Door community (initieel Paul2), Op don 7 feb 2013 10:21, 3 reacties, nieuws

Babyboomers zijn stuk minder gezond dan generatie ervoor

Ondanks de medische vooruitgang zijn babyboomers momenteel minder gezond dan hun ouders op deze leeftijd waren. Obesitas en een gebrek aan beweging eisen hun tol, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.Slechts 13 procent van de babyboomers, die geboren zijn in de eerste twintig jaar na de Tweede Wereldoorlog, verkeert op middelbare leeftijd nog in 'excellente gezondheid'. Toen hun ouders die leeftijd hadden, was 32 procent nog zo gezond.

'De babyboomgeneratie heeft een reputatie van actief zijn en het uitstellen van hun pensioen. Maar dat beeld leek niet overeen te komen met wat artsen in hun spreekkamers zagen', aldus hoofdonderzoeker Dana King van de West Virginia University School of Medicine. 'Daarom besloten we hen te vergelijken met de generatie ervoor op diezelfde leeftijd.'

39 procent van de onderzochte babyboomers (tegenwoordig tussen de 46 en 64 jaar oud) had ernstig overgewicht, wat een generatie eerder maar 29 procent was. Ongeveer 16 procent van de babyboomers heeft diabetes, in tegenstelling tot 12 procent van hun ouders vroeger. Tegenwoordig hebben bovendien twee keer zoveel mensen op middelbare leeftijd een wandelstok of rollator nodig. Een opsteker voor de babyboomers is wel dat zij minder roken en minder vaak een hartaanval krijgen.
Annotaties:
| #196809 | 07-02-2013 15:24 | Nico de Geit
Het onderzoek is in de VS gedaan. Het is bekend dat de Amerikaanse cultuur uiterst destructief is. Nergens ter wereld zijn de mensen zo ziek als in de VS. De westerse manier van leven gaat rond als een virus, erger dan de pest.
Nico de Geit's avatar
| #196822 | 07-02-2013 20:58 | SoSeg
Babyboomers stuk minder gezond, en die trend zal doorzetten. Onvermijdelijk als gevolg van verminderde cellulaire immuniteit en overactief antilichaam immuunsysteem (Th1 Th2 balans) agv toenemende aantal vaccinaties, toenemende straling, onvolledige en geraffineerde voeding, farmaceutische toxines, troep uit de lucht, persisterende contrails en stress. VS = Nederland. We voelen ons altijd een beetje superieur, maar of dat wel terecht is? @Nico, hoeveel mensen ken jij die kerngezond zijn en geen pillen slikken? Onze hamburgers zijn misschien iets kleiner en de bekers cola iets minder groot, maar deze zijn niet van een betere kwaliteit. Wij kunnen kiezen uit heel veel partijen/puppets on a string, nee, in Nederland is het veel beter dan in de VS (kuch).
SoSeg's avatar
| #196825 | 07-02-2013 21:58 | Nico de Geit
SoSeg,

De meeste mensen die ik ken zijn redelijk gezond. Nu ik er over nadenk ken ik ook wel wat mensen met een onmatig leefgedrag, en daar gaat het inderdaad niet zo best mee.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen