Door community (initieel Witte Haai), Op din 1 apr 2014 22:39, 0 reacties, nieuws

Bilderberg 2014: geheimzinnige elite komt bijeen in Denemarken

Eind mei wordt de Bilderbergconferentie – een geheimzinnige bijeenkomst van machtige politici en zakenlieden – gehouden in Denemarken. Sinds gisteren staat er een korte aankondiging op de officiële website van de Bilderberggroep. Het is nog niet bekend in welke stad de bijeenkomst zal plaatsvinden.

Het is voor het eerst sinds 2001 dat de groep weer samenkomt in Scandinavië. In 1969 kwam de eliteclub voor het laatst bijeen in Denemarken. De Bilderberggroep – die ieder jaar een conferentie belegt in Europa, de Verenigde Staten of Canada – bestaat uit zwaargewichten uit de industrie, het bankwezen, de politiek en de wetenschap. Daarnaast worden leden van koninklijke families uitgenodigd.

Nederland is goed vertegenwoordigd op de conferenties. Afgelopen jaar waren onder meer directeur van Heineken Jean-François van Boxmeer, hoogleraar Victor Halberstadt, president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot, prinses Beatrix der Nederlanden en minister-president Mark Rutte aanwezig.

De invloed van de omstreden Bilderberggroep wordt in de media altijd gebagatelliseerd. Wat op de conferentie wordt besproken, blijft geheim. Volgens de website is Bilderberg een ‘klein, flexibel, informeel en off-the-record internationaal forum’. Toch is de laatste jaren keer op keer gebleken dat de organisatie direct invloed heeft op het internationale beleid.

De demonstraties tegen de Bilderbergconferentie worden steeds omvangrijker. Vorig jaar verzamelden zich bijvoorbeeld duizenden mensen rond het Grove Hotel, waar Bilderberg op dat moment vergaderde.

In 2010 gaf oud-staatssecretaris van de NAVO Willy Claes toe dat deelnemers beleidsbeslissingen moeten doorvoeren die tijdens de conferentie zijn geformuleerd. Tijdens de Bilderbergconferentie zouden ook geregeld toekomstige presidenten en premiers worden aangewezen.

Vorig jaar verzocht de Italiaanse advocaat Alfonso Luigi Marra het Openbaar Ministerie in Rome een onderzoek in te stellen naar de organisatie. De reden hiervoor was dat Mario Monti op de Bilderbergconferentie van 2011 zou zijn aangewezen als minister-president van Italië.

Tijdens de conferentie in 2009 schepte voorzitter Étienne Davignon op over de euro. Volgens hem is de eenheidsmunt het geesteskind van de Bilderberggroep.

[Infowars]
Annotaties:
aanmelden / inloggen