Door community (initieel P.uncia), Op zat 25 aug 2012 13:57, 1 reacties, nieuws

Arrestatieplan voor Julian Assange gelektEen politieman heeft per ongeluk de plannen onthuld om Wikileaks-oprichter Julian Assange te arresteren als die de Ecuadoraanse ambassade verlaat. Een fotograaf maakte een foto van het document.

Het document dat de politieman bijhad, maakt duidelijk dat de Britse politie vastbesloten is om 'onder alle omstandigheden' Julian Assange te arresteren zodra die het gebouw verlaat.

'Het document zijn de nota's van een politieman tijdens een briefing', zegt een woordvoerder van Scotland Yard. 'Ons doel is Julian Assange te arresteren voor de schending van de probatievoorwaarden. In geen geval zou een arrestatie worden gedaan die in strijd is met de diplomatieke onschendbaarheid.'

De Wikileaks-oprichter verblijft al twee maanden in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, omdat hij niet aan Zweden wil uitgeleverd worden in verband met een verkrachtingszaak.

Assange vreest dat Zweden hem vervolgens zal uitleveren aan de Verenigde Staten, die hem willen vervolgen voor het publiceren van honderdduizenden geheime diplomatieke memo's, onder andere over de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Ecuador heeft Assange onlangs politiek asiel toegekend. Volgens het land had Londen ermee gedreigd om zijn ambassade te bestormen, maar de Britse minister van Buitenlandse Zaken heeft dat ontkend.
Annotaties:
| #187026 | 25-08-2012 16:14 | Hannus
Sure, een agent die voor de ambassade loopt te kuieren met een vertrouwelijk document voor iedereen duidelijk zichtbaar onder zijn arm. Alsof er geen richtlijnen bestaan hoe je met dat soort dingen om moet gaan. Mijn goedgelovigheid wordt iedere dag opnieuw op de proef gesteld.
Hannus's avatar
aanmelden / inloggen