Door community (initieel LordMonk), Op vri 1 jun 2012 14:42, 1 reacties, nieuws

Biderbergconferentie start onder nooit geziene veiligheidsmaatregelen

In het Chantilly's Westfields Marriott Hotel in de buurt van Washington DC is donderdag de jaarlijkse Bilderbergconferentie van start gegaan. Volgens een reeks journalisten zijn daarbij nooit geziene veiligheidsmaatregelen van kracht. De bijeenkomst van deze groep van zowat 150 deelnemers heeft een streng geheim karakter waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Afgeschermd van de pers bespreken politici, bankiers en zakenmensen de belangrijkste problemen van dit moment.

Critici verwijten de Bilderberggroep dat ze buiten de democratie om besluiten neemt. Sommigen zien deze en andere soortgelijke groepen als de grondleggers van de Nieuwe Wereldorde (NWO), die de macht over de hele wereld zou willen verkrijgen. Tekens van deze NWO zijn een onvoltooide piramide met een alziend oog als topsteen op de achterzijde van een Amerikaans 1-dollar biljet, storende muurtekeningen op de luchthaven van Denver International en verschillende pentagrammen in stadsplannen. Internationale organisaties zoals de Wereldbank, het IMF, de Europese Unie, de Verenigde Naties, de Navo e.a. worden gerangschikt als de stichtende organisaties van die Nieuwe Wereld Orde.

Wat besproken wordt blijft meestal geheim, maar geruchten willen dat deze editie vooral zal gaan over de keuze van de volgende Amerikaanse president: Barack Obama of diens uitdager Mitt Romney. Ook de keuze van een vice-president voor Romney zou een item zijn. Daarbij wordt gegokt op Marco Rubio, een senator uit de staat Florida, die ook de ‘prins van de Tea Party’ wordt genoemd en de Latino-stem zou moeten binnenhalen voor het Romney-kamp.

Deelnemers zijn invloedrijke figuren voornamelijk uit het bedrijfsleven, politiek en wetenschap. Bij vorige edities waren o.a. Etienne Davignon (hij is de voorzitter van het Bilderberg Steering Committee), Koningin Beatrix, David Rockefeller, Jaap De Hoop Scheffer, Prins Filip, Paul Volcker, Jeroen van der Veer, Josef Ackerman, Richard Holbrooke, Pascal Lamy, Jean-Claude Trichet en Martin Wolf van de Financial Times van de partij.

De deelnemerslijst wordt dit jaar voor het eerst door de Bilderberggroep zelf vrijgegeven op de eigen website

Onder die deelnemers vallen op: Prins Filip als enige Belg, de Russische schaakmeester en Poetinopposant Gary Kasparov, de Nederlandse koningin Beatrix, haar premier Mark Rutte en Eric Schmidt van Google.
Annotaties:
| #181796 | 01-06-2012 15:06 | christian7
Je vergeet Alexander Pechthold.Ja, bijzonder democratisch allemaal.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/06/bilderberg.html
christian7's avatar
aanmelden / inloggen