Door Farming Africa, Op don 5 maa 2015 14:32, 2 reacties,    

Bewoners platteland moeten wijken voor landbouw

Het Keniaanse Ministerie van Landbouw stelt voor bewoners van het platteland naar de stad te verplaatsen om ruimte voor grootschalige landbouw te creëren. Het is goed nieuws dat Kenia investeert in de landbouw. Maar is dit wel de juiste manier?

Het lijkt goed nieuws dat Kenia 10 procent van de totale nationale begroting aan de landbouw spendeert om zo de armoede te verlichten, banen te creëren en de voedselzekerheid te verbeteren. Niet alleen omdat dit eindelijk in lijn is met de Verklaring van Maputo, maar dat het geeft de landbouw eindelijk de waardering die het verdient. Landbouw is de meest verwaarloosde sector en het belangrijkste potentiele concurrentievoordeel van Afrika. Dat zeg ik niet, dat zeggen Mark Ashurst en Stephen Mbithi van de Africa Research Institute in hun publicatie ‘Why Africa can make it big in agriculture’.

Lees verder op Farming Africa


#africa
Annotaties:
| #230552 | 05-03-2015 17:47 | ouwe knar
Farming Africa Consultancy is de eerste stap voor uw bedrijf richting een opkomend continent. We leggen contacten, doen onderzoek en introduceren uw product of dienst op de Afrikaanse markt.
Onze expertise ligt voornamelijk in Oost-Afrika, maar dankzij ons netwerk kunnen we u ook meenemen naar key partners elders op het continent. Samen met onze lokale partners verzorgen we de promotie en introductie van uw product of dienst ter plaatse.
We bezoeken afnemers en presenteren uw bedrijf, product of dienst op toonaangevende Afrikaanse beurzen of evenementen.
Bovendien kunt u Farming Africa Consultancy betrekken bij het organiseren van uw event in Nederland. Van netwerkbijeenkomst of debat tot volledige handelsreis. Farming Africa Consultancy kent de landbouw, Farming Africa Consultancy kent Afrika.
Kweenie hoor. http://farmingafrica.net/category/biologisch/ mwa....
ouwe knar's avatar
| #230554 | 05-03-2015 18:05 | ouwe knar
http://farmingafrica.net/2014/09/keniaans-pyrethrum-komt-opnieuw-tot-bloei/ De belangstelling vanuit Europa en Azië voor pyrethrum is niet verminderd. En ook in Kenia groeit de biologische sector, dus is daar ook vraag naar biologische gewasbeschermingsmiddelen.

Dus toch monocultuur? http://en.wikipedia.org/wiki/Pyrethrum Een insecticide is een insecticide en maakt geen onderscheid tussen zogenaamd slechte en goede. Laat het fijn in de bloemen zitten en ga er geen geconcentreerde extracten van maken omdat dat hahahahahahahahaha biologisch zou zijn.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen