nogal quasi relaxt over. Het is namelijk best een probleem om uit te leggen dat je in de bijstand zit én tegelijk een stichting en meerdere BV’s binnen een holding hebt. Ik kan me niet heugen dat er een bijstandsuitkering verstrekt wordt als je dergelijke dingen op je naam hebt staan. Op het moment dat je met zo’n bruin gekleurde kop (zie interview Lilian Ferru) zojuist teruggekomen bent van een vakantie in Kroatië, moet je toch echt wel iets meer te besteden hebben dan een bijstandsuitkering? En moet je dan niet verplicht solliciteren en vrijwilligerswerk doen? Of doet Arjan dat vrijwilligerswerk voor zijn eigen stichting? Welnu, als je geld hebt om al die reisjes te betalen, dan ben je misschien ook wel in staat om een salaris uit de stichting of uit je BV’s te halen. Die bijstandsuitkering is dus onzin. Of Arjan heeft hier zojuist zijn AIVD-bijstand gedefinieerd?

Hoe kan het eigenlijk dat Stichting Earth Matters een ANBI is? Dus de staat heeft de donaties aan Earth-Matters fiscaal aftrekbaar gemaakt? Daaruit zou je dus kunnen concluderen dat er in ieder geval op zijn zachtst gezegd “niet al te veel kritiek richting de staat geuit zal mogen worden”. Arjan zegt dat in alle BV’s ongeveer € 120.000 is omgezet. Hij heeft het over 2 BV’s in een holding; dus dat is € 240.000. Wat er in die BV’s gebeurt, is dan wel interessant om nog eens te horen. Arjan zegt dat hij daar € 5.000 van heeft kunnen “toucheren”. Dat is een mooi gekozen woord, maar laten we zeggen dat hij dat privé opgenomen heeft. Dat is € 416 per maand. De rest zou aangevuld zijn door de bijstandsuitkering. Maar hoe kan het dat Arjan een stichting en meerdere BV’s heeft terwijl hij in de bijstand zit? Hoe kan het dat Arjan zoveel omzet in BV’s draait en zichzelf niet op de loonlijst kan zetten? Mag je überhaupt BV’s en een stichting hebben als je een uitkering hebt? Nee, natuurlijk niet. Dat is je reinste kolder.

Waarom zo inzoomen op deze man? Welnu, het wordt eens tijd dat mensen gaan inzien achter wat voor figuren ze aanrennen in de alternatieve media. Deze man lijkt alles wat ikzelf de afgelopen jaren heb meegemaakt te kopiëren. Zo ben ik daadwerkelijk mijn huis uitgezet en ben ik daadwerkelijk noodgedwongen antikraak moeten gaan wonen (lees hier). Ook Arjan hangt nu zo’n verhaal op. Ik begin een website met de naam ‘Beyondthematrix’ en Arjan Bos begint met een YouTube filmpjes reeks genaamd ‘Unmatrix’. Hij zegt een bijstansduitkering te hebben terwijl hij een stichting heeft. Ik heb ervaren dat het aanvragen van een uitkering op alle fronten tegen wordt gewerkt en dat ik de Stichting Martin Vrijland op zou moeten heffen alvorens de aanvraag überhaupt in behandeling genomen zou worden (met nog steeds het risico op afwijzing van de uitkering). Ik heb dit zelfs aangevochten bij de rechtbank, met negatief resultaat. Wat deze man beweert is dus absoluut onmogelijk en staat volledig haaks op de praktijk. Het alternatief is dat hier sprake is van een verkapte vorm van staatshulp. Of Arjan vertelt gewoon fabeltjes. Al die reisjes die hij maakt (zie het YouTube Kanaal van Earth Matters) kun je echt niet betalen als je in de bijstand zit. Bovendien gaan die dan aan de bel trekken.

Dus los van de poging om er met “gevoel voor humor” onderuit te draaien, kunnen we bijna niet anders dan concluderen dat deze man een AIVD-shill is. En zoals ik in dit artikel heb uitgelegd, kunnen AIVD-shills dat nooit toegeven, maar zullen zij altijd hun verhaal moeten blijven verdedigen.

Arjan is, naast Guido Jonkers van WantToKnow, één van de meest actieve promotors van de verhalen van Martijn van Staveren (zie hier toelichting 1 en toelichting 2). Martijn deed verwoede pogingen mij te paaien en ik vroeg hem of dit misschien te maken had met het aanboren van de Duitse lezingen-markt. Er worden namelijk tienduizenden euro’s aan lezingengelden binnen gehengeld met de verhalen van Martijn van Staveren en Duitsland lijkt de nieuwe open markt te zijn. Martijn volgde hiervoor zelfs een cursus Duits. Zijn verhalen, die je na de eerste lezing waarschijnlijk nog steeds niet helemaal begrijpt, zorgen ervoor dat je geprikkeld wordt om nog maar eens de volgende lezing te volgen (tegen betaling). Ook kun je DVD’s en CD’s kopen. U begrijpt dat dit een goede cash cow is. Ook promoot Arjan’s site Earth Matters de verhalen van Ronald Bernard. Deze man lijkt ook weer uit te zijn op geld voor zijn op te richten Blije Bank.

Zoals ik begin september al schreef, is de alternatieve media mijns inziens volledig door de mand gevallen. Ik denk inderdaad dat deze is opgezet door de AIVD met als doel: toewerken naar een alibi voor de oprichting van een Ministerie van Waarheid. Het is jammer dat zoveel mensen verblind zijn door de mooie praatjes van de frontmannen van deze alternatieve media met hun ogenschijnlijk geloofwaardige complot-ontmaskeringen. Zij vermengen waarheid met pulp en die blendermix zorgt straks voor het legitimeren van het stigma ‘nepnieuws’ vanuit de staat. En dat is een ideaal alibi voor Facebook-censuur en de vorming van een Ministerie van Waarheid. Dat zou zeer kwalijk zijn. En daarom is het genoeg geweest.
Annotaties:
aanmelden / inloggen