Door spaceman, Op vri 27 mei 2016 17:03, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

Bacteriën in de darm beïnvloeden hersenen en hartDe orthomoleculaire voedingswetenschap schrijdt met rasse schreden voort, hoewel het woordje “denderen” beter op zijn plaats is. Bijna dagelijks rollen via vakliteratuur en digitale nieuwsbrieven tientallen onderzoeksrapporten over mijn schrijftafel. Ik loop er soms amechtig achteraan in een poging al die fascinerende nieuwe inzichten zo goed mogelijk bij te houden. Zo is er recentelijk heel wat research verricht op het gebied van het microbioom, de verzameling van miljarden micro-organismen die zich genesteld hebben in onze darmen. In wat aanvankelijk een ongestructureerde bende leek, hebben onderzoekers allerlei patronen kunnen...
Annotaties:
| #251375 | 27-05-2016 17:43 | feniks
Gewoon absurd hoe de kwakzalverij van “orthomoleculaire voedingswetenschap” degelijk medisch wetenschappelijk onderzoek misbruikt om zichzelf te verantwoorden.

Het “Human Microbiome Project” heeft niets te maken met “orthomoleculaire voedingswetenschap”.
De nieuwe inzichten over verschillende ziektes en bacteriën die in dit artikel worden beschreven, hebben niets te maken met “orthomoleculaire voedingswetenschap”.
Maar zoek eens eventjes in Pubmed voor wetenschappelijke publicaties over “orthomolecular”, en je vind er maar 7 (allemaal in obscure “vakbladen”) in de afgelopen jaren.

Maar toch beweert de auteur dat –aan de hand van dit onderzoek- “De orthomoleculaire voedingswetenschap schrijdt met rasse schreden voort”. Dit artikel is dus gewoon pure propaganda die degelijk onderzoek misbruikt om kwakzalverij te promoten!
| #251380 | 27-05-2016 19:40 | spaceman
A neurologist explains the power of your microbiome to heal and protect your brain.

Healthy Gut, Healthy Brain

https://experiencelife.com/article/healthy-gut-healthy-brain/
spaceman's avatar
aanmelden / inloggen