Door P.uncia, Op don 15 nov 2012 18:32, 3 reacties,    

Bloedige verleden blijft Tony Blair achtervolgenVoormalig Brits premier, Tony Blair, slaagt er niet in zichzelf neer te zetten als een gedistingeerde oudere staatsman als gevolg van de wreedheden die hij in het verleden heeft begaan.

Tony Blair's pogingen om voor zichzelf prestige te verwerven als een rondreizende te huren speechmaker wordt beschadigd door de spoken van een miljoen Iraakse doden tijdens en na de door de VS in maart 2003 geleide invasie van het land.

De onteerde oorlogsmisdadiger kreeg een podium aan het University College London (UCL) om op dinsdagochtend te spreken, waar hij werd begroet door honderden demonstranten die zich buiten het college verzameld hadden en bloedige misdaden van Blair benadrukten.

Niet alleen het UCL, maar de hele politieke en media-instellingen over het Verenigd Koninkrijk zijn nu in diskrediet gebracht door voortdurende aanwezigheid van Blair op de plaatsen van macht, van de Labour Party die een heldere breuk weigert met zijn regeringstijd tot de mediaorganisaties die zijn meningen gretig zochten en kwijlde na zijn goedkeuring.

De enige plek voor hem is in de beklaagdenbank bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, met zijn collega massamoordenaar George W. Bush naast hem.

De voormalige premier werd uitgejouwd door antioorlog demonstranten die hem ontvingen met gezangen als "oorlogsmisdadiger", toen hij op dinsdagochtend aankwam bij het UCL om te spreken op een conferentie die georganiseerd was door John Reid, de voormalige Britse minister van Defensie.

Studenten en actievoerders van de Stop the War Coalition maakte van de gelegenheid gebruik om hun eis te herhalen dat de voormalige premier berecht moet worden voor oorlogsmisdaden en bekritiseerde de universiteit voor het als gastheer optreden van het evenement.

Chris Nineham, vicevoorzitter van de Stop the War Coalition, die het protest organiseerde zei: "Het is volkomen absurd voor een man die loog tegen het parlement om te spreken op een conferentie die gesteund wordt door één van de beste onderwijsinstellingen van Groot-Brittannië. Het is een absoluut krankzinnige situatie".
Annotaties:
| #190911 | 16-11-2012 05:26 | liedetecter
Fijn dat er voldoende animo is om de druk er op te houden; Tony Macceroni is en blijft een oorlogsmisdadiger, hoeveel kaas-tomatensaus hij er ook over heen gooit om dat te maskeren.
| #190920 | 16-11-2012 12:20 | Tzolkin
En toch vrees ik dat het hem gaat lukken en dat hij over een paar jaar de opvolger van Van Rompuy of Barroso gaat zijn.

De burger heeft er niets over te zeggen, en de mensen die er wel over beslissen vinden Blair een toffe peer.
| #190942 | 16-11-2012 19:02 | Guantanamo Lullabay
ach ja ----- onze leiders dienen ook voor de rechter verantwoording af te leggen maar geen haan die er naar kraait .
Guantanamo Lullabay's avatar
aanmelden / inloggen