Door community (initieel Best Well), Op woe 21 feb 2018 21:28, 8 reacties, nieuws

Blijkbaar zitten er toch veel gaten in het verhaal van de maanlanding

De drukdichte rits in de rug van het ruimtepak uit 1969:

https://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=37834.0

In 1969 hadden we blijkbaar drukdichte ritsen.
Helaas is deze kennis allemaal verloren gegaan en hebben we in 2018 zelfs geen waterdichte ritsen meer.
Het drukverschil naar het vacuüm van de ruimte bedraagt namelijk 1 bar (voor de beeldvorming 10 meter waterdruk).
De NASA rits kon met gemak 10 meter waterdruk aan zonder een spoortje van lekkage.
We hebben we nu wel her-sluitbare plastic zakjes maar een drukverschil van 1 bar kunnen deze echt niet aan.
Daarom hebben we tegenwoordig de rits in drukpakken inmiddels vervangen door een metalen deelbare ring met een rubberen o ring afsluiting bij de taille welke nodig is om het druk pak aan te kunnen trekken.

De taille ring met o ring afdichting welke de vacuüm afdichting vormt en ervoor zorgt dat het pak ook nog betreden kan worden
daarom is dit pak wel dus wel drukdicht.
De Russen hadden zelfs een toegangsdeur in de rug van het ruimtepak:https://www.atlasobscura.com/articles/soviet-moon-suit-smithsonian


Do you still believe we went to the moon?


Annotaties:
| #262083 | 21-02-2018 21:44 | Nico de Geit
Weer een gevalletje nepnieuws dus.
Nico de Geit's avatar
| #262084 | 21-02-2018 21:47 | Best Well
Wanneer gaat de EU de NASA als verspreider van nep nieuws aanmerken?
Best Well's avatar
| #262085 | 21-02-2018 21:49 | Nico de Geit
Bij de filmpjes waarbij ze lopen te springen op de Maan dacht ik: als er iets mis gaat ben je dood, waarom springen, zelfs vallen, en niet alles uiterst voorzichtig doen? Lijkt me professioneler.
Nico de Geit's avatar
| #262086 | 21-02-2018 22:00 | Best Well
Nog afgezien van de filmpjes waar je de touwtjes kunt zien waar de astronauten aan opgehangen zijn.
Deze opnamen zijn natuurlijk gemaakt als backup voor wanneer de beelden de aarde niet zouden bereiken.
Best Well's avatar
| #262105 | 23-02-2018 20:55 | G.B. Wolf
Ik begrijp de drukte niet, of 'we' nu wel of niet op de maan hebben gestaan, zo'n kleine 50 jaar na dato. Of heeft het te maken met toekomstige plannen voor een reis naar Mars? ALS, als ze daar al aankomen, is er geen weg meer terug. De reizigers zijn ten dode opgeschreven, voor zover ze dat al niet zijn, natuurlijk.
Het enige wat mij bij alle getoonde foto's is opgevallen, is dat de achtergrond inkt-zwart is, geen sterretje te zien, wat volgens mij wel had gemoeten. Zelfs meer als foto's op de aarde van de nachtelijke hemel, wegens ontbreken van een atmosfeer op de maan.
G.B. Wolf's avatar
| #262106 | 23-02-2018 21:06 | Zhen
Ik begrijp de drukte niet, of 'we' nu wel of niet op de maan hebben gestaan, zo'n kleine 50 jaar na dato.

Welnu, uit de rest van je commentaar valt te begrijpen dat jij begrijpt dat er IETS mis is met de beelden die ons worden verkocht.

De drukte gaat om de leugen die ons is aangesmeerd.

Als het hele apparaat van "deep state" en media ons al die tijd nog steeds die inmiddels volkomen ontmaskerde leugen probeert te verkopen, waar liegen ze dan nog meer over? En met hoeveel gemak en gewetensloosheid?
Zhen's avatar
| #262114 | 24-02-2018 13:30 | G.B. Wolf
De drukte gaat om de leugen die ons is aangesmeerd.

Eh, we worden toch de godganselijke dag gebombardeerd met leugens? Dat is mijn uitgangspunt. Het probleem is alleen het kaf van het koren te scheiden. Ik heb geleerd naar het grotere plaatje te kijken en als dit dan betrouwbaar (volgens de wetten van logica) overkomt, dan pas de details bestuderen. Verhalen van de MSM zijn per definitie gelogen. Het gemak en gewetenloosheid kan je afleiden aan het schijnheilige gezicht van Alexander Pechtold, toen hij werd 'betrapt' op het aannemen van dat appartement in Scheveningen. Hij weet dat hij fout zit, maar hij weet ook, dat hij er mee wegkomt, want hij wordt gedekt door de 'club'. Ik kan me hooguit boos maken over de getoonde arrogantie, waarmee het is gebeurd.

Het doel van al die leugens is, dat jij energie gaat steken in het bewijzen ervan, waardoor je niet toekomt aan belangrijkere zaken. Ik heb het al eens eerder hier gezegd: Alles waar je aandacht aan besteedt groeit, vreet je energie op. Als je het negeert, zal het verdwijnen.

Mijn stelregel is: alles wat van de overheid afkomt, moet je 180° opvatten en op adviezen precies tegenovergesteld reageren. Als de overheid zegt: "Blijf binnen en sluit ramen en deuren", dan ga ik juist de weg op om de benen te nemen, nadat ik eerst heb bepaald, waar het gevaar vandaan komt, uiteraard. Dan heb ik alle ruimte, want de andere schaapjes blijven allemaal binnen, toch?

Wij zijn slechts eenlingen, een groepje zonder slagkracht of power. Die strijd tegen de "deep state" win je nooit. Als je te gevaarlijk wordt -in hun ogen- wordt je simpelweg opgepakt en opgeborgen in een psychiatrische inrichting. Wetgeving hieromtrent is recent aangenomen, je burgemeester krijgt een berichtje, om je op te sluiten. Vandaar al die berichten over 'verwarde' personen, jij bent een volgende.

Je kunt beter energie steken in het 'vege lijf' redden, de rest is al lang geleden reddeloos verloren, alleen weten zij het -nog- niet. Dat vond ik het jammere van Anarchiel, die heeft kilometers prachtige rants geschreven, maar die heeft het uiteindelijk opgegeven (toen zijn spaargeld op was) en werkt nu weer voor diezelfde deep state, waar hij toen tegen vocht. Dat was pas écht jammer.

Maar eindelijk weer eens een poging tot discussie, dat dan weer wel. :)
G.B. Wolf's avatar
| #262911 | 09-04-2018 23:34 | G.B. Wolf
En daar ga je dan, met je theorie over het feit, dat je op de maan meer sterren zou moeten zien, dan op de aarde.
Hier een link naar Coen Vermeeren, hij studeerde aan de TU Delft, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, haalde zijn ingenieurstitel in 1988 en promoveerde in 1995. Geen domme jongen dus.
Hij haalt hier diverse ruimtevaart (kuch) deskundigen aan: de ene zegt van wel, de andere van niet.
Op een Vimeo-filmpje uit Spacelab, zijn toch heel duidelijk sterren te zien. Kan het dan aan de apparatuur hebben gelegen, te korte belichtingstijd, enz.?
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen