Door community (initieel Best Well), Op vri 1 jun 2018 12:01, 0 reacties, nieuws

Belevingsvlucht Lelystad airport geeft een vertekend beeld

Hoe zet je iedereen op het verkeerde been?
Stap 1
Neem een spiksplinternieuw vliegtuig dat al 40 % stiller is dan de huidige vliegtuigen

https://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/nieuwe-boeing-737-max-veel-stiller


Stap2
Zorg dat het vliegtuig onbelast is dat wil zeggen 8 ton minder dan onder normale omstandigheden.

https://satlonline.nl/Belevingsvlucht

Stap 3

vlieg veel langzamer dan normaal ongeveer 0p 2/3 van de gebruikelijke snelheid en op een grotere hoogte dan de bedoelde vlieghoogte


https://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/belevingsvlucht-valt-vooral-mee


Wanneer de werkelijke geluidsnormen straks toch weer hoger uitvallen dan met de ons voorgespiegelde belevingsvlucht wordt er dus te laag te zwaar en te hard gevlogen met oude toestellen en moeten deze geluidsnorm overschrijdende toestellen maar van deze routes geweerd gaan worden.LELYSTAD - De 'belevingsvlucht' die het ministerie van Infrastructuur woensdag uitvoert om inwoners van zes provincies te laten horen wat zij gaan meemaken als Lelystad Airport is uitgebreid, is een "niet-realistische vliegshow". Dat vinden vrijwel alle actievoerders tegen de voorgenomen uitbreiding van het vliegveld in Lelystad.

Lelystad moet vanaf 2020 een groot deel van de vakantievluchten gaan overnemen van Schiphol.

Het ministerie laat woensdag tussen 15.30 en 21.30 uur een Boeing 737-800 van Transavia op alle beoogde vertrek- en aankomstroutes vanaf Lelystad Airport vliegen.

Bewoners kunnen via internet (belevingsvlucht.nl) direct laten weten hoe ze het geluid hebben ervaren. Het ministerie meet de geluidshinder zelf ook op elf punten, maar heeft al laten weten dat de belevingsvlucht geen rol zal spelen in verdere besluitvorming.

"Een Boeing die één keer overkomt, is wel wat anders dan vijftig van zulke vluchten per dag over je huis”, vindt de Edese wethouder Leon Meijer (luchtvaart). Volgens de actiegroepen zullen vakantievluchten veel zwaarder beladen zijn en dus meer herrie maken. Bovendien worden schadelijke milieu-effecten van het vliegverkeer niet gemeten.

Het ministerie komt volgende week maandag met resultaten van de belevingsvlucht. De actiegroepen demonstreren op 23 juni in Zwolle tegen de luchtvaartgroei.
Annotaties:
aanmelden / inloggen