Door community (initieel P.uncia), Op zat 25 jun 2011 13:23, 6 reacties, nieuws

Bloedbad door aanslag op Afghaans ziekenhuisEen autobomaanslag op een ziekenhuis in Afghanistan heeft zaterdag aan zeker 60 mensen het leven gekost. Ongeveer 120 mensen raakten gewond. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid laten weten. Eerder spraken de autoriteiten nog van 30 doden en 45 gewonden.

Het ziekenhuis is gevestigd in de provincie Logar, ten zuiden van de hoofdstad Kabul. De meeste slachtoffers zijn patiënten, bezoekers en ziekenhuismedewerkers, aldus een provinciewoordvoerder.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. De radicaalislamitische Talibanbeweging heeft laten weten niet achter de explosie te zitten. ,,We veroordelen deze aanval op een ziekenhuis. Wie dit heeft gedaan, wil de Taliban zwartmaken'', aldus een woordvoerder van de extremisten.

Het is de tweede grote aanslag in Afghanistan in twee dagen tijd. Vrijdag vielen zeker 10 doden en 24 gewonden toen een bom ontplofte op een markt in de noordelijke provincie Kunduz. Nederland wil daar een politietrainingsmissie naartoe sturen.
Annotaties:
| #143165 | 25-06-2011 17:06 | Hans
Strategie van de spanning: een aanslag op een burgerdoel met heel veel slachtoffers, waarvan men de schuld kan schuiven op de opstandelingen.
Vergelijk deze aanslag eens met de bomaanslag op het station van Bologna (Italië) in 1980. Die aanslag werd gepleegd door extreem-rechts, om de linkse partijen in een kwaad daglicht te zetten.

De Taliban plegen meestal aanslagen op militaire doelen, de politie of de corrupte overheid.
Hans's avatar
| #143210 | 25-06-2011 19:42 | Paul2
De meeste slachtoffers zijn patiënten, bezoekers en ziekenhuismedewerkers, aldus een provinciewoordvoerder.

Allemaal onschuldigen.
MSM-nieuwswaarde = 0,morgen vergeten.

Sommige mensen zijn meer waard dan anderen
Gevangen genomen soldaat van bezettingsmacht blijkt itt alle vermoorden in Ruanda breeduit ondersteuning van wereldleiders.
Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de Israëlische soldaat Gilad Shalit gekidnapt werd door Hamas. Sindsdien heeft hij geen bezoek mogen ontvangen en is zijn lot ongewis. Wereldleiders riepen de afgelopen dagen op tot zijn vrijlating.

De Franse president Sarkozy was vandaag de laatste westerse leider die zich de laatste dagen voor de vrijlating van Shalit uitsprak. Hij schreef een persoonlijke brief aan Shalit, die vanmiddag op de Franse ambassade in Tel Aviv aan de ouders van Shalit werd overhandigd. Sarkozy noemt zijn gevangenschap een schending van het internationale recht en roept Hamas op hem vrij te laten:

Mag ik een teiltje:
Sinds jouw kidnapping heb ik mijzelf als opdracht gegeven er alles aan te doen jou naar je familie te laten terugkeren.

Frankrijk zal je niet aan je lot overlaten en zal er samen met andere organisaties, ook binnen de Arabische wereld, aan blijven werken om jouw onrechtmatige lijden tot een einde te brengen.”
| #143213 | 25-06-2011 19:53 | tegengas
Alles wordt vergeleken met iets van vroeger en dan zal het zo wel moeten zijn.

Misschien ontplofte de explosieven wel door een statische ontlading, of werd hij aangehouden en liet hij de boel voortijdig afgaan.
je weet het niet, alles is mogelijk, ze zijn knettergek die drugsverslaafden.
tegengas's avatar
| #143284 | 26-06-2011 16:42 | Oranje Revolte
http://www.liveleak.com/view?i=e8e_1271681458
4 ISAF/NATO Supply Trucks were destroyed by Tehriq-e-Taliban fighters in Kacha'Gharai
Oranje Revolte's avatar
aanmelden / inloggen