Door Witte Haai, Op zon 14 sep 2014 21:07, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Australië stuurt 600 troepen naar Midden-Oosten in strijd tegen IS

Australië, dat deelneemt aan de door de Verenigde Staten opgezette internationale coalitie die de strijd wil aanbinden met Islamitische Staat (IS), gaat 600 troepen naar het Midden-Oosten sturen. De Australische soldaten reizen de komende week naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar het is de bedoeling dat ze op termijn ingezet worden in Irak. Dat heeft de Australische eerste minister Tony Abbott aangekondigd.


Abbott (foto) spreekt van een “evenwichtige” bijdrage van zijn land. “Australië is bereid zich te engageren wegens de dreiging die uitgaat van deze moorddadige doodscultuur”, verwees hij tijdens zijn aankondiging naar...
Annotaties:
| #219567 | 15-09-2014 09:35 | Paul2
Wespennest,bewust in leven gehouden door het Westen:

Ten eerste komt de combinatie 'gematigde rebellen' in het echt niet veel voor. Milities die volgens de Amerikanen in die categorie vallen, bestaan niet zelden uit geharde islamisten, die er geen been in zien samen op te trekken met het Syrische filiaal van Al-Kaida. Dat roept vragen op over een toekomst na IS.

Assad
Zorgelijk is ook dat de gematigde rebellen er al jaren niet in slagen een eenheid te vormen. De Amerikaanse trainingen in Jordanië hebben niet tot verbetering geleid. Zo schreef de New York Times dat een Syrische rebel die in Jordanië samen met de Amerikanen operaties coördineerde, na terugkomst in Syrië gevangen werd genomen door de rebellen die hij had moeten verenigen.

Los van hun kracht en hun aard, is het de vraag of de 'gematigden' de noodzaak zien van Obama's plannen. De meeste rebellen in Syrië willen allereerst vechten tegen het regime van president Assad, en pas in tweede (laatste) instantie tegen IS. Hen overtuigen dat ze nu de Amerikanen moeten helpen in de strijd tegen IS, is Obama's allereerste opgave.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3748060/2014/09/15/De-brede-coalitie-van-Obama-is-voorlopig-zo-breed-nog-niet.dhtmlp
aanmelden / inloggen