Door community (initieel Urubin), Op din 25 feb 2014 01:25, 0 reacties,    

Bananenrepubliek Nederland

Toine-MandersVroeger toen ik als jong knaapje nog naar school ging leerden we over het verschil tussen het "vrije westen" en de verschillende toenmalige dictaturen. Een van de kenmerken volgens onze leraar maatschappij leer was dat in een Rechtstaat zoals we kennen in Nederland en een dictatuur zoals destijds Irak was dat daar mensen werden vastgezet zonder enige vorm van proces.

Dat gaf me een fijn gevoel om in een land als Nederland te leven waar rechtspraak er voor zorgde dat iedere inwoner verzekerd was van een eerlijk proces en niemand werd vastgezet zonder een gedegen onderzoek en uitspraak van een onpartijdige rechter. Heerlijk was die illusie, want nu jaren later weet ik wel beter. Er zullen vast nog wel mensen bestaan die nog geloven in het sprookje van onze rechtstaat en tja die hebben nog steeds dat fijne gevoel dat erbij hoort. Bent u een van deze mensen, dan adviseer ik u niet verder te lezen, want ik sta op het punt deze illusie door te prikken als de luchtbel die het is.

Nederland is namelijk net zo verrot als eender welke willekeurige bananenrepubliek ook en ja ook hier wordt u vastgezet zonder enige vorm van proces of zelfs maar een aanklacht.Wie dat niet geloofd, moet maar eens kijken naar de zaak van Toine Manders, Voormalig lijsttrekker van de Libertarische Partij die op last van de Fiod op in de laatste week van januari 2013 is vastgezet en nu 90 dagen later een verlenging van nog eens 90 dagen voorlopige hechtenis heeft gekregen en dat terwijl er nog steeds niet eens een formele aanklacht tegen hem is ingediend! Ja u leest het goed, in Nederland wordt u zonder blikken of blozen een half jaar vastgezet zonder proces of zelfs aar een aanklacht. Ligt dat aan ij of wordt in ieder geval gevoelsmatig het verschil tussen een dictatuur en onze rechtstaat steeds kleiner?

Dit alles voltrekt zich in een land waar mishandelend tuig binnen een dag weer vrij rond lopen. Waar de moordenaar van Pim Fortuyn op verlof mag met beveiliging op kosten van u en mij. Waar pedo's in bescherming worden genomen. Ja, daar maakt de overheid zich niet druk om. Maar als je aan “hun” bronnen van inkomsten komt, ook al is het legaal, dan grijpen ze in en doet de rechtstaat even niet ter zake. Dan is geen methode te zwaar of te extreem. Het is glashelder waar de prio's liggen van de Roverheid.

Welkom in bananenrepubliek Nederland.
Annotaties:
aanmelden / inloggen