Door community (initieel Best Well), Op don 22 maa 2018 20:44, 3 reacties, nieuws

Britten sluiten oren en ogen voor Russische info Skripal-zaak


Ook lachwekkend, de mannen in marspakjes, die het gif een beetje wegsproeien met water, met brandweermannen zonder enige bescherming behalve een (White) helm. De scenes uit Salisbury zijn 1 op 1 te vergelijken met de beelden van de showmannen van de Witte Helmen in syrië.

Het wordt in Nederland steeds stiller rond de Skripal zaak. In Rusland en Engeland, waar wij tenslotte precies tussenin ligen, is het juist allesbehalve stil.

Omdat we hier in Nederland slechts mondjesmaat over de zaak bericht krijgen, en al helemaal de Russische kant, nemen wij u in de video mee langs het Russische nieuws. Het is weer iets te lang geworden; we zullen proberen het volgende keer nog bondiger te doen.

Hoofdpunten zijn:

1. Britten beschuldigen Russen van van alles en nog wat, onder andere dat ze het WK willen misbruiken om het image op te poetsen. Het zijn verwijten waar je je nauwelijks tegen kunt verweren. Doe je je best om het de bezoekers prettig te maken, word je verweten een uitslover te zijn. Wat moeten de Russen dan doen? Kijk bijvoorbeeld dit item van het Russische nieuws over het spiksplinternieuwe stadion in Kaliningrad, capaciteit 35k. Op 1:08 kun je zien hoe elk grassprietje gevoed wordt met extra groeilicht, waar menig Nederwietteler jaloers op zal zijn, resulterend nu half maart al een spectaculair groene mat.

2. Onmogelijk dat de Skripals voor het ingaan van het parkje vergiftigd zouden zijn. (Omdat Novichok eenvoudig weg te snel werkt)

3. Onder andere de Fransen maken zich belachelijk met hun "solidariteit met de Britten", terwijl ze niet eens weten wat er gebeurd is. Waar is de solidariteit met de Russen? Het is gewoon lachwekkend.

4. Ook lachwekkend, de mannen in marspakjes, die het gif een beetje wegsproeien met water, met brandweermannen zonder enige bescherming behalve een (White) helm. De scenes uit Salisbury zijn 1 op 1 te vergelijken met de beelden van de showmannen van de Witte Helmen in syrië.

5. De Russen zijn niet enkel bereid om zakelijk met de Britten in de zaak samen te werken; ze stan erop. Echter, de Britten knijpen hem en willen nu enkel "hun allies" gaan informeren. May kronkelt zich steeds verder in haar hoek waar ze nauwelijks nog normaal uit kan komen.

6. Skripal bezocht de maanden voorafgaand aan de vermeende aanslag de Russische ambassade regelmatig. Zo vertelt een bekende van hem die het riskant gedrag vond dat de Britten tot een reactie zou kunnen drijven.

Annotaties:
| #262591 | 22-03-2018 21:41 | ouwe knar
https://www.sott.net/article/380707-Boris-Johnson-admits-British-Government-has-stocks-of-nerve-agent-used-to-poison-Skripal

Policeman Nick Bailey has been discharged from hospital after being exposed to the same military-grade nerve agent used in the poisoning of the Skripals in Salisbury earlier this month.

The Detective Sergeant had been treated at the Salisbury District Hospital since the attack took place on March 4. The Wiltshire police officer was initially in a critical condition, but was able to sit up within days and talk to his family and nursing staff.

Earlier on Thursday a judge gave the green light for doctors to take blood samples of Sergei Skripal and his daughter Yulia so they can be tested by chemical weapons experts. He added it is unknown whether the duo will "regain mental capacity."
https://www.sott.net/article/380730-After-new-Novichok-revelations-its-time-for-UK-to-come-clean-They-re-lying

Het wordt steeds eigenaardiger.
ouwe knar's avatar
| #262597 | 23-03-2018 12:25 | Antares
https://www.judiciary.gov.uk/wp-content/uploads/2018/03/sshd-v-skripal-and-another-20180322.pdf
Blood samples from Sergei Skripal and Yulia Skripal were analysed and the findings indicated exposure to a nerve agent or related compound. The samples tested positive for the presence of a Novichok class nerve agent or closely related agent.
(Paragraaf 17)
Wat is een "closely related agent?" Er staat geen "nerve agent" dus het kan ook ongediertebestrijder zijn, of rotte vis. Maar het woord "novichok" staat ervoor dus dan lijkt het...

Zonder newspeak: The samples tested positive for the presence of rotten fish class smell or closely related weed killer.
Antares's avatar
| #262608 | 23-03-2018 18:48 | G.B. Wolf
U zoekt spijkers op laag water en U leest veel te veel tussen de regels. Daar staat niets! Gelooft U mij nou maar, ik heb tenslotte blauwe ogen. Onze club had toch ook massavernietigingswapens gevonden in Iraq? Waarna wij 2 landen aanvielen, die er werkelijk niets mee te maken hadden? Nou dan...
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen