Door feniks, Op din 1 maa 2016 20:08, 66 reacties, all rights reserved

Bewijs dat Zika virus Guillain-Barré syndrome kan veroorzaken

De Lancet heeft zojuist de resultaten gepubliceerd van een case-control studie die aantonen dat het Zika virus Guillain-Barré syndrome (GBS) kan veroorzaken.

Tijdens de zika-epidemie in Frans-Polynesië, waren er plots 42 gevallen van GBS. Het eerste geval van GBS verscheen zo’n 5 weken na de uitbraak van zika op Frans-Polynesië. De meeste gevallen waren enkele weken na de piek in de epidemie.

Deze 42 patiënten werden daarom vergeleken met enerzijds een groep van 98 willekeurige patiënten, en anderzijds met een groep van 70 patiënten die ziek waren met zika-virus-infectie.

39/42 GBS patiënten hadden zika-IgM-antilichame,n wat betekent dat ze recent (1-2 weke eerder) waren geïnfecteerd. 37/42 waren ook recent (zo’n 6 dagen ervoor) ziek geweest, wat extra bewijs is dat ze de week ervoor met zika waren geïnfecteerd.

In de controlegroep van willekeurige patiënten waren er maar 35/98 die zika-IgM-antilichamen of zika-IgG-antilichamen hadden. Het feite dat nagenoeg alle GBS patiënten recent een zika-infectie hadden gehad en het feit dat er een overduidelijk verschil is tussen de twee groepen, toont aan dat er wel degelijk een verband is tussen zika en GBS. Aangezien GBS meestal optreedt na een recente infectie, kan zika dus wel degelijk als de oorzaak aanzien worden.
Annotaties:
| #247901 | 01-03-2016 22:46 | ouwe knar
gr1_lrg.jpg groter

Interessante grafiek uit het onderzoek.
1200 infecties en 6!!!!! Guillain-Barré gevallen. Oef.
3600 infecties en 5!!!! Guillain-Barré gevallen.

All patients with Guillain-Barré syndrome were of the AMAN type, characterised by distal motor nerve involvement, the absence of typical patterns and levels of anti-glycolipid antibodies, and faster recovery than usually observed in typical Guillain-Barré syndrome.
Hmmm, geen echte Guillain-Barré. Misschien toch iets met vergif?

IgM duidt op een accute infectie, IgG wil zeggen al eens eerder ergens genfecteerd. Dus wel virus, toen geen ziekte.
Wie weet hoeveel mensen al hun hele leven het virus met zich meedragen.

All 19% patients with anti-dengue IgM also had IgM against Zika virus, suggesting that the anti-dengue IgM response could result from cross-reactivity. ...
Plus nog veel moeilijk gedraai met een vage conclusie.


Kortom, ik ben onder de indruk van het semi wetenschappelijk gedoe in nota bene de Lancet.


.
ouwe knar's avatar
| #247903 | 01-03-2016 23:06 | spaceman
The Lancet is niet onfeilbaar @Ouwe Knar

The MMR vaccine controversy started with the 1998 publication of a fraudulent research paper in the medical journal The Lancet
spaceman's avatar
| #247909 | 01-03-2016 23:30 | ouwe knar
The published literature is clear: any insult to the developing fetal brain can cause microcephaly. Heavy industrial pollution would certainly qualify.

I've already reported on several sources of this birth defect in Brazil. They include: toxic pesticides; the Tdap vaccine; a larvicide which was dumped in water supplies; and anti-mosquito indoor sprays.

The Zika virus functions, in fact, as a cover story to divert attention from the true causes of a wide range of birth defects and neurological impairment.
http://www.sott.net/article/313423-Leaked-report-Petrochemicals-cause-microcephaly-not-Zika
ouwe knar's avatar
| #247931 | 02-03-2016 18:29 | feniks
Ouwe knar: Er zijn inderdaad verschillende zaken die microcefalie KUNNEN veroorzaken. Lees gewoon eventjes op wikepedia. Maar dat betekent nog niet dat alles wat Rappoport beweert ook DAADWERKELIJK microcefalie veroorzaakt. Meer nog, de pseudowetenschappelijke beweringen van Rappoport “divert attention from the true causes”, want hij geeft geen enkel degelijk bewijs voor zijn beweringen over Tdap of pesticides. De stijging in het aantal microcefalie-gevallen in Brazilië is ook te zien in gebieden waar het pesticide niet werd gebruikt. En Tdap vaccinatie gebeurt in het derde trimester van de zwangerschap, terwijl microcefalie al ontwikkeld in het eerste trimester. Wat hij dus beweert, houdt geen steek!

Maar ja, een ouwe knar begrijpt dat misschien allemaal niet (of blijft het maar negeren nadat ik dit al meerdere malen heb gepost op zaplog), en wenst maar al te graag zo’n propaganda te geloven?
| #247932 | 02-03-2016 18:39 | feniks
…zucht, hier gaan we weer…
Spaceman begint weer met een hoop kritiek te geven, zonder echt te begrijpen waarover het gaat.
Toch 1 positief puntje: jij hebt naar de studie gekeken. In een ander draadje blijf jij ondertussen maar weigeren om zelfs maar te kijken naar de studies die jouw ongelijk aantonen!

Maar toch kom je dan hier weer af met een hoop insinuaties en misinterpretaties, die aantonen dat je maar heel weinig echt begrijpt van wat er allemaal in die studie werd gevonden, en hoe je dat moet plaatsen in de algemene kennis.Zoals
“Hmmm, geen echte Guillain-Barré.”

Er zijn een aantal types van GBS, en de tekst die jij citeert, toont aan dat het in dit geval over één bepaald type gaat. Dus wel “echte” GBS. Jij begreep die zin dus gewoonweg niet.

“IgG wil zeggen al eens eerder ergens geïnfecteerd. […] Wie weet hoeveel mensen al hun hele leven het virus met zich meedragen.”

Het antwoord staat in de studie, maar dat had jij dus helemaal niet door: hoeveel waren er IgG-positief en IgM-negatief? Dat zijn er maar 2/42! Dus slechts 2 waarbij het IgM al verdwenen was e ndie dus iets langer dan 2 weken geleden geïnfecteerd waren! Toont weer aan dat jij degelijke studies niet echt correct kunt interpreteren!

“moeilijk gedraai”

Misschien "moeilijk" voor jou om te begrijpen wat daar staat. EN dan denk je al snel dat het "gedraai" is. Maar iedereen met een beetje kennis van immunologie is vertrouwd met cross-reactiviteit van antilichamen voor de antigenen van nauw verwante pathogenen. En dan is dat een heel logische zin.

Kortom, ik ben helemaal niet “onder de indruk van het semi wetenschappelijk gedoe” dat jij hier post, in een poging om toch maar weer kritiek op mij te kunnen geven. Jij negeert gewoon degelijk wetenschappelijk ondezoek, enkel om “zwart” te kunnen zeggen wanneer ik “wit” zeg. Kinderachtig.
| #247933 | 02-03-2016 19:05 | spaceman
Spaceman begint weer met een hoop kritiek te geven, zonder echt te begrijpen waarover het gaat.


Oh @Feniks? Waar lever ik dan kritiek? Ik haal alleen maar wat aan en vraag alleen kritisch te lezen. En ik zou hééééél voorzichtig zijn met je bewering dat ik niet begrijp waar het over gaat.Je zou nog eens verbaasd kunnen staan.Maar lever ik kritiek?
spaceman's avatar
| #247934 | 02-03-2016 19:09 | ouwe knar
enkel om “zwart” te kunnen zeggen wanneer ik “wit” zeg. Kinderachtig.
Kijk zelf een even naar de door mij aangehaalde grafiek. Vind je het zelf ook geen kinderachtige grafiek? Beste cijfertjes goochelaar?
ouwe knar's avatar
| #247935 | 02-03-2016 19:19 | spaceman
@Feniks

Bovendien staat er in het kopje KAN..dus absoluut geen bewijs.
De meeste gevallen van GBS wordt veroorzaakt door een gewone infectie zoals een keelontsteking of diarree (Campylobacter jejuni)Bovendien.. zijn er zeldzame gevallen beschreven van GBS na een vaccinatie *grijns*
spaceman's avatar
| #247936 | 02-03-2016 19:39 | spaceman
@Feniks

Franse onderzoekers van het Institut Pasteur in Parijs hebben nu aanwijzingen dat het zika-virus ook neurologische aandoeningen, zoals GBS,
kan veroorzaken.


Dus jouw kopje dat er bewijs is, is dus niet correct.
spaceman's avatar
| #247937 | 02-03-2016 19:39 | Ness
Sjee laat je toch niet naaien door onzinnige uitspraken, spees. Guillain Barre is een SYNDROOM, dat wil zeggen, het is geen specifieke welomschreven ziekte maar een verzameling van symptomen waarmee je in feite alle kanten uitkan. Voordat er vaccinaties waren was dit syndroom volslagen onbekend. En heus, mensen vroeger wisten het een en ander over ziekten, al konden ze niet alles oplossen; maar dit syndroom is domweg NIEUW.

Buiten dat. Een paar mensen op een piepklein eilandje krijgen plots last van het syndroom. Naar voorafgaande vaccinaties is niet gevraagd, wil ik wedden.

Waar zijn de drommen GBS-lijders in Brazilië? Kan een 'ziekte', die niet in verband met Gardasil mag worden genoemd maar wel degelijk een effect van die kutprik is, in het ene land GBS opleveren en in het andere land te kleine koppies? Is de ziekte plots afhankelijk van landsgrenzen? Breekt uitsluitend uit op eilandjes? Zo ja, zullen we het maar een paspoort geven of zoiets? PHAH! Alleen farmahoeren krijgen zoiets doms in een van hun pornoblaadjes ge publiceerd.

Hier, een uitbraak van GBS: https://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak
Ness's avatar
| #247938 | 02-03-2016 19:44 | Ness
Sry ik gooi hierboven wat door elkaar. Maar Gardasil heeft hele rare effecten die gewoonlijk GBS worden genoemd maar tegenwoordig niet meer want mensen zouden GBS (terecht) aan vaccinaties gaan wijten, en Zika levert in Brasil te kleine koppies op maar geen GBS, maar In Colombia levert zika zogenaamd GBS op maar geen te kleine koppies. Komop heeh! Ik snap niet waarom jullie uberhaupt reageren op deze kul.
Ness's avatar
| #247939 | 02-03-2016 19:45 | spaceman
@Ness

De onderzoekers baseren zich op een eerdere uitbraak in 2014. er worden daar veel kippetjes gegeten *grijns*.
spaceman's avatar
| #247940 | 02-03-2016 19:49 | spaceman
@Ness

Patiënt2

Bron: De Zondag 22/11/2009 P. 2 http://makr.roularta.be/epaper/ShowPage.do?nextPage=true

"In Bonheiden werd een 62-jarige man opgenomen met ernstige symptomen van Guillain-Barré-Syndroom, een kwalijke spierziekte. Zijn familie zit een verband met het vaccin tegen de Mexicaanse griep, dat de man enkele weken geleden kreeg toegediend.

Dochter Sandra Van Moerkerke: "Volgens de gehandelende artsen zijn er drie mogelijke oorzaken voor de Guillain-Barré van papa: of een operatie, of een infectie, of een vaccinatie. De eersrte twee kunnen we vrijwel uitsluiten, dus blijft enkel het vaccin tegen de Mexicaanse griep over. Mama kreeg het als risicopatiënte en papa uit voorzorg ook. Hij is een hele actieve man die nog regelmatig gaat lopen, tot hij vorige week plots nog amper kon stappen. Ook in zijn gezicht vertoont hij verlammingsverschijnselen. Papa wordt momenteel kunstmatig beademd. Op internet vond ik meldingen van vergelijkbare voorvallen bij mensen die het Mexicaanse griepvaccin toegediend kregen toegediend."

De Britse krant 'The Mail' berichtte inderdaad onlangs over een geheime brief van de Health Protection Agency, waarin staat dat neurologen alert moeten zij nop een toename van de aandoening Guillain-Barré Syndroom (GBS), wat veroorzaakt kan worden door het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Bij GBS is er sprake van spierzwakte of verlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen tot een tijdelijke volledige verlamming. Bet Geukens, voorzitster van de Diagnosegroep Guillain-Barré: "Een vaccin - dat kan ook een gewone griepspuit zijn - kan in theorie inderdaad aan de basis liggen van GBS, maar dat is toch hoogst uitzonderlijk.
spaceman's avatar
| #247942 | 02-03-2016 19:58 | Ness
"GSK Argentina set a protocol at the hospital, and recruited several doctors working there," Marchese said. "These doctors took advantage of the many illiterate parents whom take their children for treatment by pressuring and forcing them into signing these 28-page consent forms and getting them involved in the trials."

Een baby is in Argentinië blijkbaar 93000:15= 6643 dollar waard; een peuleschil. Spuit maar dood dus. http://www.naturalnews.com/053160_GlaxoSmithKline_vaccine_trials_infant_deaths.html#
Ness's avatar
| #247945 | 02-03-2016 20:47 | feniks
Zika levert in Brasil te kleine koppies op maar geen GBS,

Nee, Ness, weeral fout. Er is een verhoogd aantal gevallen van GBS in Brazilië, en ook in Colombia, El Salvador, Suriname en Venezuela.
| #247947 | 02-03-2016 20:53 | spaceman
#Feniks

Man man man..waar is het verband met Zika? Kan ook door dengue zijn veroorzaakt. Pffff...wat klets je weer uit je nek.
spaceman's avatar
| #247948 | 02-03-2016 21:06 | spaceman
@Feniks

In een verklaring van 28 januari legt dr. Margaret Chan, de directeur-generaal van de WHO, een relatie tussen het Zika-virus en het ongewoon grote aantal gevallen van het Guillain-Barré Syndroom in Latijns-Amerika. Daarmee is het virus niet alleen gevaarlijk voor ongeboren kinderen, maar voor iedereen. Het Guillain-Barré Syndroom is een spierziekte, die zeer ernstige verlammingen kan veroorzaken. Het verband met het Zika-virus is nog niet onomstotelijk aangetoond.


https://www.spierziekten.nl/nieuws/artikel/zika-virus-lokt-mogelijk-guillain-barre-syndroom-uit/
spaceman's avatar
| #247949 | 02-03-2016 21:11 | feniks
Bovendien staat er in het kopje KAN..dus absoluut geen bewijs

En het misinterpreteren door Spaceman blijft maar doorgaan. Die “kan” betekent helemaal niet dat er aanwijzingen zijn. Die “kan” verwijst naar het feit dat niet iedereen GBS krijgt na een zika-infectie. Als in de zin “roken kan longkanker veroorzaken”. Dat weten we ook zeker, maar niet iedere roker krijgt longkanker.

Doe je dat misinterpreteren moedwillig of is het gewoon incompetent?
| #247950 | 02-03-2016 21:19 | feniks
Kan ook door dengue zijn veroorzaakt.

En het misinterpreteren door Spaceman blijft maar doorgaan. In het artikel is duidelijk te zien dat het over IgM tegen zika gaat, niet tegen dengue.

Elke discussie blijkt nutteloos. Dan moet ik me gewoon beperken tot het aanwijzen van jullie fouten, verdraaiingen en misinterpretaties, en van wat jullie allemaal negeren.
| #247952 | 02-03-2016 21:27 | spaceman
@Feniks

Exact. Je geeft zelf het antwoord al.Dus ik begrijp dan ook de zin van jouw artikel niet.Een bewijs...dat het..KAN? Ja en? Uiteraard...men is natuurlijk naarstig bezig een vaccin te ontwikkelen. Dat is toch de bedoeling van jouw artikel? Kijk jongens..het Zika KAN GBS veroorzaken dus neem maar lekker weer een prikje je. En ..oh..ja..in ben incompetent...hou er dus maar rekening mee ;)
spaceman's avatar
| #247953 | 02-03-2016 21:30 | feniks
Spaceman, ik begrijp je wartaal niet echt: Ben je tot het inzicht gekomen dat is aangetoond dat zika-infectie inderdaad bij sommige mensen tot GBS leidt?
| #247954 | 02-03-2016 21:43 | spaceman
@Feniks

Oh..dom figuur..dat het wellicht kan? Ja..het is een mogelijkheid maar staat m.i niet onomstotelijk vast.En wat ik bedoel: Jij legt de relatie tussen de toename van GBS in Zuid Amerika en het Zika maar daar is tot nu toe geen enkel bewijs voor.Er kunnen vele oorzaken voor GBS zijn..zelfs een vaccinatie alhoewel zeldzaam.En dengue is in die regio meestal de oorzaak van GBS.Maar ook het eten van onvoldoende verhitte kip.Dat bedoel ik dus.Dus om zomaar die relatie te leggen vind ik nogal prematuur vooral omdat hier maar één onderzoek betreft en geografisch is beperkt.
spaceman's avatar
| #247955 | 02-03-2016 22:05 | Ness
Er is precies 1 en slechts 1 oorzaak van GBS: vaccinaties. Blood brain barrier enzo. Laat je niks wijsmaken, spaceman. Als er nu veel gevallen van GBS optreden zal men wel bezig zijn met grootschalige vaccinatierondes - niet in Oiropa natuurlijk, wij krijgen pas gifprikken als ze voldoende zijn uitgetest op de mensen daar.
Bedenk dat voordat er vaccinaties waren, de 'ziekte' geheel en al onbekend was.
Ness's avatar
| #247957 | 02-03-2016 22:16 | spaceman
@Ness

Een veel groter probleem m.b.t het Zika virus is chikungunya. Dat baart veel grotere zorgen.Kan best zijn dat die mug is gemuteerd vandaar de uitbraak.
spaceman's avatar
| #247959 | 02-03-2016 22:25 | spaceman
Ach ja...wat ik al dacht:

Is het denkbaar dat er snel een vaccin tegen zika is?
Osterhaus: ‘Normaliter duurt het tien jaar voor er een vaccin is. Dat hebben we ook bij ebola gezien. Ik heb wel een idee hoe het sneller zou kunnen. Je kunt een brede vector maken, die al uitgebreid testen en daar dan een nieuw virus in stoppen. Zoiets doen we met griep ook elk jaar. Het vaccin is al in grote lijnen klaar en zodra bekend is welke griepstam eraan komt, is het vaccin in drie maanden op de markt. Zoiets moet ook mogelijk zijn met nieuwe virussen zoals zika en ebola. Maar ja, dan hebben we wel de steun nodig van kapitaalkrachtige partners als de farmaceutische industrie en de Bill & Me­linda Gates Foundation.’


bron Elsevier
spaceman's avatar
| #247960 | 02-03-2016 22:31 | Ness
Oh die mug is gemuteerd, ga daar maar van uit. Lees de geschiedenis van zika: tot 2007 in totaal 14! gevallen. En toen ineens een uitbraak op een piepklein eilandje, Yap. Virus was zeker meegereist met een banaan (??) En daarna volgden meer uitbraken, steeds op kleine eilandjes - experiment in de beginfase heh, men durfde nog niet het risico te nemen het op een continent los te laten. Dat er aan dat virus is gesleuteld, daar twijfel ik niet aan. https://en.wikipedia.org/wiki/Zika_virus#History

Maar GBS is een syndroom, geen specifieke ziekte, alhoewel het wel zo wordt gepresenteerd. Er zijn meer oorzaken bv van verlamming, of tintelingen, of spierzwakte, maar nu noemen ze alles wat er een beetje op lijkt GBS. Zelfde verhaal voor AIDS, ook een syndroom; op een gegeven moment vielen 47 verschillende ziekten onder 'het syndroom AIDS', en ging men ineens niet meer dood aan TBC maar aan *aids* kuch kuch.
Ness's avatar
| #247961 | 02-03-2016 22:34 | ouwe knar
Zoiets doen we met griep ook elk jaar.
Jaha, 60% of minder, effectief. Ieder jaar weer kassa. Beter dan niets toch?

En wedden dat er nog honderden andere virussen 'opeens' gevaarlijk kunnen worden. De Gates familie wordt nog stinkender rijk dan ze al zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Midas_(mythologie)
ouwe knar's avatar
| #247962 | 02-03-2016 22:41 | Ness
Oh die mug is gemuteerd, ga daar maar van uit.

Pardon, niet de mug is gemuteerd, maar het virus zelf. En op kunstmatige wijze. Dat nu ook de mug gemanipuleerd is staat daar wellicht los van want dat is weer een nieuwe ontwikkeling - of niet, want genetici en andere machtshongerige Gung Ho types zullen blijven klooien tot alle leven verpest is. Leven scheppen gaat hun macht te boven. Maar kapotmaken, daar zijn ze hardstikke goed in. Dag bijtjes! Dag vlinders!
Ness's avatar
| #247965 | 02-03-2016 22:54 | spaceman
@Ness

Nee, de mug is waarschijnlijk gemuteerd en draagt wellicht menselijk dna in zich.Een mogelijke verklaring.

En GBS is eigenlijk een auto-immuunziekte..daar valt veel onder.
spaceman's avatar
| #247969 | 02-03-2016 23:52 | ouwe knar
is waarschijnlijk gemuteerd en draagt wellicht menselijk dna in zich.Een mogelijke verklaring.
En GBS is eigenlijk een auto-immuunziekte..daar valt veel onder.
Nah, als we het dan toch over menselijk DNA hebben:

Other common vaccines, including those for chicken pox, hepatitis and rabies, are also propagated in cells originating from legally aborted human fetuses, according to the FDA.

"These abortions, which occurred decades ago, were not undertaken with the intent of producing vaccines," said a spokeswoman for the U.S. Centers Disease Control and Prevention.

The original cells were obtained more than 50 years ago and have been maintained under strict federal guidelines by the American Type Culture Collection, according to Merck.

"These cell lines are now more than three generations removed from their origin, and we have not used any new tissue to produce these vaccines," the company added in its statement.
http://abcnews.go.com/Health/aborted-fetuses-vaccines/story?id=29005539

Niet alleen menselijk DNA maar ook nog eens 50!!! jaar oud met alle consequenties van dien.

"There are perhaps nanograms of DNA fragments still found in the vaccine, perhaps billionths of a gram," he said. "You would find as much if you analyzed the fruits and vegetables you eat."

And to remove human fibroblast cells entirely from vaccines is out of the question, Offit explained, noting they are necessary because human viruses don't grow well in animal cells.

"They have also been tested for safety and the fetal cells can go through many more divisions than most other cells before dying," he said.
Met andere woorden DNA van, menselijke kankerachtige (niet volledig gedifferentieerde) cellen moeten in het vaccin zitten. Het is maar net hoeveel (samen mat andere anti- anti- stimulansen) nodig is om vervelende reacties op te roepen.

It has become increasingly clear that fibroblasts are capable of providing more than structural support. They maintain a balance between proliferation, migration and the synthesis of immune mediators. Dysregulated inflammation and fibroproliferation underlies many disorders such as...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK6131/

Niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen.

ouwe knar's avatar
| #247970 | 03-03-2016 00:25 | spaceman
@Feniks

Ah..ja..ik ben incompetent...klopt helemaal. Maarre...uh..verklaar het volgende even voor deze domme jongen:

39/42 GBS patiënten hadden zika-IgM-antilichame,n wat betekent dat ze recent (1-2 weke eerder) waren geïnfecteerd. 37/42 waren ook recent (zo’n 6 dagen ervoor) ziek geweest, wat extra bewijs is dat ze de week ervoor met zika waren geïnfecteerd.Maar dan:

..
current tests for Zika antibodies cross-react with antibodies to dengue, which is so widespread in Brazil—and much of the rest of Latin America—that almost all adults have antibodies to it/quote]

bron;http://www.sciencemag.org/news/2016/01/zika-virus-your-questions-answered
spaceman's avatar
| #247977 | 03-03-2016 13:32 | Ness
http://www.naturalblaze.com/2016/03/could-dangerous-mandatory-vaccines-containing-aluminum-salts-be-responsible-for-microcephaly-in-brazil.html
Heel alarmerend verhaal over de buitengewoon hoge concentraties aluminium in vaccinaties, juist in Brazilië.
Ness's avatar
| #247979 | 03-03-2016 13:52 | spaceman
@Ness,

Hummm, een Frans onderzoek heeft aangetoond dat het niet schadelijk zou zijn omdat de dosis gering is.Het wordt al sinds de jaren '20 gebruikt. zonder noemenswaardige bijwerkingen Nu twijfel ik best aan de integriteit Franse hoge gezondheidsraad.
Hier een ander geluid:

http://www.ninefornews.nl/video-neurowetenschapper-legt-uit-waarom-aluminium-niet-vaccins-hoort-te-zitten/
spaceman's avatar
| #247980 | 03-03-2016 14:00 | Ness
De dosering is vele vele malen hoger dan wat normaal als grens wordt aangenomen, en zeker cumulatief heel gevaarlijk. Dat is waar dit artikel over gaat. Het lijkt wel alsof TPTB snuggere mensen haten, en kinderen vanaf dag 1 zo stom mogelijk laten spuiten (plus lood en fluoride aan het drinkwater toevoegen), zodat hun veronderstelde intellekt eindelijk kan opvallen. Idioten kunnen best wel eenvoudige klusjes opknappen. De halve idioten, dwz de elitaire inteelt, doen dan het *verantwoordelijke* werk: parasiteren.
Ness's avatar
| #247986 | 03-03-2016 15:45 | spaceman
@Ness

Ik twijfel aan de integriteit van de Franse hoge gezondheidsraad door het Mediator schandaal ( Lab.Servier).Waren vet omgekocht.

Het zou zo maar kunnen dat men de dosis van aluminiumzouten heeft verhoogd of dat men het vaccin op een verkeerde manier heeft bewaard.Zou niet de eerste keer zijn dat afgekeurde vaccins worden gebruikt.
spaceman's avatar
| #247987 | 03-03-2016 15:49 | spaceman
Iemand met een vooruitziende blik @Ness


De ziel zal men afschaffen door een farmaceutisch product.
Vanuit een ‘gezonde’ levensbeschouwing zal men een vaccin vinden,
waardoor in het organisme dusdanig ingegrepen wordt,
liefst zo jong mogelijk, als het kan na de geboorte,
zodat dit menselijk lichaam niet tot de gedachte kan komen:
“Er is een ziel en een geest”.


-Rudolf Steiner
spaceman's avatar
| #248004 | 03-03-2016 18:55 | feniks
Toch opmerkelijk hoe Spaceman en Ness met een hoop loze beweringen afkomen, maar tegelijk weigeren om de harde resultaten te aanvaarden.

"GBS in Zuid-Amerika is misschien te wijten aan dengue, kippen" (#247954). Dat is “zomaar een relatie leggen”, zonder ook maar enig bewijs: de incidentie van GBS is overduidelijk plots gestegen, maar Spaceman geeft geen enkel bewijs dat die “oorzaken” gestegen zijn.

“zal men wel bezig zijn met grootschalige vaccinatierondes” (#247955). Natuurlijk geeft Ness hier ook geen enkel bewijs voor.

chikungunya” (#247957) Ook hiervoor geeft Ness geen enkel bewijs dat dit frequenter voorkomt.

Oh die mug is gemuteerd, ga daar maar van uit” Nee, Ness, ik ga daar niet van uit; ik wil bewijzen en degelijke argumenten.

Pardon, niet de mug is gemuteerd, maar het virus zelf.” Nee, Spaceman. De RNA-sequentie van het Braziliaanse zika is gekend. Dus welke mutatie is dan volgens jou de oorzaak,Spaceman???

mug is waarschijnlijk gemuteerd en draagt wellicht menselijk dna in zich. Een mogelijke verklaring.” Nee, gewoon absurde nonsens, Spaceman.

"Het lijkt wel alsof TPTB..." oh nee toch weer niet een nieuwe complot-theorie!

Allerlei loze beweringen en paranoide complottheorieën worden gretig als waarheid aanzien, maar de harde feiten worden genegeerd, misbegrepen of verdraait.
| #248006 | 03-03-2016 19:39 | spaceman
@Feniks

zomaar een relatie leggen”
Nee, er staat misschien

Pardon, niet de mug is gemuteerd, maar het virus zelf.” Nee, Spaceman. De RNA-sequentie van het Braziliaanse zika is gekend. Dus welke mutatie is dan volgens jou de oorzaak,Spaceman???


Waar heb ik dat gezegd?


mug is waarschijnlijk gemuteerd en draagt wellicht menselijk dna in zich. Een mogelijke verklaring.” Nee, gewoon absurde nonsens, Spaceman.


Waarom? Zelfs een aasvlieg kan zoogdier dna bij zich dragen.. of maden kunnen het bij zich dragen.

En gaarne antwoord op deze vraag: | #247970
spaceman's avatar
| #248007 | 03-03-2016 19:46 | feniks
Maarre...uh..verklaar het volgende even voor deze domme jongen:

…zucht, hij blijft maar doorgaan…
Spaceman blijft maar een hoop kritiek te geven, zonder echt te begrijpen waarover het gaat.

Toch simpel: beide virusen hebben een aantal epitopen gemeenschappelijk, waardoor er antilichamen kunnen zijn die cross-reageren. Maar in de test in die studie werd nagegaan of enkel zika, enkel dengue of beide werden gedetecteerd. En dan blijkt dat 31/42 enkel met zika reageren, 8 met beiden en geen enkele enkel met dengue.

Het antwoord stond dus weeral in het artikel, maar jij had het weeral niet door. Jij bent dus inderdaad “incompetent”. Je hebt blijkbaar wel een poging gedaan om die studie te lezen, maar je kunt dus echt niet correct interpreteren wat daar staat.

Maar toch ben je zo arrogant om te denken dat je het allemaal zoveel beter weet...
| #248010 | 03-03-2016 20:05 | ouwe knar
Mwa, feniks, als er iemand de hoofdprijs van arrogantie heeft gewonnen dan ben jij dat wel.
Jammer, want die 10% waarin je het wel bij het rechte eind hebt gaat zo ook onherroepelijk verloren.

In dit draadje is dat geen probleem, gezien de zeldzame gevallen dat er mogelijk een verband is. Zie grafiek bovenaan. gr1_lrg.jpg

Of denk je feniks, dat we hier met een gevaarlijke niet spontane mutatie te doen hebben?
ouwe knar's avatar
| #248013 | 03-03-2016 20:13 | spaceman
@Feniks

Hahahahaha...ik ga lekker op deze voet verder/ O ja...hier nog zo'n idioot

Tot voor een paar weken had ook niemand van zika gehoord. De deskundigen evenmin. Het zou kunnen dat het zika-virus tussen Frans-Polynesië – waar het achteraf bezien in 2013 tekende voor een epidemie met tienduizend geïnfecteerden maar zonder baby’s met kleine hoofden – en Brazilië met zijn misschien wel meer dan een miljoen besmetten, enkele mutaties onderging, en zo transformeerde tot gemene etterbak.Dat suggereerde althans Caio César de Melo Freire van de universiteit van Sao Paolo vorige week op de wetenschappelijke site bioRxiv, in een preprint – een nog niet goedgekeurd wetenschappelijk artikel. Volgens hem heeft het virus in 2014 of 2015 enkele van onze genen overgenomen en raakt het ons daarom opeens vol tussen de ogen.


bron : Elsvier

En oh ja,,,je mag het bij mij best ad hominem spelen hoor..je bent zo triest. En verder mbt tot het artikel..1 test en geografisch beperkt..nah...ik wacht wel verdere studies af.
spaceman's avatar
| #248015 | 03-03-2016 20:20 | feniks
de hoofdprijs van arrogantie

En de ouwe nar vervalt weer in persoonlijke aanvallen, met loze beweringen als “die 10% waarin je het wel bij het rechte eind hebt”.
Ik zou die prijs eerder geven aan iemand anders, die helemaal niets begrijpt van het onderwerp, maar steeds weer zo arrogant doet alsof hij/zij het allemaal zoveel beter weet dan al die experten… Kandidaten genoeg hiervoor: diegenen die leuteren over “spontane mutatie”, “Tdap”, “pesticide”, “wellicht menselijk dna”, “gemuteerde mug”… zonder ook maar enige onderbouwing daarvoor te geven.
| #248017 | 03-03-2016 20:25 | spaceman
@Feniks

Je bent zo vol van jezelf en zo superdom dat je niet eens in de gaten hebt dat ik je iedere keer ongelooflijk in de zeik neem.-:)
spaceman's avatar
| #248018 | 03-03-2016 20:30 | spaceman
@Feniks

Hahaha..hier nog een leuk artikeltje voor je -:)

Alien DNA' raining down on Earth could mix with Zika virus to create super disease


http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/alien-dna-raining-down-earth-7469790
spaceman's avatar
| #248019 | 03-03-2016 20:41 | feniks
het zika-virus tussen Frans-Polynesië – waar het achteraf bezien in 2013 tekende voor een epidemie met tienduizend geïnfecteerden maar zonder baby’s met kleine hoofden

En Spaceman blijft de leugens en gebrek aan kennis maar opstapelen: “[French Polynesian officials] reported finding an unusual increase – from around one case annually to 17 cases in 2014-15 – of unborn babies developing “central nervous system malformations,” a classification that includes microcephaly.” http://www.nytimes.com/interactive/2016/health/what-is-zika-virus.html?_r=0
| #248027 | 03-03-2016 21:31 | spaceman
@feniks


Die andere onderzoekers in mijn linkje zijn natuurlijk leugenaars en idioten.

There is “very high suspicion” of a link between the Zika virus and microcephaly in French Polynesia,

*zucht* en maar roepen dat andere incompetent en onbenullig zijn.Plaatst hier een linkje als zijnde bewijs.Bij nader inzien reageer ik toch maar niet meer op je.Je kunt geen discussie aan, je begrijpt de materie maar half en je bent verder doodvermoeiend.De groeten #Fe-Niks
spaceman's avatar
| #248070 | 04-03-2016 17:28 | feniks
Plaatst hier een linkje als zijnde bewijs

Kijk gewoon eens hier: http://zaplog.nl/zaplog/article/kattengriep#n246176

Heb jij een andere degelijk onderbouwde verklaring voor de stijging van microcefalie in Brazilië, Colombia, El Salvador, Suriname en Venezuela? En voor de stijging van "central nervous system malformations,” a classification that includes microcephaly" in Frans Polynesië?

Maar eigenlijk wacht ik ook op bewijzen voor al die loze beweringen van jou en Ness, zoals in #248004. Want voor hetgeen jullie beweren, is er zelfs geen "very high suspicion", want er is gewoon zelfs geen correlatie aangetoond.
| #248072 | 04-03-2016 17:40 | spaceman
@Feniks

Je kletst weer uit je nek en zoals gezegd...ik reageer verder niet meer op je, te vermoeiend. En om antwoord op je vraag te geven..er is wellicht een correlatie maar vooralsnog geen causaal verband. Dat zal door gedegen onderzoek aangetoond moeten worden.Microcefalie? Kan primair en secondair zijn.Erfelijk,chromosoom afwijking, stofwisseling et cetera.Ieder geval zal apart moeten worden onderzocht. En u verder de groeten.Einde bericht.
spaceman's avatar
| #248074 | 04-03-2016 18:09 | spaceman
@Feniks

Mijn laatste opmerking en dan is het echt schluss:

De eerste is dat je, om het virus onomstotelijk aan te tonen, eigenlijk hersenbiopten moeten nemen bij álle baby's, en dan alleen op het moment dat het virus nog actief is. (Naderhand is het virus namelijk niet meer goed aan te tonen: de 'vingerafdruk' die zika achterlaat in het immuunsysteem lijkt erg op die van verwante, andere virussen). Dat kan natuurlijk niet.
Dat had je moeten weten.

De groeten verder.
spaceman's avatar
| #248085 | 04-03-2016 21:04 | feniks
"hersenbiopten" kun je alleen maar nemen bij doden. De meeste baby's met microcefalie leven nog. Maar bij een aantal geaborteerde fetusen of baby's die kort na geboorte stierven, werd er inderdaad een biopsie gedaan. En bij allen werd dus zika virus gevonden in de hersenen. Dat heb ik al in andere draadjes geschreven, maar jij blijkt dat dus weer eens te negeren.

Dus:
Dat kan natuurlijk WEL. Dat had je moeten weten.
| #248092 | 04-03-2016 21:47 | spaceman
@feniks

Christus..lul...is begrijpend lezen nu zo vreselijk moeilijk voor je??? Wat staat er nou? hersenbiopten kan dus NIET omdat die baby's LEVEN. Maar jij draait het nu weer expres om. God..wat een ongelooflijke irritante stomme zak ben jij.Meneer de expert...my ass. Nu ben ik het echt zat. Ga voortaan maar monologen voeren hier verspil ik geen woord meer aan.Vieze draaier.
spaceman's avatar
| #248093 | 04-03-2016 21:51 | spaceman
@Feniks

fetusen
???

Foetussen dus! Zak!!
spaceman's avatar
| #248100 | 05-03-2016 01:01 | spaceman
@Fe-niks
Uit je favoriete clubblad. Pfff. Vermoeiend!!

However, evidence of a link between Zika virus and microcephaly is limitedZika virus in the dock

http://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(16)00085-2/fulltext?elsca1=etoc&elsca2=email&elsca3=1473-3099_201603_16_3_&elsca4=Public%20Health|Infectious%20Diseases|Internal/Family%20Medicine|Neuropsychiatry|Neurology|Lancet
spaceman's avatar
| #248101 | 05-03-2016 01:10 | spaceman
Één studie en dan ook nog geografisch beperkt..tssss

het volgende:

At the moment, the causal link between Zika virus and microcephaly is speculative. The position taken by WHO on the reported microcephaly cases will help to guarantee accurate investigations based on standardised parameters, to promote case-control studies, and to accelerate development of diagnostic tests, potential vaccines, and therapies for Zika virus infection. The precautionary approach taken by WHO and national governments is sensible. Care of pregnant women who might be at risk is essential, as is providing adequate access to birth control. Nevertheless, at this stage caution should be exerted by the media in linking Zika virus to the microcephaly cases to avoid unjustified fears, and investigations on alternative causes of microcephaly should continue in parallel with studies on Zika virus.Bron The Lancet
spaceman's avatar
| #248108 | 05-03-2016 11:21 | feniks
ik reageer verder niet meer op je, te vermoeiend (#248072)
Mijn laatste opmerking en dan is het echt schluss: (#248074)

En toch kan Spaceman het niet laten om aan zwartmakerij te doen en alles te blijven verdraaien en selectief te interpreteren …

Nee, het is niet “Één studie en dan ook nog geografisch beperkt”. Een parallelle opkomst van enerzijds zika-infecties en anderzijds GBS en microcefalie/neurologische afwijkingen bij baby’s werd ondubbelzinnig vastgesteld in zowel Frans Polynesië en in Brazilië.

De editorial in de Lancet heeft wel gelijk: de link tussen zika en micorcefalie is beperkt, naar algemeen geldende wetenschappelijke prinicpes. Maar het is wel reeds een vrij overtuigende link, en de enige hypothese die steek houdt en waarvoor er al bewijs is. En ook een pak overtuigender dan de bagger die jij en enkele andere zaploggers maar al te vaak als 'bewijs' ziet.

En ik zal ook een stukje uit diezelfde tekst citeren - meer nog, uit dezelfde zin die jij in het vet zette: “at this stage caution should be exerted by the media” Dus geen loze beweringen over “spontane mutatie”, “Tdap”, “pesticide”, “wellicht menselijk dna”, “gemuteerde mug” enzovoort.

Dus, ik wacht nog steeds op de “bewijzen voor al die loze beweringen van jou en Ness, zoals in #248004.” Zelfs een beperkt bewijs maar logisch bewijs zou al een goede start zijn.
| #248113 | 05-03-2016 12:05 | spaceman
@Feniks,

Dus, ik wacht nog steeds op de “bewijzen voor al die loze beweringen van jou en Ness, zoals in #248004.” Zelfs een beperkt bewijs maar logisch bewijs zou al een goede start zijn.


Waren geen beweringen maar hypotheses -;)

En je maakt een enorme denkfout. Dat er Zika is aangetroffen wil nog niet zeggen dat dat ook de oorzaak is.Je zult dan eerst alle andere factoren moeten uitsluiten zoals erfelijk et cetera.Daarnaast rammelt het ook nog eens aan alle kanten wat de registratie betreft.

En dan iets merkwaardigs...Zika komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika...daar geen tot weinig van dit soort gevallen.Hoe komt het dan dat het zich in Zuid- Amerika zich zo gedraagt?
Hebben de mensen in Zuid Afrika resistentie opgebouwd?De editorial in de Lancet heeft wel gelijk: de link tussen zika en micorcefalie is beperkt, naar algemeen geldende wetenschappelijke prinicpes.Nou...eindelijk komt er dan toch nog iets verstandig uit je.En nee..er is geen bewijs..nog niet..alleen een correlatie.
spaceman's avatar
| #248116 | 05-03-2016 12:34 | Antares
57 reacties.

Je kunt beter trol zijn dan blogger.
Antares's avatar
| #248120 | 05-03-2016 12:52 | spaceman
@Antares

57 reacties.

Je kunt beter trol zijn dan blogger.


ROFL...je hebt helemaal gelijk. Dit schiet niet op.
spaceman's avatar
| #248121 | 05-03-2016 12:53 | feniks
Dat er Zika is aangetroffen wil nog niet zeggen dat dat ook de oorzaak […] En nee..er is geen bewijs..nog niet..alleen een correlatie.

De link tussen zika en microcefalie is beperkt, naar algemeen geldende wetenschappelijke principes, maar het is toch wel eenduidig en het is dus een overduidelijke ‘smoking gun’ die de schuldige ondubbelzinnig aanwijst. Het is gewoon niet normaal dat een virus in de hersenen van een foetus of pasgeboren baby zit. Het feit dat het in alle onderzochte gevallen wel daar bleek te zijn, kan geen toeval zijn. Als er andere oorzaak zou zijn, dan had men ook biopten gehad zonder zika.

Maar ik hoop dat jij in de toekomst voor alles wat je post zo kritisch zult zijn. Dat je niet gewoon een loze bewering van een propaganda-website afhaalt en dat dan als “bewijs” gaat posten.

Zika komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika...daar geen tot weinig van dit soort gevallen.

Ten eerste, het komt niet uit Zuid Afrika. Het was ontdekt in Oeganda.
Ten tweede, waarop baseer jij je om te beweren dat microcefalie daar niet voorkomt? Niet onderzocht (omwille van beperkte volksgezondheidsbudget) betekent niet dat het er niet is.
Ten derde, aangezien het virus daar endemisch is, zullen de meeste vrouwen al geïnfecteerd zijn geweest voordat ze zwanger werden. Dus ze zijn wellicht immuun en krijgen de ziekte niet wanneer ze zwanger zijn.
| #248122 | 05-03-2016 12:56 | feniks
Antares: Je kunt beter trol zijn dan blogger.
Spaceman: ROFL...je hebt helemaal gelijk. Dit schiet niet op.


Wel Spaceman, post dan enkel degelijk onderbouwde reacties. Jij pleitte een tijdje geleden toch zelf voor “hoe zaplog weer serieus maken” en voor “wetenschappelijke data”?
| #248123 | 05-03-2016 13:00 | siban
Don't feed the Troll, or you become one yourself! Nu is het te laat, haha.. heel voorspelbaar dit allemaal!
siban's avatar
| #248125 | 05-03-2016 13:03 | spaceman
@feniks

Ja..klopt..daar heb je gelijk in dus om het weer serieus te maken kan ik maar beter niet meer op je reageren. Je duikt vragen en komt met een hoop onzin.In een ander draadje zal ik nog 1 maal reageren om je onzin reactie aan te tonen.Goodbye trolletje.
spaceman's avatar
| #248132 | 05-03-2016 14:05 | feniks
dus om het weer serieus te maken kan ik maar beter niet meer op je reageren

Groot gelijk, Spaceman. Jouw reacties zijn nooit serieus, dus je kunt inderdaad beter niet meer reageren.
| #248133 | 05-03-2016 14:07 | spaceman
Groot gelijk, Spaceman. Jouw reacties zijn nooit serieus, dus je kunt inderdaad beter niet meer reageren.


Hahahaha..omdat ie is uitgeluld.Maar hee..whatever...No longer feeding the troll.
spaceman's avatar
| #248135 | 05-03-2016 14:24 | feniks
Voor de tweede keer:
Wel Spaceman, post dan enkel degelijk onderbouwde reacties. Jij pleitte een tijdje geleden toch zelf voor “hoe zaplog weer serieus maken” en voor “wetenschappelijke data”?
aanmelden / inloggen