Door IndeWaanvandeWeek, Op zat 11 dec 2010 07:52, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Assange heeft toch niets te verbergen?

Een paar weken geleden schreef ik over privacy en over hoe mensen er in mijn ogen niet genoeg bij stil staan dat we daar zuinig op moeten zijn. Het is namelijk een groot goed. Ik probeerde aan te geven hoe gevaarlijk databases met persoonsgebonden informatie in verkeerde handen kunnen zijn. De jacht op Julian Assange van afgelopen week heeft aangetoond dat het minder ondenkbaar is dan het lijkt dat een overheid, die al die informatie beheert, de regels overtreedt om een bepaald doel te bereiken. ...
Annotaties:
| #119969 | 11-12-2010 09:53 | Denneb
Kentekenregistratie, vingerafdrukregistratie, DNA-registratie, camerabeelden registratie, internetgegevens registratie, naast alle gebruikelijke papieren registratie - dit allemaal is de kenmerk van de Ultieme Totalitaire Regime.

De overheid is er niet voor de burger, de overheid is hier om de burger in het gareel te houden ten bate van paar hoog geplaatste profiteurs.

Je heb het recht om te zwijgen en het recht om volledig te gehoorzamen. Je heb niets te verbergen, daarom wordt je altijd volledig onderzocht.

Bcpothoven had zijn artikel waarschijnlijk al eerder klaar want er is nog een leuke feit erbij gekomen - Julian Assange is voor de Nobel Prijs voorgesteld.

Wat een hypocrisie - we moesten van de statsgecontroleerde media kijken naar een ceremonie over een Chinees dissident Xiaobo die niemand in zijn eigen land kent, terwijl de meest bekende westerse dissident Julian Assange door middel van verkrachting van de Engelse jurisprudentie in een gevangenis vast word gehouden.
Denneb's avatar
aanmelden / inloggen