Door community (initieel Best Well), Op vri 23 feb 2018 14:41, 1 reacties, nieuws

Berlijnse politieagent vertelt: De statistiek wordt gemanipuleerd!(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Fritz* (naam veranderd) dient al vele jaren lang als politieagent in Berlijn. Hij kent de patrouilledienst heel goed en weet wat er in werkelijkheid achter de coulissen gebeurt. Hij kwam onlangs naar me toe en we gingen een kop koffie drinken voor een gesprek onder vier ogen. Hij vertelde me ongelooflijke details, verhalen uit het huidige dagelijkse leven van de politie in Berlijn, die ik u niet wil en moet onthouden. Hij wordt geplaagd door zijn geweten en de kennis rondom de ten hemel schreiende onrechtvaardigheid deed hem uit de school klappen. Ondanks mogelijke represailles en consequenties tegen zijn persoon. Ik geef zijn verhalen over de meest verschillende zaken hieronder letterlijk respectievelijk inhoudelijk juist weer:

journalistenwatch

In Berlijn bestaat in het Intranet van de politie een “beeld van de criminaliteitssituatie” (een informatiesite), waarin een geselecteerde groep collega´s inzicht heeft en daar wordt geïnformeerd over actuele zaken, statistieken en arrestaties. Ik heb ook toegang, omdat ik rechtstreeks te maken heb met de straatcriminaliteit. Deze informatiesite maakt een lijst op van foto´s, namen en de toedracht, het uiterlijk van verdachten respectievelijk daders in misdaadzaken. Wie dat leest, weet dat hier veel buitenlandse daders bij zijn. Ook zulke die eigenlijk een Duits paspoort hebben, maar daders met een migratieachtergrond zijn. Er was een geval in een vluchtelingencentrum waar twee mannen een jongen seksueel misbruikt hadden en daarvoor gearresteerd werden. Deze zaak verdween op onverklaarbare wijze naderhand uit de interne lijst in het “beeld van de criminaliteitssituatie”. In september was er dan nog een ander geval waar een vrouw lag te zonnebaden, in slaap viel en er plotseling een naakte Arabier op haar lag die haar wilde verkrachten. Toen ze zich verzette, verwondde hij haar zo zwaar, dat zij in het ziekenhuis behandeld moest worden. De man werd gearresteerd, kwam in voorarrest en was daarvoor al bij de politie bekend. Hij was nog in 2016 kort daarvoor uit de gevangenis ontslagen. Ook deze zaak verdween naderhand en ook zoek je tevergeefs naar een persmededeling hierover.

Er zijn nog andere zaken, die niet direct met de site te maken hebben, maar het dagelijks leven in de dienst betreffen. We werden bijvoorbeeld tweemaal naar een zaak geroepen waar een prostitué een vluchteling als klant had. Deze deed tijdens de daad zijn condoom af, en toen de vrouw daarop weigerde, probeerde hij haar handtas te roven. De voor directe maatregelen verantwoordelijke recherche probeert hier constant delicten te bagatelliseren om zichzelf werk te besparen. Omdat de prostitué geen Duits sprak, bood de recherche haar aan dat zij haar getuigenis ook op een ander moment zou kunnen doen, omdat er op zo´n korte termijn geen tolk ter beschikking was, hoewel uit ervaring de conclusie voor de hand ligt dat de getuigenis daarna nooit wordt gedaan. Dat was dus ook zo en ik heb nooit meer iets van de dame gehoord.

Dan was er ook nog een roofoverval op een toerist, die zwaargewond werd door messteken: signalement van de daders ⟶ Arabisch ogende mannen! Opnieuw niet genoemd door de persafdeling van de politie van Berlijn.

Een andere zaak vond plaats in de straatprostitutie, waar men een bewusteloze Syriër had gevonden met sterke bloedingen aan zijn hoofd. Toen hij bij bewustzijn kwam en ondervraagd werd, vertelde hij dat hij alleen maar gevallen zou zijn en men kon gerust een vriend van hem bellen om dit te bevestigen. De verdenking lag voor de hand dat de Syriër ruzie had gehad met een pooier. Ook deze zaak werd niet opgenomen, maar genegeerd, hoewel het duidelijk was dat het om een delict ging.

Enige tijd geleden werd een man door een groep mannen tijdens een vechtpartij van achteren aangevallen, die hem met 19 messteken in zijn rug regelrecht afslachtte (hij overleefde). De volgende dag al werden alle drie gearresteerde verdachten alweer vrijgelaten en werd er ALLEEN MAAR aangifte gedaan wegens het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel, hoewel de toestand van het slachtoffer bij 19 messteken voor meer in aanmerking gekomen zou zijn. Bijvoorbeeld intentie om te doden respectievelijk poging tot doodslag. Onmiddellijke maatregelen van de politie zoals sporenonderzoek, verhoor enz. bleven achterwege!

Veel gevallen met toebrengen van lichamelijk letsel worden niet meer als poging tot doodslag opgenomen, hoewel men dat eigenlijk wel zou moeten doen. En in Berlijn vonden het afgelopen jaar meer moorden plaats. De pogingen tot doodslag vallen echter overwegend onder het toebrengen van lichamelijk letsel en worden daar meegerekend. Eén zaak maakt dit behoorlijk duidelijk. Een ruzie tussen twee buitenlanders in een bar escaleerde en eentje verliet de bar, ging weg en kwam een half uur later met een vuurwapen terug om de ander daarmee in de buik te schieten. Deze zaak werd behandeld als het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel, hoewel dit een duidelijk geplande daad met genoeg tijd ertussen was. Poging tot moord zou erin gezeten hebben of in ieder geval doodslag. De man moest een noodoperatie ondergaan, omdat zijn buik geperforeerd was.

In Berlin-Wilmersdorf en Berlin-Steglitz kwam het een poosje geleden tot vier verkrachtingen. Daarvoor kwam een vluchteling voor de rechtbank. Deze melding heb ik uit de burger-pers; de politie-pers heeft dit volgens mij helemaal niet behandeld en ook in de lijst op het intranet was hierover niets te vinden.

Bovendien: toen de vluchtelingencrisis losbrak, wilde de politievakbond de collega´s ontlasten en drukte door dat de migranten/vluchtelingen niet meer wegens illegale binnenkomst aangegeven hoefden worden en rechtstreeks in een onderkomen kwamen. In principe gaat het daarbij om straf-verhindering, en al die overtredingen tegen de verblijfswet bleven zodoende onbestraft. Voor deze capitulatie voor de toestanden liet de vakbond zich echter bejubelen, omdat het een enorme ontlasting van de werkdruk betekende.

Dit is alleen hetgeen ik zelf gezien heb. Veel politieagenten maken soortgelijke dingen mee, doen hun mond echter niet open, omdat ze of al veel te verliezen hebben, bijv. hun huis, gezin en dergelijke, of juist een krediet hebben opgenomen om een bestaan op te bouwen. Vooral jonge collega´s, die juist hun eerste auto en huis op de pof gekocht hebben, houden zich stil, hoewel ze afweten van de toestanden. Ze trekken echter liever naar de goede Berlijnse buurten en sturen hun kinderen naar privéscholen dan daar te wonen waar ze meestal werken. Maar heel weinigen durven iets te doen. Bijvoorbeeld de video van de trapschopper van het metrostation Hermannstrße, dat immers viraal ging op de sociale netwerken, werd eerst illegaal door iemand van het intranet gehaald en publiek gemaakt. Pas toen de video al op internet stond, verspreidde de politie foto´s van de daders. Als dit lek er niet geweest zou zijn, dan zou men de daders vermoedelijk nooit hebben gevonden.

Bron:
www.journalistenwatch.com


Dat gaat langzaam hier naartoe:

Annotaties:
| #262107 | 24-02-2018 01:46 | G.B. Wolf
't Schijnt, dat al die arabieren hun leuter nogal 'los in de broek' hebben hangen. Tijd voor besnijdenis, maar dan die eikel eraf? Dan laten ze het wel uit hun hoofd.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen